Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kadının güçlenmesi sosyal politikaların konusu olduğu gibi aynı zamanda hukukun, adaletin ve insan haklarının merkezinde duran bir meseledir" dedi.Kadınlara yönelik sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürü...
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kadının güçlenmesi sosyal politikaların konusu olduğu gibi aynı zamanda hukukun, adaletin ve insan haklarının merkezinde duran bir meseledir" dedi.
Kadınlara yönelik sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesine yönelik tüm çalışmaları izlemek, değerlendirmek, koordinasyon ve iş birliğini sağlamak amacıyla 8 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kurulan Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1’inci Toplantısı, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başkanlığında gerçekleşti. Düzenlenen programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldı.
Programda konuşan Bakan Tunç, "Adalet Bakanlığı olarak, adaletin kapısını çalan her kadına yalnız olmadığını hissettirmek; kadının onuruna, emeğine, yaşam hakkına yönelen her haksız eli, hukukun gücüyle durdurmak ve kadının toplum içindeki yerini daha güçlü, daha saygın, daha eşit kılmak için çalışmalarımızı tavizsiz, kesintisiz bir kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
"Kadının güçlenmesi hukukun, adaletin ve insan haklarının merkezinde duran bir meseledir"
Kadının güçlenmesinin yalnızca bireysel bir kazanım değil, toplumsal adaletin de teminatı olduğuna inandıklarını dile getiren Tunç, "Bugün gerçekleştireceğimiz toplantıyla da kadınların, hayatın her alanında güçlenmesini, adaletin toplumsal düzeyde kökleşmesini ve eşitlik ilkesinin kurumsallaşmasını sağlayacak önemli bir süreci de başlatmış bulunuyoruz. Kadının güçlenmesi sosyal politikaların konusu olduğu gibi aynı zamanda hukukun, adaletin ve insan haklarının merkezinde duran bir meseledir. Çünkü bir ülkede kadın ne kadar güçlü ise adalet de o kadar güçlüdür" diye konuştu.
"Kadınların adalet ve yargı hizmetlerine katılmasını da çok önemsiyoruz"
Siyasette, eğitimde, iş gücüne katılım ve istihdamda kadınların rolünü artıracak adımlar attıklarına dikkati çeken Bakan Tunç, sözlerine şöyle devam etti:
"Adalet Bakanlığı olarak, kadınların adalet ve yargı hizmetlerine katılmasını da çok önemsiyoruz. Bu kapsamda; 2002 yılında kadın hâkim ve savcı sayısı bin 847 iken; bugün bu sayıyı yüzde 433 oranında artırarak 9 bin 848’e çıkardık. Yargı teşkilatında görev yapan kadın hâkim-savcı sayısının toplam hâkim-savcı sayısına oranı yüzde 40’a ulaştı. Hali hazırda toplam 3 bin 620 olan hâkim ve savcı adayı ve yardımcısının bin 755’i yani yarısı kadınlardan oluşmaktadır. Adalet teşkilatımızda görev alan 95 bin 104 personelden 45 bin 750’si yani yaklaşık yarısı kadın personelden oluşmaktadır."
Kadın haklarının güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarını sürdürdüklerini aktaran Bakan Tunç, şunları kaydetti:
"Hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi vizyonuyla hazırladığımız Türkiye Yüzyılının ilk Yargı Reformu Strateji Belgemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bu kapsamda kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi doğrultusunda Adalet sisteminde kadın haklarına ilişkin uygulamalar geliştirilmesini ve şiddet mağduru kadınların adalete erişimi güçlendirilmesini hedef olarak belirledik. Aile içi ve kadına yönelik şiddet suçları soruşturma bürolarını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz ve bu bürolarda uzmanlaşmayı sağlayacağız. Adli yardım sisteminde, kadın haklarının daha etkili korunmasını sağlayan uygulamaları geliştirmeye devam edeceğiz. Hizmet içi ve hizmet öncesi eğitimlerde kadın haklarına yönelik programları artıracağız. Adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerimizin mağdur kadınlara adli süreçte hizmet sunma kapasitesini daha yukarıya taşıyacağız."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Pütürge’de Silah Operasyonu: 1 Tutuklama
Yağış Kazayı Getirdi: Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi
03Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi
04Vali Yavuz: “Uyuşturucuya Karşı Gece Gündüz Mücadele Ediyoruz”
05Sadıkoğlu’ndan Hak Ediş Çağrısı: “Ödemeler Bayram Öncesi Yapılsın”
06Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi
07Selçuklu Taziye Evinde Sona Gelindi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük