Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Avrupa Birliği de (AB) Türkiye'ye yardım sağlanması için harekete geçti.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Avrupa Birliği de (AB) Türkiye'ye yardım sağlanması için harekete geçti.
Avrupa Birliği, Kahramanmaraş şehrinde 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'ye gerekli yardımların sağlanması için talimat verdi. Avrupa Komisyonu Kriz Yönetimi Başkanı Janez Lenarcic, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması aktif hale getirildi. Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi (ERCC), Avrupa'dan kurtarma ekiplerinin konuşlandırılmasını koordine ediyor. Hollanda'dan ve Romanya'dan ekipler halihazırda yolda" ifadelerini kullandı.
"AB, Türkiye ve Suriye ile destek içinde"
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Türkiye-Suriye sınırında kaydedilen deprem nedeniyle derin üzüntü duyduğunu söyleyen Metsola, "Hayatını kaybedenler, enkaz altında kalanlar, kurtarılanlar ve hayat kurtarmak için çalışanlar aklımda. Avrupa bu zor durumda, Türkiye ve Suriye'deki halkın yanında bulunuyor" dedi.
Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de, Türkiye ve Suriye'de can kayıplarına neden olan şiddetli sarsıntının ardından derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralıların ise en kısa sürede iyileşmesini temenni ediyorum. AB, sizlerle tam bir destek içinde" açıklamasında bulundu.
"AB yardıma hazır"
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell de Türkiye'de meydana gelen deprem nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıkıcı deprem bu sabah Türkiye ve Suriye'yi sallayarak yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine ve çok daha fazlasının yaralanmasına neden oldu. Duygu ve düşüncelerimiz Türkiye ve Suriye ile birlikte. AB yardıma hazır" ifadelerine yer verdi.
"Kritik saatlerde hazır olunmalı"
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye'nin güneyinde meydana gelen deprem dolayısıyla oldukça üzgün olduğunu ifade ederken, "Hayatını kaybedenler, aileler ve kurtarma ekipleri aklımda. Avrupa Birliği (AB) ve AB'ye üye ülkeler bu kritik saatlerde mümkün olan tüm yardımları sağlamak için hazır olmalı" sözlerine yer verdi.
İsrail'den Türkiye'ye yardım
İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk halkına başsağlığı dileklerini iletirken, "Dışişleri Bakanlığına, Türkiye'nin doğal afetin sonuçlarıyla mücadele etmesine yardımcı olmak için acil yardım programı oluşturması talimatı verdim" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük