MENÜ

ABD Başkanı Trump’ın cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan yeni fotoğrafları yayınlandı

ABD Temsilciler Meclisi’nin Denetim Komitesi mensubu Demokrat Partili siyasetçiler, aralarında ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Bill Clinton ve Microsoft’un kurucusu milyarder iş insanı Bill Gates’in yer aldığı bir dizi tanınmış ismin, cinsel istisma

Yayınlanma: 12 Aralık 2025 22:20 Güncelleme: 13 Aralık 2025 07:41
ABD Başkanı Trump’ın cinsel istismar suçlusu Epstein dosyasında yer alan yeni fotoğrafları yayınlandı
ABD Temsilciler Meclisi’nin Denetim Komitesi mensubu Demokrat Partili siyasetçiler, aralarında ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Bill Clinton ve Microsoft’un kurucusu milyarder iş insanı Bill Gates’in yer aldığı bir dizi tanınmış ismin, cinsel istismar suçlusu Jeffrey Epstein dosyasında yer alan 19 yeni fotoğrafını yayınlandı.
ABD Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin Denetim Komitesi mensubu Demokrat Partili siyasetçiler, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar şebekesi kurmakla suçlanan ve hapishanede ölü olarak bulunan milyarder Jeffrey Epstein dosyasındaki 95 bin fotoğraf arasından seçilen 19 yeni fotoğrafı kamuoyu ile paylaştı.
Fotoğraflarda, ABD Başkanı Donald Trump, eski Başkan Bill Clinton, eski Hazine Bakanı Larry Summers, Microsoft’un kurucusu milyarder iş insanı Bill Gates, ünlü film yönetmeni Woody Allen, Virgin Group’un kurucusu milyarder girişimci Richard Branson, İngiliz kraliyet ailesinin Epstein ile bağlantıları nedeniyle prenslik ve diğer kraliyet unvanlarını elinden aldığı Andrew ve tanınmış avukat Alan Dershowitz gibi isimler yer alıyor.

Trump, üç fotoğrafta görünüyor
ABD Başkanı Trump, Demokratlar tarafından yayımlanan 19 fotoğrafın üçünde görülüyor. Herhangi bir açıklama veya bağlam eklenmeden yayımlanan fotoğraflar arasında, Trump’ın yüzleri sansürlenmiş altı kadınla birlikte görüldüğü siyah beyaz bir resim de yer alıyor. Komite, Trump ile birlikte görülen kadınların yüzlerinin neden gizlendiğine ilişkin bir açıklama yapmadı.
Bir kısmı zaten daha önce kamuoyunda dolaşıma girmiş olan fotoğraflar, Trump liderliğindeki Cumhuriyetçi Parti yönetiminin daha önce ABD Kongresi’nde yürütülen Epstein soruşturması kapsamında Epstein dosyalarının yayımlanmasını reddetmesi nedeniyle Trump üzerindeki baskıyı artırmak amacıyla yayınlandı. Demokrat siyasetçiler, önümüzdeki gün ve haftalarda yeni fotoğraflar yayınlamayı sürdüreceklerini açıkladı.

"Bazı fotoğraflar inanılmaz derecede rahatsız edici"
Denetim Komitesi’nin önde gelen üyelerinden Robert Garcia, yayınlanan fotoğraflara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Beyaz Saray’ın örtbas çabalarına son vermenin ve Jeffrey Epstein ile güçlü dostlarının kurbanları için adaleti tesis etmenin zamanı geldi" dedi.
Garcia, "Bu rahatsız edici fotoğraflar, Epstein ve onun dünyanın en güçlü adamlarından bazıları ile olan ilişkileri hakkında yeni soru işaretleri doğuruyor. Amerikan halkı, gerçekleri öğrenene kadar durmayacağız. Adalet Bakanlığı, tüm dosyaları derhal yayınlamalıdır" ifadelerini kullandı.
Garcia, ellerindeki fotoğrafları değerlendirmenin haftalar alabileceğini ve bazı fotoğrafların redaksiyondan geçirilmeleri gerekeceğini belirterek, "Bugün yayımlamamayı tercih ettiğimiz bazı fotoğraflar inanılmaz derecede rahatsız edici" dedi.

"İstediğimiz tek şey şeffaflık"
ABD’de Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries ise bugün yayınlanan fotoğrafların, Demokratların Epstein kurbanları için şeffaflık ve adalet sağlama yönündeki çabasının bir parçası olduğunu söyledi. Jeffries, "İstediğimiz tek şey şeffaflık. Böylece Amerikan halkı gerçeği, bütün gerçekleri ve yalnızca gerçekleri öğrenebilsin. Epstein’in kurbanları bunu hak ediyor ve bunu talep ediyor" dedi.

Beyaz Saray, Demokratları sahte bir hikaye oluşturmaya çalışmakla suçladı
Beyaz Saray Sözcüsü Yardımcısı Abigail Jackson, yayınlanan 19 fotoğrafı, "Bir kez daha, Temsilciler Meclisi üyesi Demokratların özenle seçilmiş fotoğrafları, rastgele karartmalar ile birlikte yayımlayarak sahte bir hikaye oluşturmaya çalıştıklarını görüyoruz. Demokratların Başkan Trump aleyhindeki yanıltıcı girişimleri, defalarca çürütüldü. Trump yönetimi, şeffaflık çağrısı yaparak, binlerce sayfa belge yayımlayarak ve Epstein’in Demokrat Partili dostları hakkında daha fazla soruşturma çağrısı yaparak, Epstein kurbanları için Demokratların bugüne kadar yaptığından çok daha fazlasını yapmıştır" dedi.

İngiltere Kralı Charles, kesilerek fotoğraftan çıkarıldı
Bugün herhangi bir bağlam sunulmadan yayımlanan ve herhangi bir suç delili oluşturmayan 19 fotoğrafın bir kısmının zaten kamuoyunda dolaşımda olduğu görüldü. Trump’ın Epstein ile görüldüğü fotoğraflardan birinin 1997 yılında New York’taki Victoria’s Secret partisinde çekildiği ve fotoğrafın ABD medyası tarafından zaten yayımlandığı tespit edildi.
İngiliz Kraliyet ailesinden Andrew Mountbatten-Windsor ile teknoloji milyarderi Bill Gates’in birlikte görüldüğü fotoğrafın ise 2018’de İngiltere’nin başkenti Londra’da çekildiği fakat fotoğrafın orijinalinde Kral Charles da yer alırken, Demokratlar tarafından yayımlanan versiyonunda Kral Charles’ın fotoğraftan kesildiği görüldü.
Cinsel istismar skandalı öncesinde ABD ve Avrupa’da siyasetçiler, finansçılar, bilim insanları ve yüksek profilli sosyal çevreler arasında bir tür buluşturucu rolü oynayan Amerikalı iş insanı Epstein, fuhuş amaçlı insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandıktan sonra 2019’da hapishane hücresinde intihar ederek yaşamına son vermişti. Epstein ile arkadaşlık ilişkisi olan ABD Başkanı Donald Trump, Epstein ile yollarını fuhuş ve istismar amaçlı insan kaçakçılığı suçlamalarıyla karşılaşmadan çok daha önce ayırdığını söylemişti. Eski Başkan Clinton da Epstein ile ilişkilerinin önemsiz olduğunu ifade etmiş fakat Epstein’in özel uçağında seyahat ettiğini kabul etmişti. Clinton, Epstein’in işlediği suçlardan haberdar olmadığını söylemişti.
ETİKETLER: ABD, Başkanı, Trump’ın, cinsel, istismar
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Başkan Altun: "Sorun, asgari ücretin artması değil, alım gücünün yok olmasıdır"

Başkan Altun: "Sorun, asgari ücretin artması değil, alım gücünün yok olmasıdır"

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun; yaptığı basın açıklamasında asgari ücretin artmasının değil alım gücünün yok olmasının sorun olduğunu söyleyerek, "GSS uygulaması yeniden düzenlenmelidir" dedi.Saadet Partisi olarak alın terini savunmaya deva

Bakan Bolat ile CHP’li milletvekilleri arasında akaryakıt kaçakçılığı tartışması

Bakan Bolat ile CHP’li milletvekilleri arasında akaryakıt kaçakçılığı tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri arasında akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı gerekçesiyle tartışma çıktı.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2026 Merkezi Yöne

Zelenskiy, ABD ile Ukrayna’yı yeniden inşa planının temel çerçevesi üzerinde anlaştıklarını açıkladı

Zelenskiy, ABD ile Ukrayna’yı yeniden inşa planının temel çerçevesi üzerinde anlaştıklarını açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın yeniden inşasına ilişkin planın temel çerçevesi üzerinde Amerikalı yetkililerle anlaşmaya vardıklarını açıkladı.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna hükümeti yetkilileri ile birlikte ABD Hazine B

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkmenistan’a ziyarete gitmesi sebebiyle Cumhurbaşkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere, Resmi G

Baybatur: "Ulaştırmada 23 yılda Türkiye’nin çehresi değişti"

Baybatur: "Ulaştırmada 23 yılda Türkiye’nin çehresi değişti"

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, TBMM Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ulaşım altyapısında son 23 yılda büyük bir dönüşüm yaşandığını söyledi. Baybatur, ulaştırma yatır

Lavrov: "Trump, Ukrayna konusunda anlayış gösteren tek Batılı lider"

Lavrov: "Trump, Ukrayna konusunda anlayış gösteren tek Batılı lider"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna’daki savaşı kaçınılmaz kılan nedenlere anlayış gösteren tek Batılı liderdir. Görünen o ki bu durumda insan haklarını umursayan tek Batılı lider de Trump oluyor" dedi.Rusya Dışişleri

Bakan Göktaş, Ankara’da kardeşleriyle birlikte devlet korumasına alınan Adnan’ı ziyaret etti

Bakan Göktaş, Ankara’da kardeşleriyle birlikte devlet korumasına alınan Adnan’ı ziyaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara’da amcasının yanında uygun olmayan koşullarda yaşadığı tespit edilerek iki kardeşiyle birlikte devlet koruması altına alınan 11 yaşındaki engelli çocuğu kaldığı kuruluşta ziyaret etti.Aile ve

Kremlin: "(Zelenskiy’in seçim açıklaması) Bu konuyu ABD’den herhangi biriyle ele alacak zamanımız olmadı"

Kremlin: "(Zelenskiy’in seçim açıklaması) Bu konuyu ABD’den herhangi biriyle ele alacak zamanımız olmadı"

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün düzenlediği basın toplantısında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin "seçime hazır" olduklarına yönelik açıklamasına değindi. Rusya’nın, Zelenskiy’nin açıklamalarını henüz görüşmediğini ifade eden Pesk

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:00
Güneş 07:28
Öğle 12:26
İkindi 14:53
Akşam 17:14
Yatsı 18:36

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
36
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
34
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
33
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
26
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
25
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
19
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
17
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
17
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
16
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
14
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
14
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
8