Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 25 Temmuz 2014 - 03:10 Yorum: 0

Zonguldak'ta sağanak etkili oldu

Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı, caddelerde su birikintileri oluştu, heyelan meydana geldi.

Zonguldak'ta sağanak etkili oldu

Etkili olan sağanak itibarıyla bir araca yıldırım düştü.

Ereğli ilçede etkili olan sağanağın ardından da şehir merkezindeki ve fasıla sokaklarda biriken suların kaldırımlara taşması itibarıyla iş noktayı malikleri zor anlar yaşadı. 

Mazgalların tıkanmasıyla oluşan su birikintileri itibarıyla ulaşım güçlükle sağlandı ve bazı iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri, iş yerlerindeki su birikintilerini vidanjörler aracılığıyla tahliye etti.

Güldere Mahallesi 2. Abalı Sokak'ta çok yağışlar itibarıyla yolun bir bölümünde heyelan meydana gelirken, park halindeki Hidayet Tezcan ait 67 TC 372 plakalı otomobil, 30 m. sürükleyerek heyelanın meydana geldiği alana düştü.

Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşlar vasıtası ile vasıta düştüğü yerden öteki bir araca halat bağlanarak çekilmeye çalışılırken, halata takılan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ve 3 vatandaş yere düştü.

Araç kısa süreli uğraşın ardından çıkarılırken, yolun bir kısmı trafiğe kapatıldı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güldere Mahallesi'nde yolun bir bölümünde heyelan yaşandığını belirterek, 'Yağış itibarıyla park halindeki araç sürüklenerek heyelan alanına düştü. Araç olduğu yerden çıkarıldı. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Ekiplerimiz gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor' dedi.

Yolunun bir kısmı trafiğe kapandı

Kozlu içesinde ise kıyı yolunun bir kısmı trafiğe kapandı, bazı araçlar yolda mahsur kaldı, bazı iş yerlerini su bastı.

Kentte etkili olan sağanak itibarıyla Gazipaşa Caddesi'nde mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintileri, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar, yağmurdan korunmak için iş yerlerinin tentelerinin altına sığındı.

Kozlu ilçesinde de etkili sağanak itibarıyla kıyı yolunun bir kısmı ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan araçlar çekimli sayesinde kurtarıldı. 

Bu arada, ilçe girişi mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintileri itibarıyla ulaşıma kapanırken, ilçe merkezindeki bazı iş yerlerini su bastı. 

Belediye ekipleri, iş yerlerindeki su birikintilerini vidanjörler aracılığıyla tahliye edildi.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş, Ferdi Akıllı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber