İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdülaziz bin Suud bin Nayif Al Suud ve beraberindeki heyetle İçişleri Bakanlığında görüştü. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, iki ülke arasındaki güvenli
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdülaziz bin Suud bin Nayif Al Suud ve beraberindeki heyetle İçişleri Bakanlığında görüştü.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, iki ülke arasındaki güvenlik iş birliği, bölgesel gelişmeler, terör ve organize suçlarla mücadele, uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi, kolluk eğitimi, göç ve sınır yönetimi konuları değerlendirildi.
Görüşmede Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik iş birliği imkanları da ele alındı.
Bakan Çiftçi, bölgesel güvenlik alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Suudi Arabistan ve Pakistan'ın katılımıyla üçlü İçişleri Bakanları toplantısı düzenlenmesini önerdi.
Mekke Anlaşması'nın iç güvenlik alanındaki iş birliğine de yansıtılmasını istediklerini belirten Bakan Çiftçi, organize suçlar, yeni nesil suç örgütleri, narkotik suçlarla mücadele, terörün ve terörizmin finansmanının önlenmesi ile sınır güvenliği alanlarında ortak çalışmaların geliştirilmesini teklif etti.
"Bu yıl 669 organize suç çetesini çökerttik"
Türkiye'nin terör ve organize suçlarla mücadelesine ilişkin bilgi veren Bakan Çiftçi, bu yıl 669 organize suç çetesinin çökertildiğini bildirdi.
Suç örgütlerinin internet ve yapay zekadan yararlanarak uluslararası bağlantılar kurduğuna dikkati çeken Çiftçi, uyuşturucu ve göçmen kaçakçılığı, yasa dışı silah ticareti ve suç gelirlerinin aklanması gibi alanlarda faaliyet gösteren örgütlerle mücadelenin sürdüğünü belirtti.
Bakan Çiftçi, "Küreselleşen suç olgusuna karşı kesin sonuç alabilmenin ancak güçlü bir uluslararası iş birliğiyle mümkün olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Uyuşturucuyla mücadele ve kolluk eğitimi gündemde
Görüşmede uyuşturucuyla mücadele alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi de ele alındı.
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 2005 yılında imzalanan Güvenlik, Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle Mücadele Alanında İşbirliği Anlaşması kapsamında yürütülen çalışmaların ilerletilmesi istendi.
İki ülkenin kolluk teşkilatları arasındaki eğitim ve tecrübe paylaşımının artırılmasına yönelik Kolluk Eğitimi İş Birliği Anlaşması'nın Dışişleri Bakanlığında değerlendirme sürecinde olduğu belirtildi.
Bakan Çiftçi, anlaşmanın hayata geçirilmesiyle karşılıklı ziyaretlerin, eğitimlerin ve bilgi paylaşımının artırılabileceğini ifade etti.
Göç ve sınır güvenliğinde teknik iş birliği
Görüşmede göç ve sınır yönetimi konuları da değerlendirildi. Bakan Çiftçi, düzensiz göçle mücadelede düzenli göç kanallarının güvenli ve etkin şekilde işletilmesinin önemine değindi.
Suudi Arabistan vatandaşlarının Türkiye'deki ikamet izinlerine ilişkin bilgi veren Çiftçi, bu izinlerin mevzuattaki en üst süre üzerinden düzenlendiğini, 8 yıl ve üzeri yasal ikameti bulunanların ise uzun dönem ikamet iznine yönlendirildiğini aktardı.
Ayrıca Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği parmak izi tanıma sisteminin Suudi Arabistan'daki ilgili kurumlara çevrim içi olarak tanıtıldığı bildirildi.
Çiftçi, göç ve sınır yönetimi alanlarında teknik çalışmaların başlatılmasını ve karşılıklı irtibat görevlilerinin belirlenmesini önerdi.
Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdülaziz bin Suud bin Nayif Al Suud da Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik bağlarına dikkati çekerek, iki ülke ilişkilerinin her alanda geliştirilmesine önem verdiklerini belirtti.
Al Suud, Mekke Anlaşması'nın taraf ülkeler açısından olumlu ve yararlı sonuçlar doğuracağını ifade etti. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ABD'de 03 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından dış politikaya ilişkin tartışmalar yoğunlaşırken, Vermont Senatörü Bernie Sanders'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. CNN'e verdiği röportajda konuşan Sanders, Kongre'nin her iki kanadında çoğunluğu elde
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın imzasını taşıyan, Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına
Siyasette etik arınmanın; şeffaflık, hesap verebilirlik ve liyakat ilkelerinin tam anlamıyla yerleşmesiyle mümkün olduğu ifade edilir. Ancak bu hedeflerin önünde yapısal, yasal ve toplumsal birtakım engeller var. Peki, bu engeller nasıl aşılacak? MHP Gene
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Birecik ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrolünde belgesiz balık ele geçirildi. Birecik Otoyol Jandarma Komutanlığı ekiplerince 31 Ekim tarih
Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları, artan hayat pahalılığının geçim şartlarına etkisini ve emeklilerin beklentilerini değerlendirdi. Emeklilerin bugü
Türkiye'nin nüfus yapısında yaşlanma eğilimi dikkat çekici boyutlara ulaştı. TÜİK'in 2026 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre, Türkiye'nin toplam nüfusu 86 milyon 502 bin 286 kişi olarak kaydedildi. Bu nüfusun 9 milyon 831 bin 160'ını ise 65 yaş ve üzerind
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, gece saatlerinde Afyonkarahisar ve Adana’da iki ayrı deprem meydana geldi. Dinar'da 4,1 büyüklüğünde deprem AFAD verilerine göre, saat 03.23’te merkez üssü Afyonkarahisar’ı
Kani, Amerika'nın hesap hatalarına karşı uyarılarda bulunarak direniş cephesinin çeşitli alanlardaki birliğine vurgu yaptı. Tesnim'in haberine göre Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kani, "Amerika'nın basiretsiz liderleri büyük bir hesap hatasına düşm
Kudüs Gücü Komutanı Kani: Direniş, önemli darbeler indirebilecek birleşik bir cephe oluşturdu
Şanlıurfa'da tırın çarptığı traktör şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
03TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yarın Malatya’ya geliyor
04ABD, İran'la ilgili yaptırımlarını genişletti
05Almanya'da bir eyaletin ekonomi bakanı otelde ölü bulundu
06İzmir'de 35 düzensiz göçmen yakalandı
07(Güncellendi) Battalgazi Belediyesi Tarafından Düzenlenen İNTİBAK Çalıştayı Başarıyla Tamamlandı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor