15’inci Kariyer Günleri, İstanbul Arel Üniversitesinde düzenlendi. Yüzden fazla sektörün yer aldığı etkinlikte öğrenciler, iş dünyasının önde gelen firmalarına iş ve staj başvurusunda bulunma imkânı buldu.İstanbul Arel Üniversitesi Kar...
15’inci Kariyer Günleri, İstanbul Arel Üniversitesinde düzenlendi. Yüzden fazla sektörün yer aldığı etkinlikte öğrenciler, iş dünyasının önde gelen firmalarına iş ve staj başvurusunda bulunma imkânı buldu.
İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (ArelKAM) ile Arel Profesyonel (ArelPRO) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kariyer Günleri’nin 15’incisi gerçekleşti. Üniversitenin Tepekent Kemal Gözükara yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte; İngilizce’nin Matematiğini Yazan Adam Taner Çağlı; İngilizce öğrenmenin püf noktalarını paylaşırken Mate Spor Spikeri Emre Tilev ise kariyer yolculuğunu öğrencilerle paylaştı.
Engelsiz Moda Tasarım Defilesi
Ayrıca Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin tasarımlarını giyen engelli öğrenciler, defilede boy gösterdi. Beğeni toplayan defilenin ardından, jüri tarafından seçilen ilk üç tasarıma ödül verildi.
"Sektörler networking fırsatları sunuyor"
Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı İclal Sağanak, "İstanbul Arel Üniversitesi, 15. Kariyer Günleri’ni büyük bir coşkuyla düzenliyor. Etkinlikte 100’den fazla firma, öğrencilerle bir araya gelerek birebir mülakatlar gerçekleştiriyor, CV topluyor ve networking fırsatları sunuyor. Bu yıl stant sayımız geçen yıla göre artarak 100’ü aştı. Etkinlik, öğrencilerimizin kariyer yolculuklarına destek olmak için önemli bir platform sunuyor. Gururluyuz ve mutluyuz" dedi.
"Kendi tasarımlarını sektör profesyonellerine sunma fırsatı buluyorlar"
"Bu yılki Kariyer Günleri, Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin düzenlediği "Engelsiz Moda Tasarım Defilesi" ile fark oluşturuyor" diyen Sağanak, "Engelli öğrencilerin de yer aldığı defilede, öğrenciler kendi tasarımlarını sektör profesyonellerine sunma fırsatı buluyor. Öğrencilerimiz, firma yöneticileriyle birebir temas kurarak kendilerini gösterme ve networking imkânı elde ediyor. Bu, onların kariyerleri için büyük bir avantaj" diye ekledi.
Moda Yazarı Temurçin: "Elimizden gelen desteği sürdüreceğiz"
"Düzenlenen Engelsiz Moda Tasarım Defilesi, büyük bir farkındalık oluşturdu" diyen Tekstil ve moda yazarı Ümit Temurçin etkinlikte jüri üyesi olarak yer aldı. Duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Bu özel projenin içinde olmak beni çok mutlu etti ve derinden etkiledi. Uzun süredir devam eden bu proje, büyük bir özveriyle hazırlandı. Öğrencilerimiz, engelsiz moda anlayışıyla etkileyici tasarımlar ortaya koydu. Onların emeğini heyecanla ve gururla izledim. Sektörden dostlarımla defileyi izledik. Burada öğrencilerimizin yeteneklerini sergilemesi ve sektörle buluşması çok kıymetli. Bu projelerin devamı için elimizden gelen desteği sürdüreceğiz"
Moda Tasarımcısı Uğurlu: "Fonksiyonel düşünülmüş"
Jüride yer alan Moda Tasarımcısı Ahsen Uğurlu, "Defileyi çok ilham verici ve etkileyici bulduk. Özellikle fonksiyonel düşünülmesi ama aynı zamanda trendlerin de takip edilmesiydi. Tasarımlar, herhangi bir engeliniz olmasa da çok keyifle giyeceğiniz tasarımlardı. Ona göre oylamamızı yaptık. En beğendiğim tasarımlar da ilk üçe girdi. Çok güzel düşünülmüş bir organizasyon oldu" şeklinde konuştu.
Moda Tasarımcısı Alptekin: "Bu tür destekler ve organizasyonlar artmalı"
Yine jüriden Moda Tasarımcısı Duygu Alptekin ise "Enerjisi çok yüksek bir defile oldu. Tasarımların hepsinin ayrı ayrı hikâyesi vardı. Hepsi kendi içinde çok çok güzeldi. Bir bütün olarak öğrencilerin tasarımları, enerjisi çok iyiydi ve çok da keyif aldık. Anlamlı bir defile oldu. Üniversitelerin ve büyük şirketlerin böyle bir organizasyona destek olması çok önemli ve anlamlı. Bu tür destekler ve organizasyonlar artmalı" dedi.
15. Kariyer Günleri, kariyer odaklı oturumlar ve eğlenceli aktivitelerle renkli bir atmosferde gerçekleşti. Dans gösterileri, zumba etkinliği, DJ performansı ve Can Bonomo konseri, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Üniversite, Kariyer Merkezi aracılığıyla mezunların istihdamını ve mevcut öğrencilerin staj süreçlerini desteklemeyi sürdürdü.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
(GÜNCELLENDİ)Arguvan’da Feci Kaza: Aynı Aileden 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı
03Kalibaf: ABD ile barışımız yok ve israili resmi olarak tanımayacağız
04MALATYA’DA 2026 KAYISI REKOLTESİ BELLİ OLDU: "DÜNYA BAŞKENTİNDE" HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI!
05Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Yaz Kur’an kursları çocukların manevi ve ahlaki gelişimi için önemli bir fırsattır
06Almanya'dan Ukrayna'ya: Taurus füzelerini vermeyi düşünmüyoruz
07Çorum'da düğün yemeği sonrası yaklaşık 50 kişi hastanelik oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük