Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 04 Ağustos 2021 - 10:48 Yorum: 0

Zoom gizlilik ihlali nedeniyle 85 milyon dolar ceza ödeyecek

Online video konferans platformu Zoom, gizlilik ve güvenlik ihlalleri nedeniyle açılan bir davada ABD'de yaşayan kullanıcılarına 85 milyon dolar ödemeyi...

Zoom gizlilik ihlali nedeniyle 85 milyon dolar ceza ödeyecek

Online video konferans platformu Zoom, gizlilik ve güvenlik ihlalleri nedeniyle açılan bir davada ABD'de yaşayan kullanıcılarına 85 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

ABD'de Zoom kullanan milyonlarca kişiye gizlilik ve güvenlik ihlalleri nedeniyle ödeme yapılacak. California'da Mart 2020'den bu yana açılan 14 farklı dosyanın birleştirildiği toplu davada, "Zoombombing" olarak nitelendirilen bilgisayar korsanlarının video konferans toplantılarına sızması nedeniyle güvenlik ihlali yaşandığı iddia edildi. Davada sosyal medya platformu aynı zamanda kullanıcıların izni olmadan kişisel verileri sosyal paylaşım ağları Facebook, Google ve LinkedIn ile paylaşmakla suçlandı. Zoom, söz konusu davada gizlilik ve güvenlik ihlalleri nedeniyle ABD'de yaşayan kullanıcılarına 85 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Mahkeme belgelerine göre, Zoom'un ücretli sürümüne üye olanlara ortalama 34-35 dolar, ücretsiz sürümü kullananlara ise 11-12 ödeme yapılması bekleniyor.

Davada önerilen anlaşmanın ABD Bölge Yargıcı Lucy Koh tarafından onaylanması gerekiyor. Anlaşmayla ilgili duruşmanın ise 21 Ekim'de San Jose'de yapılması bekleniyor.

Zoom tarafından yapılan açıklamada güvenlik açığından dolayı iyileştirmeler yapıldığı ifade edilerek, "Platformumuzda yaptığımız geliştirmelerden gurur duyuyoruz. Gizlilik ve güvenliği ön planda tutarak yenilik yapmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz" denildi. Şirket, anlaşma kapsamında hatalı olduğunu kabul etmedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber