ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore ile "tam ve kapsamlı" bir ticaret anlaşmasına varıldığını duyurarak, "Güney Kore’ye yüzde 15’lik gümrük vergisi uygulanmasına karar verildi" açıklamasında bulundu.ABD Başkanı Donald Trump’tan, Güney...
ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore ile "tam ve kapsamlı" bir ticaret anlaşmasına varıldığını duyurarak, "Güney Kore’ye yüzde 15’lik gümrük vergisi uygulanmasına karar verildi" açıklamasında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump’tan, Güney Kore ile yürütülen ticaret müzakereleri ile ilgili kritik bir açıklama geldi. Kendisine ait Truth sosyal medya platformundan paylaşımda bulunan Trump, Güney Kore ile "tam ve kapsamlı" bir ticaret anlaşmasına varıldığını açıkladı. "Anlaşmaya göre, Güney Kore bizzat başkan olarak tarafımdan seçilecek, mülkiyeti ve kontrolü ABD’ye ait yatırımlar için ülkemize 350 milyar dolar sağlayacak" diyen Trump, "Ayrıca, Güney Kore 100 milyar dolar değerinde LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) ve diğer enerji ürünlerini satın alacak" ifadelerini kullandı.
Güney Kore Devlet Başkanı Lee ABD’ye gidecek
Bunun yanı sıra, Güney Kore’nin kendi amaçları doğrultusunda büyük bir yatırım yapma taahhüdünde bulunduğunu aktaran Trump, "Bunun tutarı, önümüzdeki iki hafta içinde, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung ikili görüşme için Beyaz Saray’a geldiğinde açıklanacak" dedi. Varılan anlaşmayla birlikte Güney Kore’nin "tam anlamıyla" ABD ile ticarete açık hale geleceğini vurgulayan Trump, "Araba ve kamyonlar ile tarım ürünleri vs. dahil Amerikan mallarını kabul edecekleri konusunda da mutabık kaldık" ifadelerine yer verdi. Güney Kore’ye uygulanacak gümrük vergisi oranını da belirlediklerini duyuran Trump, "Güney Kore için yüzde 15’lik bir gümrük tarifesi uygulanmasına karar verildi. Amerika Birleşik Devletleri için ise herhangi bir tarife uygulanmayacak" açıklamasında bulundu.
Trump, Güney Kore’ye yüzde 25’lik gümrük vergisi uygulanacağını duyurmuştu
2 Nisan’da ticaret ortaklarına uygulanacak yeni gümrük vergilerini duyuran ABD Başkanı Donald Trump, temel tarife oranının yüzde 10 olacağını, ayrıca ülkelere özel oranlarda karşılıklı gümrük vergilerinin yürürlüğe konacağını ifade etmişti. Güney Kore’ye yönelik karşılıklı tarife oranını yüzde 25 olarak duyuran Trump, tepkiler üzerine karşılıklı gümrük vergilerini 90 gün süreyle askıya aldığını açıklamıştı. Seul yönetiminin ABD’nin gümrük vergilerinden muaf tutulma yönündeki talebinin ardından ABD ve Güney Kore arasında ticaret müzakereleri başlamıştı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K
Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i
İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak, "Yaralanan 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Atilla Koç’a, 66. Hükümet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve kazad
Antalya Muratpaşa Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, evde bakım hizmetleri kapsamında 2025 yılında 2 bin 415 hastaya ulaştı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa’mızda herkese uzanan bir el var. Kimse yalnız değil, biz varız" dedi.Beledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
07Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük