Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 08 Aralık 2022 - 09:43 Yorum: 0

ABD’den Kuzey Kore açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile ilgili, "Ön koşulsuz müzakereye hazırız, tatbikatlarımız sürecek" dedi.

ABD’den Kuzey Kore açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile ilgili, "Ön koşulsuz müzakereye hazırız, tatbikatlarımız sürecek" dedi.

Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerginlik, Kore Yarımadası ve çevresinde gerçekleştirilen karşılıklı askeri tatbikatlar nedeniyle devam ederken, Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, bir çevrimiçi basın toplantısında yaptığı açıklamada, Pyongyang'a yönelik baskıyı sürdürmek için tüm müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte çalıştıklarını ifade etti. Kuzey Kore liderine atıfla, "Açıkçası, yarımadanın nükleer silahlardan arındırılması için ileriye dönük diplomatik çözümü bulmaya çalışmak üzere Kim Jong-un ile ön koşulsuz müzakereye istekli olduğumuzu söyleyebilirim. Bu teklif hala geçerli" diyen Kirby, buna rağmen Pyongyang'ın Washington'un teklifine tepkisiz kaldığını vurguladı.

Tatbikatlar sürecek

Kirby, müzakere teklifine rağmen potansiyel Kuzey Kore tehdidine karşı askeri olarak hazır olunması gerektiğinin altını çizerek, "Bölgede hem kendi çıkarlarımızı hem de müttefiklerimiz olan Japonya ve Güney Kore'nin çıkarlarını savunmak için ihtiyaç duyduğumuz tüm savunma yeteneklerine sahip olduğumuzdan emin olmaya devam edeceğiz. Müttefiklerimizle aramızda daha fazla ikili-üçlü tatbikatlar, üçlü bir koordinasyon gördünüz. Bütün bunlar devam edecek" şeklinde konuştu.

Bölgede gerilim artmıştı

Kuzey Kore'nin silah programına yeniden hız kazandırmasının ardından ABD, bölgedeki müttefikleri Güney Kore ve Japonya ile bir dizi askeri tatbikat gerçekleştirmiş, Pyongyang yönetimi ise "provokasyon" olarak nitelendirdiği tatbikatlara son verme çağrısında bulunmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber