Adana'nın merkez Seyhan ilçesindeki Akkapı Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren yaklaşık 300 iş yeri, imar sorunu nedeniyle uygulanan cezalar ve faaliyetlerine ilişkin yaşanan belirsizlikler nedeniyle zor günler geçiriyor. 2013'ten bu yana faaliyet göster
Adana'nın merkez Seyhan ilçesindeki Akkapı Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren yaklaşık 300 iş yeri, imar sorunu nedeniyle uygulanan cezalar ve faaliyetlerine ilişkin yaşanan belirsizlikler nedeniyle zor günler geçiriyor.
2013'ten bu yana faaliyet gösteren, elektrik ve su abonelikleri bulunan iş yerlerinin sahipleri, yaklaşık iki yıldır imar gerekçesiyle çeşitli cezalara maruz kaldıklarını, bazı işletmelerin faaliyetlerini sürdürmekte zorlandığını belirterek sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.
Yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edildiği sanayi sitesindeki esnaf, yıllardır üretim ve ticaret yaptıkları iş yerleri için elektrik, su ve vergi ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirdiklerini, buna rağmen son dönemde karşılaştıkları cezalar nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyor.
Esnaf, bölgenin imar sorununun çözülerek iş yerlerinin yasal statüsünün netleştirilmesini ve işletmelerin faaliyetlerini güven içinde sürdürebilmesini talep ediyor.
Yaşadıkları sorunların çözümü için HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına başvuran sanayi sitesi esnafını HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek ziyaret etti. Beyazçiçek, iş yerlerinde incelemelerde bulunarak esnafın taleplerini dinledi.
Beyazçiçek, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Akkapı Sanayi Sitesi'nde 300'ü aşkın iş yeri bulunduğunu ve bölgede yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.
Esnafın yaklaşık üç hafta önce kendilerini ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dosyalarıyla birlikte ilettiğini aktaran Beyazçiçek, yaklaşık iki yıldır iş yerlerine cezalar kesildiğini belirtti.
Beyazçiçek, esnafın sorunun çözümü için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, belediye, ASKİ ve elektrik dağıtım şirketiyle görüştüğünü ancak sonuç alamadığını ifade etti.
Kendilerinin de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile görüştüğünü dile getiren Beyazçiçek, buranın tarım alanından çıkarılması ve imar planının yapılması konusunda belediyeden başvuru yapılması gerektiğinin kendilerine aktarıldığını dile getirdi.
Seyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili randevu talep ettiklerini belirten Beyazçiçek, taleplerine henüz olumlu dönüş alamadıklarını kaydetti.
Beyazçiçek, sanayi sitesinin Adana ve ülke ekonomisine katkı sunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"İlgili mercileri ve makamları göreve davet ediyoruz. HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağımızı, gerekirse milletvekillerimiz aracılığıyla meclise taşıyacağımızı ifade etmek istiyoruz."
- Esnaf iş yerlerinin geleceğinden endişeli
Sanayi sitesindeki esnaflardan biri, 2013'ten bu yana bölgede faaliyet gösterdiklerini belirterek yaklaşık 6 bin kişinin buradan ekmek kazandığını söyledi.
Son iki yılda kesilen cezalar nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade eden esnaf, yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.
Bir başka esnaf ise iş yerlerini yaparken belediyeye başvurduklarını, elektrik aboneliklerini ve gerekli beyanlarını yaptıklarını, vergilerini düzenli şekilde ödediklerini anlattı.
Yaklaşık iki yıl öncesine kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirten esnaf, daha sonra iş yerlerine cezalar geldiğini ve konunun yargıya taşındığını söyledi.
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalarda, 8 ayrı dosyadan toplam 16 yıl hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olduğu bel
Nijerya'nın Plateau eyaletinde difteri salgını yayılmaya devam ediyor. Plateau Sağlık Komiseri Nicholas Baamlong, eyalette şimdiye kadar 143 difteri vakasının tespit edildiğini ve 23 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. Baamlong, sal
Van’da kaybolduktan sonra göl kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ailesinin avukatları, yürütülen soruşturmaya dair yeni taleplerini yargı makamlarına sundu. Basın toplantısında, adaletin sağlanması için etkin bir araştırm
Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın haberine göre, işgal ordusu, Mansuri, Mecdel Zun, Beyt es-Siyad, Beyt Lif, Sarbin, Doğu Zavter ve Meyfedun beldelerini hedef aldı. İşgall ordusu, Sur kentinde Beyt Lif ve Sarbin beldeleri çevresini topçu ateşine tutarken
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılamak isteyen veliler, kırtasiye alışverişlerine başladı. Çanta, defter, kalem ve boya gibi temel okul ihtiyaçlarına yönelik talepte hareketlilik yaşanırken, kırtasiye esnafı velileri
Sağlık yetkililerinin gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, Perşembe gününden bu yana ülkenin batı cephelerinde yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 40 Yemenli hükümet askeri ve 50 Ensarullah mensubu hayatını kaybetti. Hudeyde vilayetindeki Kızıldeniz kıyı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen "Kitaba Vefa: Cilt Sanatı ve Restorasyon Sergisi" programına katıldı. Kitapların milletlerin tarih ve kültürleriyle bağını korumasında önemli bir yere sahi
Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin İngiltere yönetiminde yer alan Arjantin açıklarındaki Falkland Adaları'na yönelik açıklamaları ve burada petrol arama faaliyetleri yürüten şirketlere yönelik yaptırım kararlarının ardından Miliband ve İngiltere Sav
Sayıştay Başsavcılığına Recep Çevik atandı
BM'den dünya haritası için dikkat çeken karar
03Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Gelibolu Adliyesine bağlandı
04Rize'de kamyonet uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 1 yaralı
0512 ülkeye yeni büyükelçi atandı
06İl müftüleri kararnamesi yayımlandı: 35 ilin müftülüğünde görev değişikliği
07ABD ordusunda İran savaşı soruşturması: Yaklaşık 50 askeri yetkili yalan makinesine girdi
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor