Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:05 Samandağ’da zeytinlik alanda yangın çıktı10:04 Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nin ilk etabı yıl so...10:02 Liseli genç kondisyon bisikletinde harcadığı enerjiyi elektriğe çevirdi10:00 Otomotiv yedek parça taşımacılığında tek10:00 Hatay’da bir evde yapılan aramada çeşitli gümrük kaçağı elektronik cihazlar...09:58 Elazığ’da "Ausbildung" semineri düzenlendi09:58 Drift atıp sosyal medyada paylaştı, cezası ağır oldu09:57 İstanbul’da pişkin müşteriler kamerada: Sigara içirmeyince ücretini ödemeyi...09:55 Stajyer ebe olarak görev yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi’ni çizimleri ile ren...09:55 Beşiktaş’ta o eve yine araç çarptı: 3. kez faciadan dönülen anlar kamerada09:54 Dörtyol’da farklı suçlardan aranan 3 şahıs tutuklandı09:54 Su samuru havuzdaki balıkları yerken görüntülendi09:53 Açık alanda çalışan işçilere sıcak hava uyarısı09:53 Dörtyol’da 10 yıl 2 ay hapis cezası ile aranan şahıs tutuklandı09:52 Yeşilay ve Kızılay’dan Rektör Çomaklı’ya ziyaret09:51 MediaMarkt’ta 1 yılda 700’den fazla akıllı telefon kiralandı09:51 Dörtyol’da aranan şahıslara yönelik çalışmada 2 şahıs cezaevine teslim edil...09:51 Dilan ve Engin Polat, iş yeri kurşunlama davasında hakim karşısına çıkacak09:51 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu...09:50 Yusuf Şimşek; "Tek isteğim polis ya da asker olmak ancak, okumak yerine tar...
23 Nisan
Eğitim 03 Nisan 2023 - 13:58 Yorum: 0

Afetten etkilenen öğrencilerin eğitimde uyumuna yönelik seminer düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından farklı illerde yaşamına devam eden öğrenciler için çalışmalar devam ediyor.

Afetten etkilenen öğrencilerin eğitimde uyumuna yönelik seminer düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından farklı illerde yaşamına devam eden öğrenciler için çalışmalar devam ediyor. 2 bin 414 öğrencinin kayıtlı olduğu Isparta'da eğitimin geliştirilmesi niteliği çerçevesinde afetten etkilenen öğrencilerin yoğun olduğu okullarda görevli öğretmenlere Afet Sonrası Öğrencilerin Eğitime Uyumuna Yönelik Öğretmen Semineri gerçekleştirildi. 8 okulda başlanan seminerde yaklaşık 350 öğretmene eğitim verilmesi hedefleniyor.

Şehit Ömer Sarı Ortaokulu öğretmenlerine gerçekleştirilen seminerde konuşan Çocuk ve genç Psikiyatristi Dr. Süleyman Emre Özyürek "Hepimizi ülkece derinden etkileyen bir afet süreci geçiriyoruz. Depremi bölgede yaşayan çocuk ve gençlerimiz Isparta'ya geldiler. Depremin hem kendisine hem deprem sonrası etkilerine çocuk ve gençlerimiz var bunlarla öğretmenlerimiz birebir temas halinde. Bu çocuklarımıza uygulanması gereken psikolojik ilk yardım, uygun iletişim teknikleri ve risk altındaki çocukların bizlere yönlendirilmesi, bu çocukların değerlendirilmesi konusunda öğretmenlerimize çok fazla iş düşüyor. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol çerçevesinde, bu çocuklarımıza daha çok nasıl yaklaşmalıyız, ne gibi belirtiler görebiliriz, bu belirtileri gördüğümüzde biz nasıl tepkiler vermeliyiz ve ne zaman yardım almalıyız konusunda bazı eğitimler gerçekleştirmeye çalıştık" dedi. Çocuklarda olağan tepkiler olduğunu belirten Özyürek " Depreme hepimiz bazı tepkiler gösterdik ve depremi yerinde yaşayan çocuklar için bu tepkilerin boyutu biraz daha fazla olabiliyor. Destekleyici yürüttüğümüz bir süreç oldu bugüne kadar sonrasında seçerek hangi gençlerimizin daha çok yardıma ihtiyacı var yönünden biraz daha psikiyatri gitmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Depremden etkilenen ailelerin Isparta'yı tercih ettiğini dile getiren Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge sorumlusu Emrah Doğan " Şu an resmi kaynaklara baktığımiz zaman Isparta'da 2 bin 414 öğrencimizin kayıtlı olduğunu görüyoruz. Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi protokolleri çerçevesinde bu öğrenciler için neler yapabileceğimiz düşündüğümüzde 8 okulumuzda bu eğitimlere başladık ve 300'e yakın öğretmene bu eğitimlerin verilmesi kararlaştırıldı. Hedefimiz 350 öğretmende bu eğitimleri tamamlamak" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber