MENÜ

ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail - Hizbullah savaşının kaçınılmaz olduğuna inanmıyorum”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail ile Hizbullah arasında bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmadığını belirterek, “Olayların diplomasi yoluyla çözüldüğünü görmek istiyoruz” dedi.ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Dışişleri Ba...

Yayınlanma: 30 Temmuz 2024 16:30 Güncelleme: 02 Eylül 2025 21:13
ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail - Hizbullah savaşının kaçınılmaz olduğuna inanmıyorum”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail ile Hizbullah arasında bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmadığını belirterek, “Olayların diplomasi yoluyla çözüldüğünü görmek istiyoruz” dedi.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro ve Filipinler Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ile Metro Manila bölgesindeki Quezon şehrinde 2+2 formatında zirve gerçekleştirdi. Zirve sonrasında yapılan ortak basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Austin, İsrail’in kuzey sınırında çok fazla hareketlilik yaşandığını belirterek bunun tam anlamıyla bir savaşa dönüşmesinden endişe duyduklarını vurguladı. Austin, “İsrail’in kuzey sınırında çok fazla hareketlilik görmemize rağmen bunun topyekun bir savaşa dönüşme potansiyeli konusunda endişeliyiz. Buna rağmen bir savaşın kaçınılmaz olduğuna inanmıyorum. Olayların diplomasi yoluyla çözüldüğünü görmek istiyoruz. İsrail’in Gazze’de bir savaşı ve Lübnan’da bir mücadeleyi aynı anda yönetip yönetemeyeceği konusuna gelince, İsrail kendini savunmak için gerekeni yapacaktır ve bunu defalarca göstermiştir. İsrail’in kendini savunmasına ne pahasına olursa olsun yardım etmeye kararlıyız ve kesinlikle bu gerçekleşmesini isteyeceğimiz bir senaryo değil. Bundan sonra işlerin diplomatik bir şekilde çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“Cesur adımlar atıyoruz”
Filipinli mevkidaşları ile gerçekleştirdikleri 2+2 bakanlar zirvesi hakkında bilgi veren Austin, ABD’nin özgür ve açık bir Hint-Pasifik ortak vizyonunu ilerletmek üzere Filipinler ile birlikte çalıştığını söyledi. “İttifakımızı güçlendirmek için cesur adımlar atıyoruz” diyen Austin, “Filipinler ordusu (AFP) ve Filipinler Sahil Güvenlik Kuvvetleri’nin (PCG) modernizasyonuna destek olmak için nesilde bir kez yapılacak bir yardımı sunmaya hazır olduğumuzu belirttik” ifadelerini kullandı. Söz konusu yardımın ABD - Filipinler iş birliğinin göstergesi olduğuna işaret eden Austin, “Daha önce görülmemiş büyüklükteki bu finansman yardımı, Biden yönetimi, ABD Kongresi ve ABD halkından Filipinler’e açık bir destek mesajı göndermektedir” şeklinde konuştu.

Blinken: “500 milyon dolarlık ek dış askeri yardım sağlayacağız”
Söz konusu yardım hakkında detaylı bilgi veren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Filipinler ile savunma iş birliğini artırmaya yönelik adımlar attıklarını belirtti. Blinken, “Filipinler’e 500 milyon dolarlık ek dış askeri yardım tahsis ediyoruz" diyerek Filipinler ordusu ve Filipinler Sahil Güvenlik Kuvvetleri’nin modernizasyonunda kullanılacak askeri yardımı “nesilde bir kez yapılacak bir yatırım" olarak nitelendirdi.

“Çin’in eylemleri konusunda endişeliyiz”
Çin’in Hint Pasifik bölgesindeki artan askeri faaliyetleri ile denizlerdeki hak iddialarını işaret eden Blinken, "Çin’in Güney Çin Denizi, Doğu Çin Denizi ve diğer yerlerdeki gerilimi tırmandırıcı eylemleri konusunda bölgedeki diğer birçok ülkeyle endişelerimizi paylaşıyoruz" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Naeini, ABD-İsrail saldırılarında hayatını kaybetti

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Naeini, ABD-İsrail saldırılarında hayatını kaybetti

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Sözcüsü Tuğgeneral Ali Muhammed Naeini, sabah erken saatlerinde ABD ve İsrail’in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti.ABD ve İsrail güçlerinin İran’a saldırıları sürüyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO)

İçişleri Bakanı Çiftçi: "(Dijital suçlar) Onların usulleriyle, onlardan daha iyi şekilde mücadele etmeye gayret ediyoruz"

İçişleri Bakanı Çiftçi: "(Dijital suçlar) Onların usulleriyle, onlardan daha iyi şekilde mücadele etmeye gayret ediyoruz"

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "İçişleri Bakanlığı olarak onların bu stratejisine paralel olarak biz de yeni suç tiplerine yönelik olarak mücadelemizi çeşitlendiriyoruz. Onların usulleriyle onlardan daha iyi şekilde mücadele etmeye gayret ediyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in Ramazan Bayramı mesajı

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in Ramazan Bayramı mesajı

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in Ramazan Bayramı mesajında," Ramazan Bayramı dolayısıyla ceza infaz kurumlarımızda bulunan hükümlü ve tutuklulara bayram iklimini hissedebilmeleri için açık görüş imkanı da sağladık. Bu uygulamanın, toplumsal bağların güçlenmes

Başkan Subaşıoğlu’ndan birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu

Başkan Subaşıoğlu’ndan birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu

AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm İslam aleminin ve Denizlili hemşehrilerinin bayramını kutlayarak birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.Başkan Subaşıoğlu mesajında, Ramazan ayını

Gider: Eleştirilen İhale Karabiga’ya 10 Kat Gelir ve Değer Getirdi

Gider: Eleştirilen İhale Karabiga’ya 10 Kat Gelir ve Değer Getirdi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Karabiga Belediyesi’nin Yakamoz Otel’i yeniden ihaleye çıkararak kira gelirini 15 bin liradan 150 bin liraya yükseltmesini örnek göstererek, bu kazanımın hem belediye bütçesine önemli katkı sağladığını hem de A

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "CHP’de olanları seyretmekten ülkem adına utanıyorum"

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "CHP’de olanları seyretmekten ülkem adına utanıyorum"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP’deki uygulama ve tavırların "Tosun Paşa" filminden farklı olmadığını dile getirerek, "CHP’de olanları seyretmekten ama ülkem adına utanıyorum" dedi.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum temasları kapsamında AK Parti

Dışişleri Bakanı Fidan: "Bu savaşın birinci müsebbibi İsrail’dir"

Dışişleri Bakanı Fidan: "Bu savaşın birinci müsebbibi İsrail’dir"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, ABD ve İsrail arasında devam eden çatışmalara değinerek, "Bu savaşın birinci müsebbibi malumunuz İsrail’dir. İran’a yapılan saldırılar ne kadar yanlışsa İran’ın herhangi bir gerekçe olmadan bölge ülkelerine yaptığı sald

Avrupa ülkeleri ve Japonya’dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Güvenli geçişin sağlanmasına yönelik uygun çabalara katkıda bulunmaya hazırız"

Avrupa ülkeleri ve Japonya’dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Güvenli geçişin sağlanmasına yönelik uygun çabalara katkıda bulunmaya hazırız"

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Japonya, Hürmüz Boğazı’ndaki duruma ilişkin yayınladıkları ortak açıklamada, "Boğazdan güvenli geçişin sağlanmasına yönelik uygun çabalara katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz" denildi.İngiltere,

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:39
İkindi 16:05
Akşam 18:46
Yatsı 20:02

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17