Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 19 Ekim 2023 - 10:56 Yorum: 0

Açılalı 3 yıl oldu, Elazığ’a 7 ödül getirdi

Elazığ’da yaklaşık 3 yıl önce açılışı gerçekleştirilen İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, bünyesindeki Girişimci Kuluçka Merkezinde geliştirilen projelerle 3 farklı kategoriden 7 ödül alma başarısı gösterdi.El...

Açılalı 3 yıl oldu, Elazığ’a 7 ödül getirdi

Elazığ’da yaklaşık 3 yıl önce açılışı gerçekleştirilen İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, bünyesindeki Girişimci Kuluçka Merkezinde geliştirilen projelerle 3 farklı kategoriden 7 ödül alma başarısı gösterdi.
Elazığ’da İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yaklaşık 3 yıl önce açılışı gerçekleştirildi. Türkiye ve Avrupa’nın en büyük merkezi, 250 kişi konaklamalı, bin kişi kapasiteli şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bünyesinde bulundurduğu Girişimci Kuluçka Merkezi, Ar-Ge, tasarım, yazılım, kodlama, uçuş simülasyon, teknik ve üretim montaj atölyeleri, tarım, hayvancılık, doğa bilimleri, okçuluk, atıcılık, binicilik gibi birçok alanda çocuk ve gençlere eğitimler uzmanlar eşliğinde veriliyor. İpek Yolu olarak yapılan çalışmalar ile teknoloji konusunda Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak, yerli ve milli ürünler geliştirmeyi hedeflemeyen Girişimci Kuluçka Merkezi mühendis ve teknikerleri bu çerçevede TEKNOFEST 2021’de Orta İrtifa Roket Yarışması Türkiye 2.’liği ve En İyi Takım Ruhu Ödülü, TEKNOFEST 2022’de Orta İrtifa Roket Yarışması Türkiye 3.’lüğü ve Sunum Özel Ödülü TEKNOFEST 2023’te Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İleri Kategori Türkiye 2.’liği, TEKNOFEST 2023’te Yüksek İrtifa Roket Yarışması Türkiye 3.’lüğü ve Girişim Programı ödülü alarak büyük bir başarıya imza attı.
Çalışmaları hakkında bilgi veren Girişimci Kuluçka Merkezinde teknikerlik yapan mekatronik teknikeri olan Beytullah Türk, "İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi yaklaşık 3 yıldır faaliyetlerini yürütmektedir. Bu 3 yıllık süre içerisinde Girişimci Kuluçka Merkezi olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu çerçevede TEKNOFEST’te toplam 7 tane ödülümüz bulunmaktadır. Roket yarışması orta irtifa kategorisinde Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü, en iyi takım ruhu ödülü ve en iyi sunum ödüllerine layık görüldük. Onun haricinde sanayide dijital teknolojiler yarışması kapsamında hazırladığımızı robotumuzla Türkiye ikinciliği ödülüne layık görüldük" dedi.
Amaçlarının teknolojiyi hızlandırmak olduğunu dile getiren Türk, "TOKNOFEST’in amaçlarından bir tanesi olan ülkemizde teknolojiyi geliştirmek amacıyla yaptığımız çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Bu yönde çalışmalarımıza her zaman devam edeceğiz, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ödüller önemlidir. Başarılarımızı gösteren sembolik bir göstergedir. Amacımız, teknolojiyi hızlandırmak ve bu çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettirmektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber