ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu en büyük tehdidin "kontrolsüz göç" olduğunu belirterek, "ABD’nin sınırlarını koruduğu kadar Avrupa’nın da sınırlarını koruması gerekiyor" dedi.ABD Başkan Yardımcı...
ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu en büyük tehdidin "kontrolsüz göç" olduğunu belirterek, "ABD’nin sınırlarını koruduğu kadar Avrupa’nın da sınırlarını koruması gerekiyor" dedi.
ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda (CPAC) Başkan Donald Trump ile birlikte yönetimlerinin ilk bir ayını değerlendirdi. Vance, Trump yönetiminin ülkeyi yeniden inşa etme sürecinde hızlı adımlar attığını ve ABD halkının beklentilerine güçlü bir şekilde cevap verdiklerini vurguladı.
"Bir ayda Biden’ın dört yılda yaptığından daha fazlasını başardık"
Başkan Yardımcısı Vance, göreve başlamalarının üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen büyük reformlara imza attıklarını belirterek, "Bir ayda Biden’ın dört yılda yaptığından daha fazlasını başardık" ifadelerini kullandı. Trump’ın liderliğinde alınan kararların etkisini hemen gösterdiğini söyleyen Vance, "Sınır güvenliği konusunda önemli ilerlemeler kaydettik. Göç politikalarını sıkılaştırarak yasa dışı sınır geçişlerini yüzde 90 oranında azalttık ve ABD ekonomisinin büyümesi için sağlam adımlar attık" dedi.
Vance, ayrıca Başkan Trump’ın enerji politikaları konusunda tarihteki en kapsamlı adımlardan bazılarını attığını vurgulayarak, "ABD enerjisini serbest bırakarak ekonomiyi canlandırıyoruz" dedi. Vance, ABD’nin bağımsız enerji üretimi sayesinde maliyetleri düşürmeyi hedeflediğini ifade etti.
"Avrupa’daki en büyük tehdit: Kontrolsüz göç"
Avrupa’daki siyasi duruma da değinen Vance, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu en büyük tehdidin "kontrolsüz göç" olduğunu belirtti. "ABD’nin sınırlarını koruduğu kadar Avrupa’nın da sınırlarını koruması gerekiyor" diyen Vance, Batı medeniyetinin milyonlarca yasa dışı göçmenin gelişiyle yeniden şekillendiğini ve bunun durdurulması gerektiğini söyledi. Biden yönetimini ifade özgürlüğüne zarar vermekle suçlayan Vance, "Dünya halklarına seslerini yükseltme fırsatı verilmeli. İnsanlar kendi ülkelerinde sınır güvenliği ve egemenlik konularında fikirlerini özgürce dile getirebilmeliler" ifadelerini kullandı.
"Trump’ın liderliğiyle barış mümkün"
Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Vance, Başkan Trump’ın müzakere sürecinde etkin bir rol oynadığını ve barışı sağlamaya yönelik adımlar attığını belirterek, "Başkan Trump, Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalara son vermek için çalışıyor. Barış ABD halkının çıkarınadır ve yönetimimiz bu konuda kararlı" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük