MENÜ

Adalet Bakanı Tunç Katar’da düzenlenen Doha Hukuk Forumu’na katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Katar’da "Gelişen Trendler ve Gelecek Vizyonları" temasıyla düzenlenen Doha Hukuk Forumu’na katıldı.Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi ziyaret kapsamında Katar’a geldi. Tunç, başkent Doha’da "Gelişen Trendler ve Gelecek Vizyonları

Yayınlanma: 26 Ocak 2026 19:06 Güncelleme: 27 Ocak 2026 09:55
Adalet Bakanı Tunç Katar’da düzenlenen Doha Hukuk Forumu’na katıldı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Katar’da "Gelişen Trendler ve Gelecek Vizyonları" temasıyla düzenlenen Doha Hukuk Forumu’na katıldı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi ziyaret kapsamında Katar’a geldi. Tunç, başkent Doha’da "Gelişen Trendler ve Gelecek Vizyonları" temasıyla düzenlenen Doha Hukuk Forumu’na katıldı. Forum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Tunç, forumda ele alınan konuların son derece önemli olduğunu belirterek, "Özellikle yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik önemli yasal düzenlemeler burada tartışılıyor. Ülkemizde bu anlamda önemli yasal düzenlemeleri hayata geçirmiştik. Yine teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmeyle beraber hukuk alanında da iyileştirmeler, geliştirmeler gerekiyor. Bu anlamda Türkiye’nin tecrübesi önemli. Türkiye, dijitalleşmede çok önemli mesafeler aldı. Özellikle teknolojinin yargı hizmetlerinde kullanılmasıyla ilgili olarak Ulusal Yargı Ağı Projemiz dünya çapında bir proje" dedi.
Doha Hukuk Forumu’nda ele alınan konulardan birisinin de tahkim ve arabuluculuk olduğunu kaydeden Bakan Tunç, "Burada değişik ülkelerin adalet bakanları var. Biz de Katar Adalet Bakanı’nın daveti üzerine geldik. Ülkemizin tecrübesini onlara aktarıyoruz. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz yeni yasal düzenlemeler ve diğer tahkim, arabuluculuk gibi konularda tecrübe paylaşımını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, Katarlı mevkidaşıyla ikili görüşme gerçekleştirdi
Adalet Bakanı Tunç, Katar Adalet Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı İbrahim bin Ali Al Mohannadi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki adli iş birliği kapsamında yürütülen çalışmalar ele alındı. İkili görüşmede, Türkiye ve Katar Adalet Bakanlıkları arasında kurumsal iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve ilerleyen süreçte atılması gereken adımlar değerlendirildi.
Bakan Tunç görüşmede, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Sayın Tamim arasında çok büyük bir dostluk ilişkisi var. Bizler de adli iş birliğimizi daha ileriye taşımak için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
Görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve stratejik ilişkilerin daha da geliştirilmesi vurgulandı.
Katar programı kapsamında Türkiye’nin Doha Büyükelçiliğini de ziyaret eden Bakan Tunç, Büyükelçi Dr. Mustafa Göksu’dan ülkede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
ETİKETLER: Adalet, Bakanı, Tunç, Katar’da, düzenlenen
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Trump: "Türkiye gerçekten şahaneydi, Erdoğan harika bir lider"

Trump: "Türkiye gerçekten şahaneydi, Erdoğan harika bir lider"

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin İran savaşı konusundaki tutumundan övgüyle söz ederek, "Bence Türkiye gerçekten şahaneydi. Onlardan rica ettiğimiz şeylerin dışında kaldılar. Erdoğan harika bir lider" dedi.ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletinde

Bakan Gürlek: "Kazadan etkilenen tüm personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

Bakan Gürlek: "Kazadan etkilenen tüm personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Antalya’da servis aracının devrilmesi sonucu yaralanan 16 infaz koruma memuru için geçmiş olsun mesajı yayımladı.Bakan Gürlek yayımladığı mesajda, "Antalya Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görev yapan personelimizi taşıyan servi

Almanya Başbakanı Merz: "ABD ve İsrail’in İran’da rejim değişikliğini başarabileceklerini sanmıyorum"

Almanya Başbakanı Merz: "ABD ve İsrail’in İran’da rejim değişikliğini başarabileceklerini sanmıyorum"

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin, "ABD ve İsrail’in İran’da yaptıklarının gerçekten başarılı olacağına ikna olmuş değilim. Aslında ne istiyorlar? Hedef gerçekten rejim değişikliği mi? Eğer hedef buysa

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bu uzun sürecek bir çatışma olmayacak" dedi.

Bakan Fidan’ın diploması trafiği sürüyor

Bakan Fidan’ın diploması trafiği sürüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammad Ishaq Dar, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ve ABD’li yetkililer ile bugün telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edin

Bakan Gürlek, Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne hayran kaldı

Bakan Gürlek, Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne hayran kaldı

Düzce’de Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ni ziyaret eden Adalet Bakanı Akın Gürlek, Batı Karadeniz’in "Efes’i" olarak adlandırılan bölgeye hayran kaldı.Düzce’de birtakım ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek’in son durağı Batı Karadeniz’in "Efes’i"

Adalet Bakanı Gürlek: "12. Yargı Paketimizle ilgili meslektaşlarla sürekli istişare halindeyiz"

Adalet Bakanı Gürlek: "12. Yargı Paketimizle ilgili meslektaşlarla sürekli istişare halindeyiz"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 12. Yargı Paketi için yargı camiası ile sürekli istişare içinde olduğunu belirterek, yeni pakette hakim ve savcıların çalışma şartlarının geliştirilmesi konusunda da çalışma yapacaklarını ifade etti.Bakan Gürlek, Düzce ziyareti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye barıştan yana, diplomasiden yana, savaşlara karşı tutumunu net bir şekilde sergiliyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye barıştan yana, diplomasiden yana, savaşlara karşı tutumunu net bir şekilde sergiliyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savaşın, bölgesel ve küresel istikrara çok ciddi etkilerde bulunduğunu belirterek, "Çocuklar dahil savaşın ürettiği insani maliyetleri hep birlikte görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz bu savaşın bir an önce so

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17