Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2014 - 20:33 Yorum: 0

2014-2015 eğitim öğretim yılının başlaması

MHP Bilecik Milletvekili Şeker: "Okullarımız açıldı ama öğrencilerimiz mutsuz, velilerimiz tedirgin. Okul yerleri belli değil, okullarda bunalım devam ediyor. Öğretmenlerimiz üzgün ve ne yazık ki, eğitimimiz perişan"

2014-2015 eğitim öğretim yılının başlaması

BİLECİK (AA) - MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, "Okullarımız açıldı ama öğrencilerimiz mutsuz, velilerimiz tedirgin. Okul yerleri belli değil, okullarda bunalım devam ediyor. Öğretmenlerimiz üzgün ve ne yazık ki, eğitimimiz perişan" dedi.

Şeker, Kamu-Sen Bilecik İl Temsilciliği'nde düzenlenen toplantıda, yaşanan haksızlıklara karşı suskun kalmamak için toplantıya katıldığını belirterek, adaletsizliğe uğrayan büyük bir camiaya, helal rızkını kazanmak için ter döken eğitim ordusunun öğretmenlerine destek vermek için buraya geldiğini kaydetti.

Kazanılmış hakları elinden alınan öğretmenlerin durumunu kamuoyuna anlatmak için burada bulunduğunu ifade eden Şeker, şöyle konuştu:

"Okullarımız açıldı ama öğrencilerimiz mutsuz, velilerimiz tedirgin. Okul yerleri belli değil, okullarda bunalım devam ediyor. Öğretmenlerimiz üzgün ve ne yazık ki, eğitimimiz perişan. Dünyanın neresinde böyle bir uygulama var? Ben şahsen bilemiyorum. Öyle bir durum ki Türkiye'mize, cumhuriyetimize, demokrasimize ve milli eğitimimize asla yakışmıyor. Milli eğitimde bir çok şeylerimiz oluyor. Son yıllarda okullarımız büyüyor, akıllı tahtalarımız, tabletlerimiz geldi. Bedava kitaplar dağıtılıyor. Bunlar da hükümetin yaptığı iyi işler ama bunların yanında son yıllarda 'herkes bizden olsun' mantığıyla hareket edilen öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve müdürlerimizin yerlerinden alınması hakikaten büyük bir sorumsuzluk."

Kamu-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel de 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Gönül isterdi ki problemsiz bir yıla başlayalım. Ancak; Milli eğitim camiasında problem çok, sıkıntı had safhada. Eğitim çalışanları mutsuz, eğitim çalışanları isteksiz, eğitim çalışanları tedirgindir" diye konuştu.

Yel, ayrıca 24 Eylül'de iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini bildirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber