MENÜ

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Suiçer: Siyaset, insanın derdine sırtını dönmek değil, o derde çözüm aramaktır

HÜDA PAR Elazığ 5. Olağan Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Metin Suiçer, yeni dönemde de vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya ve çözüm için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti. Kendilerine duyulan güven dolay

Yayınlanma: 24 Ekim 2026 18:10 Güncelleme: 24 Ekim 2026 16:30
HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Suiçer: Siyaset, insanın derdine sırtını dönmek değil, o derde çözüm aramaktır

HÜDA PAR Elazığ 5. Olağan Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Metin Suiçer, yeni dönemde de vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya ve çözüm için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kendilerine duyulan güven dolayısıyla teşkilat mensuplarına, ilçe teşkilatlarına, kadın ve gençlik kollarına ve kongreye katılan hemşehrilerine teşekkür eden Suiçer, "Bugün burada, teşkilatımızın emanetini yeniden omuzlarımda hissetmenin derin sorumluluğunu taşıyorum. Bu güveni bize layık gören bütün dava arkadaşlarıma, ilçe teşkilatlarımızda fedakârca çalışan kardeşlerime, kadın kollarımızın ve gençlik kollarımızın değerli mensuplarına ve bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

"Siyaset, insanın derdine çözüm aramaktır"

Siyaset anlayışlarının temelinde samimiyet ve hizmetin bulunduğunu vurgulayan Suiçer, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim siyaset anlayışımızın merkezinde makam değil, sorumluluk; söz değil, samimiyet; gösteriş değil, hizmet vardır. Biz siyaseti yalnızca salonlarda, kürsülerde yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz çiftçinin tarlasında, esnafın dükkânında, işçinin alın terinde, emeklinin geçim derdinde karşılık bulmak zorundadır. Çünkü biz inanıyoruz ki siyaset, insanın derdine sırtını dönmek değil, o derde çözüm aramaktır."

Elazığ’da halktan dinledikleri sorunları yalnızca not etmekle yetinmediklerini belirten Suiçer, ilgili dosyaları hazırladıklarını, raporlar oluşturduklarını ve taleplerin takipçisi olduklarını kaydetti.

Suiçer, "Bir sorunu dile getirmek önemlidir; fakat asıl olan, çözülene kadar o sorunun peşini bırakmamaktır." dedi.

İlçelerin sorunları gündemde tutulacak

Elazığ’ın ilçelerinde vatandaşların yaşadığı sorunlara değinen Suiçer, sulama, ulaşım, altyapı, depremzedelerin mağduriyetleri, işçi hakları ve çevrenin korunması gibi konularda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Suiçer, "Kovancılar'da çiftçimizin sulama sorununu, Karakoçan'da ulaşım ve altyapı taleplerini, Palu'da yolları, Baskil'de sulama ve köprü beklentisini, Maden'de depremzedelerin mağduriyetlerini, işçilerimizin haklarını ve çevrenin korunmasını takip etmeyi sürdüreceğiz. Elazığ merkezinde altyapıdan üretime, eğitimden sağlığa kadar vatandaşlarımızın bize ulaştırdığı her konuyu gündemimizde tutacağız." ifadelerini kullandı.

Sorunları şikâyet etmek için değil, çözüm üretmek amacıyla gündeme taşıdıklarını vurgulayan Suiçer, "Kimseyi haksız yere suçlamak, yapılmış hizmetleri yok saymak için değil; Elazığ'ın hak ettiği hizmetlere kavuşması için konuşuyoruz. Bir sorunu hangi kurum çözebilecekse o kurumun sorumluluğunu yerine getirmesini istiyoruz. Bir vatandaşımızın hakkı teslim edilmemişse, o hakkın teslim edilmesi için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

"Vatandaşın derdi olduğunda yanında bulunmak istiyoruz"

Sorunların çözümünün zaman alabileceğini ancak verilen sözlerin unutulmaması gerektiğini dile getiren Suiçer, halkın taleplerinin sonuç alınana kadar takip edilmesinin önemine dikkat çekti.

Suiçer, "Bizim anlayışımızda takip; cevap gelmediğinde yeniden sormak, sonuç alınmadığında konuyu tekrar gündeme taşımaktır." dedi.

İktidar imkânlarına sahip olduklarını iddia etmediklerini belirten Suiçer, mevcut imkânları en iyi şekilde kullanarak halkın sesi olmayı ve sorunları ilgili mercilere taşımayı görev bildiklerini söyledi.

Suiçer, "İmkânlarımızın sınırlı olması, sorumluluğumuzu ortadan kaldırmaz. Aksine, sahip olduğumuz imkânları daha dikkatli, daha verimli ve daha samimi kullanmamızı gerektirir. Biz halkımızın karşısına yalnızca seçim dönemlerinde çıkmak istemiyoruz. Vatandaşımızın derdi olduğunda yanında bulunmak, verdiğimiz sözlerin arkasında durmak ve yaptığımız çalışmaların hesabını verebilmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Teşkilat mensuplarına teşekkür etti

Konuşmasının sonunda teşkilat çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Suiçer, özellikle kadın ve gençlik kollarının çalışmalarına dikkat çekti.

Suiçer, "Görev alan, görev devreden, bir telefonla vatandaşımızın derdine koşan, dosya hazırlayan, çözüm için kapı çalan bütün kardeşlerimizin emeği kıymetlidir." diyerek teşkilat mensuplarının gayretlerinin önemini vurguladı.

Kongrenin teşkilat, Elazığ ve halk için hayırlara vesile olmasını dileyen Suiçer, yeni dönemde görev alacaklara başarılar temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı. (İLKHA)

ETİKETLER: hüda par, elazığ, kongre, metin suiçer
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Sahte araç kiralama çetesine "Patinaj" operasyonu: 12 tutuklama

Sahte araç kiralama çetesine "Patinaj" operasyonu: 12 tutuklama

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte araç kiralama siteleri üzerinden vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik yürüttükleri çalışma kapsamında "Patinaj" operasyonunu gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, gerç

Van TSO başkanlık seçimleri başladı: 4 aday yarışıyor

Van TSO başkanlık seçimleri başladı: 4 aday yarışıyor

Van TSO başkanlık seçimleri, İpekyolu ilçesindeki Van Anadolu Lisesi’nde başladı. Buzhane Mahallesi’nde bulunan okulda saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi için sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda oda üyesi seçim alanına geldi. Toplam 19 mes

Rusya ve Ukrayna'dan buğday ihracatı 16 yılın en düşük seviyesine geriledi

Rusya ve Ukrayna'dan buğday ihracatı 16 yılın en düşük seviyesine geriledi

Küresel tahıl ticaretinde, Rusya ve Ukrayna kaynaklı buğday sevkiyatlarının azalmasıyla yeni bir tedarik sorunu yaşanıyor. Karadeniz üzerinden yapılan taşımacılıktaki aksaklıklar, limanların kullanımında karşılaşılan güçlükler ve yükselen navlun ücretler

Dışişleri Bakanlığından Ürdün’deki kiliseye yönelik saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığından Ürdün’deki kiliseye yönelik saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Ürdün’ün Karak vilayetindeki bir kiliseye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, saldırının şiddetle kınandığı belirtilerek, ölenlerin yakınlarına ve Ürdün halkına başsağlığı, yaralılara

İstanbul’da uluslararası aranan 2 şüpheli yakalandı

İstanbul’da uluslararası aranan 2 şüpheli yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası düzeyde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü. Çalışmalar kapsamında, uyuşturucu madde satışı suçundan Moğolistan adli makamlarınca Mavi Bülten i

İran sınırındaki kapanma Pakistan’da tüp gaz fiyatlarını yüzde 56 artırdı

İran sınırındaki kapanma Pakistan’da tüp gaz fiyatlarını yüzde 56 artırdı

Pakistan’da İran’dan gelen LPG sevkiyatının kesilmesi, gaz arzındaki sıkıntıyı derinleştirirken tüp fiyatlarında da sert yükselişe yol açtı. 17 Ekim’de Gabd-Rimdan ve Taftan sınır kapılarının kapanmasının ardından İran’dan yapılan LPG ithalatı durdu. Pak

Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi çocuğun yüzünü güldürdü

Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi çocuğun yüzünü güldürdü

Umut Kervanı Batman Derneği, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla Atatürk Parkı yanında "Muhtaçlara Umut Ol" temasıyla düzenlediği kermeste giyim ve ayakkabı ihtiyacı bulunan bir çocuğun ihtiyaçlarını karşıladı. Kermes alanına gelen çocuğun du

Vanuatu açıklarında 7,2 büyüklüğünde deprem

Vanuatu açıklarında 7,2 büyüklüğünde deprem

Pasifik Ateş Çemberi üzerinde bulunan Vanuatu, güçlü bir depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumunun (USGS) verilerine göre depremin merkez üssü, ülkenin Sola yerleşiminin yaklaşık 200 kilometre batısındaki deniz açıkları olarak belirlendi. İl

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
15
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3