ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, eşi Usha Vance başkanlığındaki heyet ile geldiği Grönland’da yaptığı açıklamada, "Kuzey Atlantik’i ve Kuzey Kutup Bölgesini Çin’e, Rusya’ya ve ABD halkının çıkarlarını düşünmeyen diğer rejimlere mi b...
ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, eşi Usha Vance başkanlığındaki heyet ile geldiği Grönland’da yaptığı açıklamada, "Kuzey Atlantik’i ve Kuzey Kutup Bölgesini Çin’e, Rusya’ya ve ABD halkının çıkarlarını düşünmeyen diğer rejimlere mi bırakacağız? Başka seçeneğimiz yok. Burada yaşayan insanları ve kendi ülkemizi güvende tutmak için Grönland’da önemli bir pozisyon almamız gerekiyor" dedi.
ABD Başkan Yardımcısı James David Vance ve eşi Usha Vance, beraberindeki heyet ile birlikte Grönland’a geldi. Albay Susan Meyers ve Başçavuş Holly Vaught tarafından karşılanan heyet, havalimanından ABD’ye ait Pituffik Uzay Üssü’nü geçti. Uzay Üssü’nde konuşma yapan J.D. Vance, "Tabii ki, her gün ne yaptığınızı anlatan bir brifing alacağız. Ardından, duyduğunuz gibi, Trump yönetimi olarak Grönland’a yönelik bazı ilgilerimizden bahsedeceğiz. Trump yönetimi, başkan, gerçekten Arktik güvenliğiyle ilgileniyor. Hepinizin bildiği gibi, bu büyük bir konu ve önümüzdeki on yıllarda daha da büyüyecek" dedi.
"Grönlandlılar, Danimarka’dan bağımsız olmayı kendileri belirleyecekler"
ABD üssünde gazetecilere açıklama yapan Vance, "Askeri gücün hiçbir zaman gerekli olacağını düşünmüyoruz. Çünkü Grönland halkının mantıklı ve iyi insanlar olduğuna inanıyoruz. Bu bölgenin güvenliğini sağlamak ama aynı zamanda ABD’nin güvenliğini de temin etmek için Donald Trump tarzında bir anlaşma yapabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Vance konuşmasında Trump’ın Grönland’a ilişkin fikirlerine değinerek, "Başkan’ın söylediği şu ki, Grönland’da daha fazla pozisyona sahip olmamız gerekiyor. Yine, ABD halkının güvenliği için buna ihtiyacımız var. Ve düşündüğümüz şey şu ki, Grönlandlılar, Danimarka’dan bağımsız olmayı kendileri belirleyecekler ve sonra Grönland halkıyla konuşmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.
"Grönland halkına yeterince yatırım yapmadınız"
Danimarka’nın Grönland’ı güvende tutmakta başarısız olduğunu söyleyen Vance, "Danimarka’ya mesajımız çok basit: Grönland halkı için iyi bir iş çıkarmadınız. Grönland halkına yeterince yatırım yapmadınız ve bu muazzam, güzel kara parçasının güvenlik altyapısına yeterince yatırım yapmadınız. Bu değişmek zorunda. Danimarka’nın güvenlik şemsiyesi demek, aslında tüm sorumluluğu cesur ABD’lilere devrettikleri ve bizim faturayı ödeyeceğimizi umdukları anlamına geliyor. Grönland halkına sadece şunu söylüyoruz: Başkan ‘Grönland’a sahip olmalıyız’ dediğinde, ‘Bu ada güvende değil’ demek istiyor" dedi.
"Grönland’da önemli bir pozisyon almamız gerekiyor"
Alternatif yollara yönelik konuşan Vance, "Alternatif nedir? Kuzey Atlantik’i ve Kuzey Kutup Bölgesini Çin’e, Rusya’ya ve ABD halkının çıkarlarını düşünmeyen diğer rejimlere mi bırakacağız? Başka seçeneğimiz yok. Burada yaşayan insanları ve kendi ülkemizi güvende tutmak için Grönland’da önemli bir pozisyon almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Vance’den Signal yorumu
Signal sohbet skandalının ardından ulusal güvenlik ekiplerini desteklediklerini belirten Vance, ulusal güvenlik danışmanı Mike Waltz’ın sorumluluğu üstlendiğini belirtti. Vance,"Hepimiz bir gazetecinin sohbet grubuna davet edilmemesi gerektiğini kabul ediyoruz ve yönetimden üyeler, sevgili arkadaşım Mike dahil, bunun sorumluluğunu üstlendi. Başkan Trump Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günlerinde söyledi ve ben de burada başkan yardımcısı olarak söylüyorum, tüm ulusal güvenlik ekibimizin arkasındayız" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük