ABD, Rus paralı asker şirketi Wagner'i resmen uluslararası suç örgütü olarak ilan etti.
ABD, Rus paralı asker şirketi Wagner'i resmen uluslararası suç örgütü olarak ilan etti. ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Rus kişi ve kuruluşlara yeni yaptırımlar uyguladı.
ABD, Rusya'ya yeni yaptırımlar uyguladı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşma kapasitesini azaltmak amacıyla, yeni yaptırımlar uygulandığı duyuruldu. Bakanlık, Rus paralı asker şirketi Wagner'i resmen uluslararası suç örgütü olarak ilan edildiğini aktararak, Wagner'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı savaşını desteklediğine ve dünya çapında Rusya destekli muharebe operasyonlarına katıldığına dikkat çekti. Putin'in Ukrayna'daki savaşı sürdürmek için Wagner'e güvendiğini ifade eden bakanlık, Wagner'in ayrıca Afrika'daki ülkelere müdahale ettiğini, istikrarsızlaştırdığını, yaygın insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiğini ve ülkelerin doğal kaynakları gasp ettiğini açıkladı.
Bakanlık, aralarında Wagner ve Wagner'in Başkanı Yevgeniy Prigozhin'in de aralarında bulunduğu 6 kişi ve 12 kuruluşa yaptırım uygulandığı belirtti.
Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, Wagner'e yönelik genişletilmiş yaptırımlar ile Rus ordusuna yardım eden şirketlere yönelik yeni yaptırımların Putin'in savaş makinesini silahlandırma ve donatma yeteneğini daha da engelleyeceğini vurguladı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan 9 kişi ve 14 kuruluşa yaptırım
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Wagner ve Wagner'in Başkanı Yevgeniy Prigozhin ile bağlantılı 5 kuruluş ve 1 kişiye yaptırım uygulandığı ifade edilerek, söz konusu yaptırımlara ek olarak Rus mahkumların Wagner Grubuna alınmasını kolaylaştırdığı için 3 Rus cezaevi yetkilisi ve Rus Oligark Vladimir Potanin ile bağlantılı 1 kişi ve 4 kuruluşunda aralarında bulunduğu toplam 9 kişi ve 14 kuruluşa daha yaptırım uygulandığı duyuruldu. Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Rus ordusu mensubu 531 kişiye de vize kısıtlaması getirildiğini açıkladı.
Hazine ve Dışişleri Bakanlıkları tarafından yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar arasında, Putin'e yakın isimler, havacılık, uzay, silah, güvenlik ve savunma şirketleri yer alıyor.
Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, "ABD, Rusya'nın dünya çapındaki saldırganlığına ve diğer istikrarsızlaştırıcı davranışlarına karşı koymada kararlıdır. Bugünün atamaları, Kremlin'in Ukrayna'ya karşı girdiği saldırganlık savaşında, akıl almaz ölüm ve yıkıma neden olan savaş makinesini silahlandırma kabiliyetini daha da engelleyecek" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük