Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Aralık 2014 - 14:38 Yorum: 0

Yozgat'ta, "Spor Vadisi" projesi çalışmaları

Vali Yazıcı: "Yozgat'ın sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak 'Spor Vadisi' projesi çalışmaları hızla devam ediyor"

Yozgat'ta, 'Spor Vadisi' projesi çalışmaları

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, şehrin sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak "Spor Vadisi" projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Yazıcı, Nohutlu Tepe ile Küçük Kirazlı Göleti arasında uygulanan çalışma alanında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Projenin üç etaptan oluştuğunu belirten Yazıcı, "Proje çerçevesinde, bin 300 dönüm orman, 275 dekar Hazine ve 200 dönüm Özel İdare arazisinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Birinci etapta yüzme havuzu, gençlik merkezi, sporcu fabrikası binası, 400 metre atletizm pisti, 3 basketbol ve voleybol sahası, 3 pota sahası, 2 mini futbol sahası, 2 tenis kortu, uzun atlama ve pinpon sahası, tırmanış duvarı, kay kay pisti, gazebolar, seyir terası, uçurtma tepeleri, 735 kişilik açık amfi tiyatro, yürüyüş yolları ve sosyal alanlar yer alıyor" dedi.

Yazıcı, toplam maliyetin 25 milyon lira olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnşallah bu yatırımları ilimize kazandırarak, kentin sosyal hayatına önemli bir katkı sağlamış olacağız. Vadinin ikinci etabında dağ kızağı, macera parkı, bungalov evleri ve bağlı sosyal tesis binası, gezi treni ve tünel, iskeleler ve kayık üniteleri yapılacak. Ayrıca bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, hobi bahçeleri, gölet düzenlemesi ve piknik, fitness ve çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ile köprüler yer alacak."

Projenin üçüncü etabında ise binlerce ağaç dikileceğini anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Üçüncü etapta yapılması gerekenlerin çoğunu da yaptık. Toplamda bin 300 dekar alanın, 600 dekarlık kısmına muhtelif boy ve çapta boylu 15 bin 407 adet fidan dikildi. Geriye kalan 700 dekar alana ise normal boylarda toplam 75 bin tüplü ibreli ve yapraklı fidan dikimi gerçekleştirildi. İnşallah burada büyüyen ağaçlar sayesinde Çamlık Milli Parkı'nın da yükünü hafifletmiş olacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber