ABD Başkanı Donald Trump, Hamas’ın İsrailli esirleri saat 12.00’ye kadar serbest bırakmaması halinde Gazze’de ne olacağını bilmediğini belirterek, "Bana kalsa çok sert bir tutum sergilerdim. İsrail’in ne yapacağını size söyleyemem" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Hamas’ın İsrailli esirleri saat 12.00’ye kadar serbest bırakmaması halinde Gazze’de ne olacağını bilmediğini belirterek, "Bana kalsa çok sert bir tutum sergilerdim. İsrail’in ne yapacağını size söyleyemem" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere Gazze konusunda açıklamalarda bulundu. Trump, Hamas’ın elindeki İsrailli esirleri serbest bırakıp bırakmayacağına ilişkin, "Yarın saat 12.00’de ne olacağını bilmiyorum. Bana kalsa çok sert bir tutum sergilerdim. İsrail’in ne yapacağını size söyleyemem" ifadelerini kullandı. Sürecin nasıl devam edeceğinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail hükümetine bağlı olduğunu vurgulayan Trump, "Hamas tamamen değişti. Rehineleri tekrar serbest bırakmak istiyorlar" dedi.
Trump Hamas’ı suçladı
Yaşanan süreç konusunda Hamas’ı suçlayan Trump, "Bunun, Hamas’ın esirleri serbest bırakmayacağını söylemesiyle başladığını görmelisiniz" şeklinde konuştu. Hamas’a cumartesi günü saat 12.00’ye kadar süre verdiğini hatırlatan Trump, "Sonra hiçbir şey duymadık. İki gün önce aniden hayır, esirleri serbest bırakmaya karar verdik dediler. Bence tüm esirleri serbest bırakmalılar" dedi.
Trump Hamas’a süre vermişti
Trump, daha önce yaptığı açıklamada Hamas’ın elinde tutulan tüm esirlerin cumartesi günü saat 12.00’ye kadar serbest bırakılmaması halinde "ateşkesin iptal olabileceğini" ve "kıyametin kopacağını" söylemişti. Esirlerin parça parça değil, tamamının serbest bırakılmasını isteyen Trump, "Hepsi, parça parça değil, iki, bir, üç, dört veya iki değil, cumartesi günü saat 12.00’ye kadar iade edilmezlerse, işte o zaman kıyametin kopacağını söyleyebilirim" şeklinde konuşmuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
İzmir Körfezi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'de 31 düzensiz göçmen yakalandı
03Hindistan’da havai fişek fabrikasında patlama
04Gazze'de ateşkes kâğıt üzerinde kaldı: İkisi çocuk biri kadın 7 şehit
05ABD saldırdı, İran misilleme yaptı: Trump "daha büyük saldırı" tehdidinde bulundu
06Zelenskiy hava yolu şirketlerini uyardı: Rus hava sahası sivil havacılık açısından tehlikeli
07Doğu Karadeniz kıyıları ile bazı doğu illerinde sağanak bekleniyor
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor