Van’ın Gevaş ilçesinde yapımı tamamlanan 50 yataklı devlet hastanesi hizmet vermeye başladı.Van-Tatvan kara yolu üzerinde Gevaş ilçe girişinde kurulan 50 yataklı hastanede; 18 poliklinik, 4 yoğun bakım, 7 diyaliz yatağı ve 3 ameliyatha...
Van’ın Gevaş ilçesinde yapımı tamamlanan 50 yataklı devlet hastanesi hizmet vermeye başladı.
Van-Tatvan kara yolu üzerinde Gevaş ilçe girişinde kurulan 50 yataklı hastanede; 18 poliklinik, 4 yoğun bakım, 7 diyaliz yatağı ve 3 ameliyathane bulunuyor. Hastaneyi ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Operatör Dr. Muhammed Tosun, Gevaş Devlet Hastanesinin 50 yatak kapasiteli olup 3 ameliyathane odası, 4 yoğun bakım yatağı, 18 poliklinik odası ve 7 diyaliz yatağı ile hizmet verdiğini söyledi. Tosun, “Gevaş Devlet Hastanesi; fiziki olarak eski hastaneye oranla yaklaşık 4 kat büyümüş durumda olup, 18 poliklinik ve poliklinikteki uzman hekimlerimizle 7/24 Gevaş halkına hizmet vermektedir” dedi.
Van’da sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Tosun, “Başkale Devlet Hastanemiz hariç, hastanelerimizin hepsi son yıllarda yapılmış ve fiziki olarak çok iyi durumda olan hastanelerdir. İnşallah Başkale’deki 75 yataklı devlet hastanesinin de ihalesi sonuçlandırılır ve ilkbaharla birlikte kazma vurulup inşaat çalışmaları başlayacak. Tahmini 2 yılda Başkale ilçemize yeni bir 75 yataklı devlet hastanesi kazandırmayı hedefliyoruz. Şu anki yatak kapasitemiz ilimize hizmet vermek için yeterli durumda ama yeni projelerle hem fiziki alanlarımızı arttırıp hem özellikli birimlerimizi arttırarak daha kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz. Şu an yatırımda olan ve proje çalışmalarında sona gelinmiş olan İpekyolu Bostaniçi 150 yataklı devlet hastanemiz, Muradiye’de 150 yataklı devlet hastanemiz ve Erciş ilçesinde yapılacak olan 150 yataklı ek bina devlet hastanemizin proje çalışmalarında sona gelindi. İnşallah bu yıl içerisinde ihaleleri yapılıp, inşaat çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
2025 yılı yatırım programının açıklandığını da ifade eden Tosun, “Edremit Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve 100 yataklı Tuşba Devlet Hastanesi de yatırım programına alındı. Bununla ilgili proje çalışmalarının başlatılması için Sağlık Bakanlığımızla görüşme halindeyiz. İnşallah kısa zamanda proje çalışmaları sonrası bunları da halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. İlimizdeki sağlık hizmetlerini üniversite, özel hastane, birinci basamaktaki aile sağlığı merkezi ve ikinci basamaktaki kamu hastanelerimizle bir bütün olarak değerlendirip, daha kaliteli seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Van’da tüm branşlarda uzman doktorların hizmet verdiğini ve çok aciliyet gerektiren herhangi bir branşta doktor ihtiyacının olmadığını vurgulayan Tosun, “İlimizde şu an herhangi bir branşta çok aciliyet gerektiren olmayan bir branşta hekimimiz yok. Şu an çalışmalarımız; elimizde olan branş hekimlerimizin sayılarını arttırıp, hizmet kalitelerini daha da yüksek noktalara çevirmek, hekimlerimizin günlük baktığı hasta sayılarını belli seviyelerin altına çekmek, insanlara daha uzun vakitler ayırıp, hastalıklarına daha uzun vakitlerde çözüm üretmelerini sağlamaktır. Tabi bunları yaparken, ekip sayılarımız artarken; halkımızın da birinci basamak sağlık hizmetleri başvurusunu arttırması gerekiyor. Her insanın hastaneye gelmeden önce çok acil durumlar haricinde hastaneye başvurmadan önce aile hekimlerine mutlaka başvurmalarını, çünkü hastaneye gelmeden de bu ihtiyaçlarının yüzde 75’ini aile hekimlerinde karşılayacaklarını biliyoruz. Böyle olursa hem hastanelerimizdeki yoğunluklar belli seviyelin altına inip daha kaliteli hizmet vereceğimizi umuyoruz” dedi.
Gevaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Maruf Kayran ise 25 Ocak’ta faaliyete geçen hastanenin 50 yataklı olduğunu belirterek, "Hastanemiz 18 poliklinik, 7 diyaliz, 4 yoğun bakım ve 3 ameliyathane ile hizmet veriyor. Hastanemizde şu an 11 uzman ve 13 pratisyen hekimle hizmet vermekteyiz. Hastane kapasitemizin artmasıyla beraber daha özellikli birimler açılacaktır. Şu an 50 hemşire, 18 ebe, 19 temizlik personeli ve teknik personelimizle yaklaşık 220 personelle hizmet vermekteyiz. Daha önce 25 yataklı Gevaş Devlet Hastanesinde, kesintisiz hizmet sunumunda bazen aksaklıklar yaşanabiliyordu ama bu hastanemiz gayet yeterli. İnşallah vatandaşlarımız daha kaliteli hizmet alacaklardır" ifadelerine yer verdi.
Hastanenin açılmasına çok sevinen vatandaşlar da, tek isteklerinin tüm branşlarda uzman doktorların olması ve tüm sağlık hizmetlerini yaşadıkları ilçede almak olduğunu söylediler.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor