Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelenin ilk adımını attığı 19 Mayıs 1919’un 107. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Arapgir’de yoğun katılım ve büyük bir coşkuyl
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelenin ilk adımını attığı 19 Mayıs 1919’un 107. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Arapgir’de yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen program; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ile başladı. Ardından hep birlikte okunan İstiklal Marşı ile salonda milli birlik ve beraberlik ruhu hâkim oldu.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ergül Bay, 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık iradesinin simgesi olduğunu ifade ederek, gençlerin ülkenin geleceğindeki rolüne dikkat çekti. Bay, genç nesillerin milli ve manevi değerlerine bağlı, donanımlı bireyler olarak yetişmesinin önemine vurgu yaptı.
Kutlama programı kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletileri ve sahne gösterileri büyük beğeni topladı. Hami Aydınlar Çok Programlı Anadolu Lisesi, Fatma Fikrîye Kutlay Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kerem Aydınlar Fen Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen şiirler, salonda duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu.
Kerem Aydınlar Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi programa ayrı bir renk katarken, Hami Aydınlar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği halk oyunları gösterisi izleyicilerden yoğun alkış aldı. Geleneksel ve kültürel değerlerin genç nesiller aracılığıyla yaşatıldığı gösteriler, programın en dikkat çeken bölümleri arasında yer aldı.
Kutlamalar kapsamında Arapgir Kaymakamlığı tarafından ilçe genelinde düzenlenen spor müsabakalarında derece elde eden öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Gençlerin spora teşvik edilmesi ve sportif faaliyetlere katılımının artırılması amacıyla düzenlenen etkinliklerin, ilçedeki sosyal ve kültürel yaşama önemli katkı sunduğu ifade edildi.
Program, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bando gösterisinin ardından sona erdi.
Düzenlenen kutlama programına Arapgir Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Ali Altun, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ergül Bay, ilçe protokolü, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, milli mücadele ruhunun genç nesillere aktarılması ve birlik beraberlik duygularının pekiştirilmesi açısından anlamlı bir atmosfer içerisinde tamamlandı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
24 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile kamu kurumları arasındaki geçici görevlendirmelerde köklü değişiklikler yapıldı. Öne çıkan düz
Ürdün’ün Kerek vilayetinde, Hmood kasabasındaki bir kilisede cuma günü gerçekleştirilen cenaze törenine yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıktı. Hastanelerde tedavi gören yaralılardan birinin daha yaşamını yitirmesiyle bilanço ağ
HÜDA PAR Elazığ 5. Olağan Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Metin Suiçer, yeni dönemde de vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya ve çözüm için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti. Kendilerine duyulan güven dolay
Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nazif Kocaçoban ve Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Muhammed Macit Sütçü, Umut Kervanı tarafından ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere destek amacıyla düzenlenen kermesi ziyaret etti. Kermes alanını gezen Kocaçoban ve Sütçü,
Prof. Dr. Ertekin, "Hayalden Hakikate Melayê Cizîrî'nin Günümüz İnsanına Çağrısı" temasıyla düzenlenen programda, Melayê Cizîrî'nin divanının edebi ve tasavvufi yönlerini, medrese eğitiminin geleceğini ve günümüz insanına verdiği mesajları detaylı bir şek
Kırmızı Medrese’de düzenlenen programda konuşan Banga Heq Dergisi yazarlarından Menderes Yıldırım, "Bugün Seyda’nın misafirleriyiz. Sizler de onun aşk ve sevgi misafirlerisiniz. Hoş geldiniz." sözleri ile konuşmasına başladı. Molla Cezerî’nin hayat felse
Farklı uzmanlık alanlarını kapsayan kadro dağılımıyla kentte sunulan sağlık hizmetlerinin desteklenmesi ve vatandaşların uzman hekimlere erişiminin artırılması hedefleniyor. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, atamaların kentin sağlık kadrosun
Ağrı'da nehir geçen mahalleler olan Bulut, Yüzüncü Yıl, Sanayi mahallelerinde sabah saatlerinde etkisini gösteren sis, kentte kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Su yüzeyi ve çevresinde yoğunlaşan sis katmanı, mahallelerin üstünü kaplayarak mistik b
Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor
2026-KPSS Ortaöğretim bugün yapılacak
03Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem
04Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
05Meteoroloji'den uyarı: Bazı bölgelerde yağış ve sis bekleniyor
06Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle El Halil'de eğitime ara verildi
07Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, resmi temaslar için ABD’de
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor