Malatya’da 73 yaşındaki Elif Büyükbirer’in yıllardır süren diz ağrısının nedeni yapılan tetkiklerle ortaya çıktı. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen ameliyatta Büyükbirer’in dizinden 24 adet taşlaşmış tümör çıkarıldı. Malatya’da yaşayan 73 yaşı
Malatya’da 73 yaşındaki Elif Büyükbirer’in yıllardır süren diz ağrısının nedeni yapılan tetkiklerle ortaya çıktı. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen ameliyatta Büyükbirer’in dizinden 24 adet taşlaşmış tümör çıkarıldı.
Malatya’da yaşayan 73 yaşındaki Elif Büyükbirer, 15 yıldır çektiği diz ağrısı ve hareket kısıtlılığı nedeniyle başvurduğu birçok merkezde sonuç alamayınca, son çare olarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne geldi. Yapılan tetkiklerde Büyükbirer’in diz ekleminde hem kireçlenme hem de nadir görülen “sinovyal kondromatozis” hastalığına bağlı 24 adet taşlaşmış tümör tespit edildi.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Sevimli tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatta, hastanın dizinden taşlaşmış tümörler temizlenirken aynı seansta total diz protezi ameliyatı da yapıldı.
Operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sevimli, “Elif Hanım’a dizinde hem tümör hem de kireçlenmeden dolayı ilginç bir ameliyat yaptık. İkisinin bir arada bulunması hem literatürde hem de meslek hayatımızda nadir görülen bir durum. Ekleminde ‘eklem taşları’ veya ‘eklem incileri’ dediğimiz ortalama 24 adet kitle vardı. Bunları çıkardıktan sonra total diz protezi ameliyatını gerçekleştirdik. Aynı anda hem tümörleri temizledik hem de kireçlenmeden dolayı ekleme protez taktık.” dedi.
Ameliyatın başarıyla tamamlandığını belirten Sevimli, “Bu tarz vakalar çok nadir görülür. Genellikle bir veya iki tümör çıkarırız ama bu hastamızda 24 adet taşlaşmış kitle tespit ettik. Bunlar iyi huylu kemik kitleleri olsa da ağrı ve hareket kısıtlılığına neden oluyordu. Şu anda hastamızın yürüyüşü serbest ve dizini rahatça katlayabiliyor. Kısa sürede taburcu edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Erken teşhisin önemine de değinen Prof. Dr. Sevimli, “Tümörlerde erken tanı her zaman hayati tehlikeyi azaltır. Elif Hanım’ınki iyi huylu bir tümördü ama yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürmüştü. Tanı biraz gecikmiş, ancak biz hem tanı hem tedavi sürecini hızlıca tamamladık.” diye konuştu.
Ameliyat sonrası duygularını paylaşan Elif Büyükbirer ise, “15 senedir bu ağrıyı çekiyorum. Gittiğim hiçbir doktor teşhis koyamadı. En son devlet hastanesindeki doktor beni buraya yönlendirdi. Sağ olsun Reşit hocamız ameliyatımı yaptı, inşallah iyi olurum.” dedi.
Hastanın kızı Rabia Karagöz de annesinin yıllardır ağrılarla mücadele ettiğini belirterek, “Annem artık yürüyemez hale gelmişti. Çok doktora gittik ama net bir teşhis konulamadı. Reşit hocamıza geldiğimizde hemen tanıyı koydu. Dizinde taşlaşmış tümörler olduğunu duyunca çok şaşırdık. Ameliyatta 24 taş çıktığını görünce hayret ettik. Hocamıza ve tüm hastane personeline teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Güvenlik önlemleri kapsamında bazı uçaklar rotalarını değiştirerek farklı havalimanlarına iniş yaparken, bazı uçaklara da savaş uçakları eşlik etti. İrlanda merkezli Aer Lingus hava yolu şirketinden yapılan açıklamada, Dublin-Roma seferini yapan EI402 sef
Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde iki gündür etkisini sürdüren kuvvetli sağanak yağışlar, Kastamonu, Zonguldak ve Tekirdağ'da günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışların neden olduğu su baskınları, heyelanlar ve altyapı sorunları nedeniyle çok sayıda
Kaza, Kovancılar ilçesine bağlı Çınaz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kovancılar’dan Karakoçan istikametine seyreden 23 LC 667 plakalı minibüs, önünde ilerleyen 23 K 2098 plakalı traktöre arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çı
Polis ve görgü tanıklarının aktardığına göre, başkent Dakka'da günlerdir süren gösterilerin ardından kentin çevresindeki sanayi bölgelerinde de şiddet olayları yaşandı. Dakka dışındaki Narayanganj bölgesine bağlı Fatullah'ta göstericiler ile polis arasınd
ABD'de 03 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından dış politikaya ilişkin tartışmalar yoğunlaşırken, Vermont Senatörü Bernie Sanders'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. CNN'e verdiği röportajda konuşan Sanders, Kongre'nin her iki kanadında çoğunluğu elde
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın imzasını taşıyan, Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına
Siyasette etik arınmanın; şeffaflık, hesap verebilirlik ve liyakat ilkelerinin tam anlamıyla yerleşmesiyle mümkün olduğu ifade edilir. Ancak bu hedeflerin önünde yapısal, yasal ve toplumsal birtakım engeller var. Peki, bu engeller nasıl aşılacak? MHP Gene
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Birecik ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrolünde belgesiz balık ele geçirildi. Birecik Otoyol Jandarma Komutanlığı ekiplerince 31 Ekim tarih
Fon soruşturmasında Fatma Betül Sayan Kaya'ya tutuklama talebi
Siirt çevre yolunda trafik kazası: 3 kişi yaralandı
03Mekke Anlaşması TBMM'de kabul edildi
04Sudan sınırında çıkan çatışmada iki Mısır askeri öldü
05Ağrı'da yüksek kesimler beyaza büründü, ulaşımda aksamalar yaşanıyor
06Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonlarında 24 şüpheli tutuklandı
07Kırıkkale'de 792 adet sentetik ecza hap ele geçirildi: 2 tutuklama
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor