MENÜ

Abdulahat Arvas: "Terörsüz Türkiye projesi; barışın, birliğin ve kalkınmanın inşasıdır"

AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, Türkiye’nin tarihi mirası ve kültürel zenginliğiyle büyük bir ülke olduğunu ancak onlarca yıldır süregelen terör sorunlarının hem toplumsal birlikteliğe ve kardeşliğe zarar verdiğini hem de ülkenin e...

Yayınlanma: 13 Mayıs 2025 06:51 Güncelleme: 06 Eylül 2025 05:52
Abdulahat Arvas: "Terörsüz Türkiye projesi; barışın, birliğin ve kalkınmanın inşasıdır"

AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, Türkiye’nin tarihi mirası ve kültürel zenginliğiyle büyük bir ülke olduğunu ancak onlarca yıldır süregelen terör sorunlarının hem toplumsal birlikteliğe ve kardeşliğe zarar verdiğini hem de ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının önünde büyük bir engel oluşturduğunu belirterek, "Terörsüz Türkiye projesi, bu karanlık dönemi geride bırakmayı, barışı kalıcı hale getirmeyi ve halkları ortak bir gelecek hedefinde birleştirmeyi amaçlayan stratejik bir dönüşüm projesidir" dedi.
Açıklamalarda bulunan Abdulahat Arvas, Türk ve Kürt halkları arasındaki güven ve kardeşliğin pekişeceğini söyleyerek, "Terörsüz Türkiye, sadece bir güvenlik hedefi değil; ekonomik kalkınma, toplumsal barış, demokratikleşme ve kültürel kardeşlik projesidir. İnşallah bu süreç ile birlikte, farklılıkların zenginliğe dönüştüğü yeni bir Türkiye’de daha huzurlu, refah içinde ve kardeşçe bir hayat sürdüreceğiz. Kandan ve gözyaşından beslenerek, kardeşliğimize kurşun sıkılan bu karanlık dönemin bitmesiyle gelecek kuşakları da barış içinde yaşatacak bir mirasın temeli atılmıştır. Bu kadim coğrafyada, ortak tarihten aldığımız ilhamla birlik ve beraberlik içinde geleceğe emin adımlarla yürüyecek, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılında; huzuru, güveni, istikrarı, adaleti, eşitliği ve kalkınmayı yeniden tesis edecek bu süreç, bizi ümmet olma bilinciyle her zamankinden daha güçlü bir şekilde birbirimize kenetleyecek, yeni bir ortak hafıza ve güçlü bir birliktelik oluşturacaktır. Hep birlikte gayret ve samimiyetle toplumsal barış için hayırda yarışarak, ayrışmaya dur diyerek, şer odaklarına karşı durarak bu tarihi fırsatı kalıcı bir barışa dönüştürecek, kardeşliğimizi pekiştireceğiz" dedi.
Barışın yalnızca silahların susması değil; yüreklerin birbirine açılması olduğunu dile getiren Arvas, "Toplumsal barış ise bir lüks değil, bir milletin ayakta kalma şartıdır. Türkiye, farklı kimliklerin, inançların ve dillerin zenginliğinde yoğrulmuş büyük bir milletin adıdır. Bu milletin huzur içinde yaşayabilmesi, kardeşliğini yeniden hatırlamasıyla mümkündür. Terörün oluşturduğu kutuplaşma, düşmanlık ve güvensizlik, sadece bugünü değil, çocuklarımızın yarınını da tehdit ediyor. Oysa barışı sahiplenmek; nefretin yerine anlayışı, öfkenin yerine empatiyi koymaktır. Bu topraklarda herkesin yeri var. Hepimizin ortak geleceği, birbirimizi dinlemekten ve ortak değerlerde buluşmaktan geçiyor. Toplumsal barış; güçlü bir ekonomi, sağlam bir demokrasi ve birlikte huzur içinde bir yaşamın temelidir. Gün kardeşliğimiz pekiştirme, milli birliğimizi koruma ve ülkemizin geleceğine birlikte sahip çıkma zamanıdır. Terörün ortadan kalkmasıyla birlikte Türk ve Kürt halkları arasında son yıllarda zedelenen güven yeniden inşa edilecektir. Ortak vatanımızda empati, diyalog ve kültürel etkileşim artacaktır. Her iki halkın genç nesilleri, geçmişin acılarından ziyade geleceğin fırsatlarına odaklanabilecek, birlikte üretme ve kalkınma motivasyonu gelişecektir. Terör tehdidi ve şiddetin ortadan kalkması, güvenlik kaygısının son bulması ile özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerimizde doğrudan yerli ve yabancı yatırımların zemini oluşacak, sağlanan teşvikler ile yatırım ortamı daha da güçlenecektir" diye konuştu.
Doğal ve tarihi zenginliklere sahip ancak yıllarca güvenlik sorunlarıyla anılan bölgelerde turizmin gelişeceğini ve kültürel turizmin ivme kazanacağını vurgulayan Arvas, "Terörden dolayı göç etmiş veya üretim dışı kalmış genç nüfus yeniden ekonomik hayata kazandırılacaktır. KOBİ’lerin sayısı artacak, yerel üretim canlanacaktır. Terörle mücadeleye ayrılan büyük bütçeler artık eğitime, sağlığa, teknolojiye ve altyapıya yönlendirilebilecektir. Tüm bunlar uzun vadeli kalkınmayı hızlandıracaktır. Dolayısıyla güvenlik kaygısıyla büyükşehirlere göç eden beşeri sermaye, kendi memleketine geri dönecek, bu durumda bölgesel kalkınmayı destekleyecektir. Tüm bunlar ile birlikte, terör ortamının doğurduğu sosyal travmalar azalacak, özellikle çocuklar ve gençler daha huzurlu ortamlarda büyüyecektir. Yaklaşık 40 yıl gibi uzun süredir terör olaylarına maruz kalan ülkemiz için ruhsal bir iyileşme süreci başlayacak, travmaların nesiller arası aktarımı durdurulacaktır. Geçmiş acıları inkar edilmeden, ama gelecek hedefinde birleşerek toplumsal hafızada da sağlıklı bir dönüşüm yaşanacaktır. Terörsüz Türkiye hedefi ile milletimizin kardeşliği ve toplumsal huzuru tesis etme adına ortaya güçlü bir irade koyan başta Cumhurbaşkanımıza, bu sürece samimiyetle destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, katkı sunan DEM Parti yöneticilerine teşekkür ediyorum. Allah bir daha kardeşliğimizi ve birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30