Samsun’un Havza ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Uluslararası Katılımlı Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu, Havza Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Havza...
Samsun’un Havza ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Uluslararası Katılımlı Orta Karadeniz Engelli ve Yaşlı Sağlığı Kongresi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksekokulu, Havza Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Havza Belediyesi ve Havza Yerel Eylem Grubu Derneği işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Kongreye Türkiye başta olmak üzere 8 ülkeden 18 üniversiteden akademisyenler katıldı. İki gün süren etkinlik boyunca, engelli ve yaşlı sağlığı üzerine önemli sunumlar ve paneller düzenlendi.
Kongrenin açılışında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İlker İlhanlı, toplumun yaşlandığını ve yaşlı ile engelli bireylerin sağlığına olan önemin arttığını vurguladı. İlhanlı, “Ortalama insan ömrünün uzadığı bir dönemde sağlıklı yaşlanma ve yaşlının sağlık problemleri daha fazla gündemde yer alıyor. Bu nedenle yaşlı ve engelli sağlığının önemi her geçen gün artmakta” dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ise Samsun’daki yaşlı ve engellilere yönelik hizmetler hakkında bilgi vererek, “İlimizde bu alana 250 milyon liranın üzerinde bir bütçe ayrıldı. Kongrenin sosyal hizmetler, mimari, rehabilitasyon ve sağlık turizmi gibi alanlarda önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Daire Başkanı Doç. Dr. Fatih Elibol ise akademik çalışmaların bu alandaki önemine dikkat çekerek, “Nüfusumuz yaşlanıyor. Yaşlılık ve engellilikle ilgili çalışmalar bir gün hepimizi ilgilendirecek. Kongrede yapılacak tartışmaların farkındalığı artıracağına inanıyorum” dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz da kongrenin ilçeye ve bölgeye sağlayacağı katkılara dikkat çekerken, Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, devletin sosyal hizmetler konusundaki duyarlılığını vurguladı. Ayvat, “Bu kongrenin bir gelenek haline gelmesi ilçemizin tanıtımı açısından önemli bir fırsat. Hem turizm hem de akademik anlamda ilçemizin adı duyuruluyor” ifadelerini kullandı.
Kongre kapsamında Doç. Dr. Halil İbrahim Düzenli tarafından “Yaşlı ve Engelli Dostu Tasarım” başlıklı bir panel düzenlendi. Ayrıca, öğleden sonraki oturumlarda farklı üniversitelerden öğretim görevlileri, sosyal hizmetler, rehabilitasyon ve sağlık turizmi konularında sunumlar gerçekleştirdi.
Son gün gerçekleştirilen oturumlarda, “Yaşlı Bireylerde Karşılanamayan Hemşirelik Bakımı”, “Yapay Zekâ Destekli Bakım Modelleri” ve “Termal Turizm” gibi konular ele alındı.
Kongre, Kongre Başkanı Prof. Dr. İlker İlhanlı’nın kapanış konuşması ve sonuç bildirgesinin okunması ile sona erdi. İlhanlı, kongrenin verimli geçtiğini belirterek, “Gelecek yıl daha geniş katılımlı bir kongre için şimdiden çalışmalarımıza başlayacağız. Bizlere destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Kongrenin kapanış programına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Daire Başkanı Dr. Cemil İlbaş, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak ve diğer davetliler katıldı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Uyku apnesinin yalnızca horlama ve sabah yorgunluğu ile sınırlı bir sorun olmadığını belirten ASYOD Uyku Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, hastalığın fiziksel ve zihinsel sağlığı derinden etkilediğini, sürücü hataları kaynaklı kazaların yüzde 7
Dijitalleşmenin çocukların yaşamına etkileri günümüzün en büyük problemlerinden birisi haline geldi. Dijital çağın getirdiği yeni tanımlanan çocuk hastalıkları, Türk Pediatri Kongresi’nde masaya yatırılacak.Artan postür bozuklukları, çocukluk çağı obezite
Burun estetiği alanında önde gelen uzmanları bir araya getiren "NoseCraft:FromCrafttoArt" canlı cerrahi toplantısı, bu yıl üçüncü kez Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu bünyesinde gerçekleştirildi.Organizasyonda, katılımcılar en güncel rinoplasti tekniklerini
Kolon Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla gerçekleştirilen toplantıda, genç yaş gruplarında artış gösteren kolon kanserine dikkat çekilerek erken teşhis için tarama testlerinin önemi vurgulandı.Mart ayının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de "Kolon (Kol
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. İrfan Koca, kronik ağrılarda ameliyatsız tedavi seçeneklerinden biri olan proloterapinin her geçen gün daha fazla tercih edildiğini söyledi.Kronik kas-iskelet sistemi ağrıları, günümüzde yaşam kalitesini cid
Medical Point Gaziantep Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Taşkıran, toplumda sıkça karşılaşılan halsizlik şikayetinin basit bir yorgunluk olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.Dr. Hüseyin Taşkıran, "Halsizlik, yoğun iş temposu, uy
Bahar aylarının gelmesiyle doğa canlanırken, milyonlarca kişi için "polen kabusu" da başlıyor. Sabah uyanır uyanmaz peş peşe gelen hapşırıklar, gözlerdeki kaşıntı ve bitmek bilmeyen burun akıntısı hayat kalitesini düşürüyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Çocu
Modern tıbbın önemli tedavi alanlarından biri olan radyasyon onkolojisi bölümü Medline Adana Hastanesi’nde düzenlenen açılış ile bölge halkının hizmetine girdi.Medline Adana Hastanesi’nde hizmete giren radyasyon onkolojisi bölümü, ileri teknoloji cihaz al
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük