ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Irak’a yaptığı sürpriz ziyarette, Başbakan Muhammed Şiya Sudani ile bir araya gelerek, Suriye’nin geleceği üzerine fikir alışverişinde bulundu.ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ziyaretini...
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Irak’a yaptığı sürpriz ziyarette, Başbakan Muhammed Şiya Sudani ile bir araya gelerek, Suriye’nin geleceği üzerine fikir alışverişinde bulundu.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ziyaretinin ardından sürpriz bir ziyaret daha gerçekleştirdi. Bliken, Irak’a gelerek Başbakan Muhammed Şiya Sudani ile görüştü. Toplantıda, ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve özellikle Suriye’deki durum ele alındı.
Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, Suriye’deki gelişmelerin bölgesel güvenlik ve istikrar üzerindeki etkileri değerlendirildi. Sudani, Irak’ın Suriye’yi bu kritik dönemde destekleme konusundaki kararlılığını yineledi. Sudani, Suriyelilerin devletlerini yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak için dost ülkelerin desteğinin önemine dikkat çekti ve Suriye’nin tüm kesimlerinin temsil edildiği bir yönetimin ülke istikrarını güçlendireceğinin altını çizdi. Sudani, Suriye topraklarına yönelik herhangi bir saldırının kabul edilemez olduğunu ve bu tür eylemlerin bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit ettiğini vurguladı.
ABD’den Irak ile iş birliği mesajı
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Suriye halkının tercihlerini yansıtan kapsayıcı bir hükümetin kurulması gerektiği konusunda Irak ile aynı görüşte olduklarını ifade etti. Irak’ın bölgedeki merkezi rolüne işaret eden Blinken, ülkesinin Irak ile iş birliğini güçlendirme konusundaki kararlılığını dile getirdi. Blinken, Irak’ta bulunan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Irak’ın güvenliği, egemenliği ve istikrarını sağlamak için oynadığı role değindi.
Gazze ve Lübnan ateşkesi
Taraflar ayrıca, Gazze’deki saldırıların sona erdirilmesi ve Lübnan’da ateşkesin sağlanması için gösterilen uluslararası çabaları ele aldı. Her iki lider, barışın ve istikrarın sağlanması için çalışmaların sürdürülmesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını belirtti.
ABD’den “Suriye’de sivil hükümet” vurgusu
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Bakan, ABD’nin kapsayıcı ve temsili bir sivil hükümetle sonuçlanacak Suriye liderliğindeki siyasi sürece desteğini bir kez daha teyit etti. Geçiş sürecinin ve bunun sonucunda kurulacak hükümetin, kadınlar ve azınlık topluluklarının üyeleri de dahil Suriye halkının insan haklarına ve Suriye’nin tüm dini ve kutsal mekanlarına saygı gösterilmesi yönündeki açık taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Bakan, insani yardım akışının kolaylaştırılması ve Suriye’nin terörizm için bir üs olarak kullanılmasının ya da komşuları için bir tehdit oluşturmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı. Bakan ve Başbakan ayrıca DEAŞ’ın yeniden ortaya çıkmasını ve bölgeyi istikrarsızlaştırmasını önlemeye yönelik devam eden çabaları da ele aldı” ifadeleri kullanıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük