Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 02 Şubat 2023 - 17:33 Yorum: 0

1. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü konferansı KBÜ’de yapıldı

UNESCO kürsüsü çerçevesinde öngörü çalışmaları, gelecek okuryazarlığı, stratejik öngörü, 21. yüzyıl becerileri ve istihdamın geleceği başlıklarının...

1. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü konferansı KBÜ’de yapıldı

UNESCO kürsüsü çerçevesinde öngörü çalışmaları, gelecek okuryazarlığı, stratejik öngörü, 21. yüzyıl becerileri ve istihdamın geleceği başlıklarının yer aldığı 1. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü (FLSF 2023) konferansı Karabük Üniversitesinde yapıldı.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Fuat Gürel,

Her ülkenin geleceği okuyarak kendisine bir öngörü ortaya çıkartarak hedef koyabilmesinin önemli olduğunu belirten Karabük Valisi Fuat Gürel, "Geçenlerde Cumhurbaşkanımız Türkiye Yüzyılı diye bir hedef koydu önümüze. Bu aslında altı doldurulması gereken geçmişte bununla ilgili çok önemli gayretlerinde olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu hedefi sadece siyasi bir hedef değil geleceğin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hedeftir" dedi.

İnsanlık tarihinde gelecekle alakalı insanların hep merak içerisinde olduğunu ifade eden, Parlamentolar Arası Türkiye Grubu Başkanı ve Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı da "Farklı yönetimler kullanılmıştır ama bunu bugünden düşünmek önemli bir şey. Milletvekili olarak ülkemizin geleceğine dair de karar alma sorumluluğuna sahip bir insan olarak bu egzersiz benim için çok önemliydi. Acaba biz insanlığın son insan modeli miyiz? Dijitalizasyon mu olacak ne olacak? Bunlar önemli sorular Ekonomi, ulus devletlerle alakalı, sağlık, çevre, iş dünyası gibi her açıdan hayatımızı etkiliyor gelecekte olacaklar" diye konuştu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, dünya akademileri arasında yer almak için hep rekabet içerisinde olunduğunu belirtti.

Geleceğin inşasının bilimsel manada etkileşimli toplantılarla mümkün olduğunu kaydeden Polat, UNESCO 30 yıldır farklı alanlarda kürsüler kuruyor. Gelecek okuryazarlığı stratejik öngörü kürsüsünün Türkiye'de ilk ve tek olarak kurulmasının haklı gururunu yaşıyorum. Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılında KBÜ olarak geleceğin dünyasında yer almaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Konferansa Karabük Valisi Fuat Gürel, Parlamentolar Arası Türkiye Grubu Başkanı ve Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, KBÜ Rektörü Prof.Dr. Refik Polat, UNESCO Gelecek Okuryazarlığı eski Başkanı Dr. Riel Miller, UNESCO Kürsü Başkanı Prof. Dr. Elif Çepni ve akademisyenler katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber