12 Eylül 1980 darbesinde cezaevinde yatan ve ’Taş Medreseli Ülkücüler’ olarak bilinen grup, darbe döneminde idam edilen ülkücüleri Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde andı.Onlarca kişinin idam edildiği Ulucanla...
12 Eylül 1980 darbesinde cezaevinde yatan ve ’Taş Medreseli Ülkücüler’ olarak bilinen grup, darbe döneminde idam edilen ülkücüleri Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde andı.
Onlarca kişinin idam edildiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde hayatını kaybeden ülkücüler için anma programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve çok sayıda Taş Medreseli Ülkücü katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni gezildi ve saz eşliğinde marşlar okundu.
Burada bir konuşma gerçekleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Ulucanlar Cezaevi’nde 12 Eylül askeri darbesiyle birlikte birçok ülkücünün acı çektiğini söyleyerek, “Burada gerek şuradaki sehpada can veren arkadaşlarımızın, gerek kızıl kurşunlarla can veren arkadaşlarımızın, gerekse cezaevinde işkenceyle canlanan arkadaşlarımızın, darbecilerin coplarla öldürdükleri arkadaşlarımızın ve eceliyle ölen arkadaşlarımızın hepsinin hatırasını aziz bir şekilde anıyoruz. Allah hepsine rahmet eylesin. Onlar bir devrin insanlarıydılar, tarih yazdılar ve o tarihi yeni jenerasyona, hediyelerle ettiler” açıklamasında bulundu.
“12 Eylül’ün amacı Türkiye’nin bağımsız ve egemen bir ülke olmasının önüne geçmektir”
Yıldırım, 12 Eylül 1980 yılında yapılan darbeyle beraber sadece ülkücülere değil Türkiye’nin bağımsızlığının da önüne geçilmeye çalışıldığını ifade ederek, “12 Eylül’ün amacı Türkiye’nin bağımsız ve egemen bir ülke olmasının önüne geçmektir. Bunun da yolu Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk milliyetçilerini yerle bir edip bir daha bellerini doğrultamayacak bir şekle getirene kadar zulmetmek, işkence etmek, hayattan bezdirmektir. 12 Eylül gecesi tankların ilk gittiği yer TRT değildir. Darbe olunca nereye gider darbeci? İlk gittikleri yer Bahçelievler 3. Cadde 41 numara, Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel merkezidir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin haricinde hiçbir siyasi partiye tank gitmemiştir. Hiçbir siyasi partinin etrafı çevrilmemiştir. Hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli Rahmet-i Rahman’a kavuşan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ten uzun hapis yatmadı. Yani darbeciler önce Milliyetçi Hareket Partisi’ni, Türk milliyetçilerini, ülkücüleri topladı, bir kenara soydu” değerlendirmesinde bulundu.
“Hedef Türk milliyetçiliğinedir”
12 Eylül darbesinin yurt dışı etkileri de olduğunu da dile getiren Yıldırım, “Kenan Evren NATO’dan ihraç edilmiş olan Yunanistan’ı bir ay sonra tekrar NATO’ya almıştır. Hedef Türk milliyetçiliğinedir. Niye Türk milliyetçileridir? Her zaman söylüyorum. Bu ülkeye eğer birinin bir kastı varsa Türkiye düşmanlığı yapıyor ise önce ülkücüleri, Milliyetçi Hareket Partilileri ve Türk milliyetçilerini halletmesi lazım. Onlara bir şey olmadan bu ülkeye kimse bir şey yapamaz. 44 gün evvel de böyle olmuştur, 44 yıl sonra da Allah’ın izniyle olacak. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” ifadelerine yer verdi.
Yıldırım, 1986’da soruları çalarak Kuleli Askeri Lisesi ve Işıklar Askeri Lisesine girenlerin bir kısmının daha sonra okuldan atıldığını, bir kısmına ise af geldiğini kaydederek, "İşte 1986’da, darbecilerin yönetimi halihazırda devam ederken Kuleli Askeri Lisesine çalınan soruyla giren o teğmenler, Kuleli Askeri Lisesinin talebeleri, 15 Temmuz gecesinde darbeyi yapanlardır" diye konuştu.
"Genel başkanımız, şehitlerimizi unutmamıştır"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de hayatını kaybeden ülkücüleri unutmadığını dikkati çeken Yıldırım, "Türkiye’de ’Ülkücü Şehitler Anıtı’ ve ’Taş Medreseliler Hatıra Ormanı’nın haricinde hiçbir siyasi anıt, hiçbir ideolojik anıt yoktur. Allah, Sayın Genel Başkanımızdan razı olsun. Genel Başkanımız, şehitlerimizi unutmamıştır. Anıtı yaptırmıştır. Parasını verip arsayı da almıştır. Yine orası ’Taş Medreseliler Hatıra Ormanı’ da olmuştur” şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
03Pakistan: Ara bulucular Hürmüz'ün açılması için belge hazırlığında
04Bakan Gürlek: Çocuklarımızın her türlü şiddetten korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
05İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Lübnan ile siyonist rejim arasında Roma görüşmeleri: Sınır ve güvenlik düzenlemeleri ele alındı
07Katar: HAMAS yol haritasına bağlı kaldı, israil yükümlülüklerini yerine getirmedi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük