MENÜ

Adana’da eğitime 7.6 milyonluk liralık yatırım yapıldı

Adana'da, "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" çerçevesinde toplam 7 milyon 670 bin liralık yatırım yapıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:32 Güncelleme: 16 Mayıs 2024 20:32
Adana’da eğitime 7.6 milyonluk liralık yatırım yapıldı

Adana'da, "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" çerçevesinde toplam 7 milyon 670 bin liralık yatırım yapıldığı bildirildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çocukların temel eğitime erişimini artırmak için 61 anaokulu, 22 ilkokul ve 1 ortaokul olmak üzere toplam 84 okul, 189 yeni anasınıfı şubesi açıldı.

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi çerçevesinde takip komisyonları kurularak bin 163 öğrencinin eğitim öğretime devamı sağlandı. Kentte dezavantajlı bölgeler ve gruplara yönelik okul öncesi eğitime erişimi kolaylaştırmak için 10 okulda 312 öğrenciye taşıma merkezi anasınıfı ve gezici öğretmen sınıfı modelleri uygulandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finansmanı ile uygulamaya konulan, belediye bünyesindeki Erken Çocukluk Eğitimi Merkezlerinde (EÇEM) verilen eğitimin kalitesinin arttırılması ve uygulamaların geliştirilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yüreğir Belediyesi arasında yapılan "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması Projesine" ilişkin iş birliği protokolü çerçevesinde okul müdürlüklerinde görev yapan 322 okul müdürü ile öğretmene eğitici eğitimi verildi.

Katılım Öncesi Mali Yardım (IPAII) çerçevesinde, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortak finansmanı ile 3 Ağustos 2018 tarihinde resmi olarak imzalanarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Avrupa Konseyi arasında doğrudan sözleşme usulüyle uygulamaya konulan Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde il genelinde 48 okulda 32 okul müdürü, 55 müdür yardımcısı ve 1173 öğretmene eğitim verildi.

Dünya çapında 4. ve 8. sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu'nun (IEA) bir projesi olan Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) çerçevesinde 4 okulda 221 öğrenci sınava girdi.35 okulda bin 934 öğrenciye okul öncesi beslenme desteği verildi. 50 ilkokulda 3 bin 315 öğrenciye 15 dalda spor eğitimi başlatıldı.

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi çerçevesinde Adana'ya toplamda 7 milyon 670 bin 341 lira yatırım yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için başlatılan Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesine, Adana'da 162 okul dahil oldu.

Proje çerçevesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce 146 okuldan 30 bin 318 öğrenciye tanıtım faaliyetleri yapıldı. Ayrıca Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde bin 40 kurs açılarak 2 bin 739 veli bu kurslardan faydalandırıldı.

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi çerçevesinde 2 bin 101 öğretmene ilk yardım eğitimleri, 486 öğretmene okul içi proje kültürünün önemi, Erasmus+ projeleri, e-Twinning projeleri eğitimleri verildi.

Ayrıca okullara 84 adet basketbol potası, 50 adet masa tenisi donatımı sağlandı. Proje dahil edilen 162 okulun donatım ihtiyaçlarını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 milyon 269 bin 850 TL, ayrıca okulların onarımı için ilçelere 2 milyon 360 bin TL para aktarıldı. Bu çerçevede İl Milli Eğitim Müdürlüğü inşaat bürosu tarafından okulların 785 kapı, 2 bin 446 kutu boya, bin 498 led lamba, 292 lavabo bataryası ihtiyacı giderilerek bu ihtiyaçlar için toplamda 4 milyon 40 bin 491 TL harcandığı kaydedildi.

Köy Yaşam Merkezleri

Kullanılmayan 18 köy okulu köy yaşam merkezine dönüştürerek hem veli hem öğrencilerin kullanımına açıldı.

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Köy Yaşam Merkezlerinde ana sınıfında 125 öğrenci, ilkokulda 140 öğrenci eğitim alıyor, taziye evi olarak da kullanılıyor. Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde 21 kurs açıldı ve bu kurslarda 235 veliye eğitim veriliyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Eğitimci Nas: Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir

Eğitimci Nas: Aile kurumu canlı tutulursa sağlıklı bir nesil yetişir

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Mardin İl Temsilcisi Ahmet Nas, ülke genelinde öğrencilere yönelik meydana gelen silahlı saldırı olaylarına ilişkin İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunarak, bu tür olayların önüne geçilebilmesi için toplumun milli ve manev

MEB’den 81 ile ders süresi yazısı: Bazı okullarda dersler 30 dakikaya inebilecek

MEB’den 81 ile ders süresi yazısı: Bazı okullarda dersler 30 dakikaya inebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ders süreleriyle ilgili 81 il valiliğine yazı gönderdi. Yazıda, bazı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin mevcut koşullara göre yeniden planlanabileceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim öğretim yılında

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Rehberlik ve manevi eğitim güçlendirilmeli

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Rehberlik ve manevi eğitim güçlendirilmeli

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş ilinin ardından en son dün Manisa'nın Turgutlu İlçesinde yaşanan okula silahlı saldırı olaylarını değerlendiren Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir;

Öğretmen-veli görüşmeleri için MEBİM üzerinden telefonla randevu alınabilecek

Öğretmen-veli görüşmeleri için MEBİM üzerinden telefonla randevu alınabilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca velilerin öğrencilerinin eğitim ve gelişim durumları hakkında bilgi alabilmeleri, okul yönetimi ve eğitimcilerle daha etkin iletişim kurabilmeleri amacıyla "Okul Randevu Sistemi" hayata geçirildi.  Veli görüşmeleri, ülke genelind

Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması: Bayramlara göre düzenleme yapılacak

Bakan Tekin'den ara tatil açıklaması: Bayramlara göre düzenleme yapılacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerinde ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmalarına açıklık getirdi. Tekin, öğrencilerin mevzuat gereği 180 iş günü eğitim görmesi, öğretmenlerin ise yasal tatil süreleri

ÖSYM Şanlıurfa’da eş değer sınav yapacak 

ÖSYM Şanlıurfa’da eş değer sınav yapacak 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek‑Genel Kültür oturumu sırasında mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığını belirledi. Yapılan resmi incelemeler sonucunda 392 ada

Türkiye Oyun Politika Belgesi yayımlandı: Teneffüs süreleri kısaltılmayacak

Türkiye Oyun Politika Belgesi yayımlandı: Teneffüs süreleri kısaltılmayacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı" yayımlandı. Belgeyle oyun; çocuğun hakkı, toplumun kültürel mirası ve öğrenmenin temel zeminlerinden biri olarak ele alındı. Çocukların oyun hakkının güvence altın

Türkiye ve Pakistan arasında akademik iş birliği

Türkiye ve Pakistan arasında akademik iş birliği

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar başkanlığında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin rektörlerinin Pakistan ziyareti, iki ülke üniversiteleri arasında yeni iş birliği anlaşmalarıyla somut sonuçlara dönüşüyor. 2 gün süren Türkiye-Pakistan Ünivers

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:29
Güneş 06:52
Öğle 12:15
İkindi 15:04
Akşam 17:29
Yatsı 18:47

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3