Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Vali Mustafa Koç’un eşi öğretmen Neslihan Gül Koç’un öncülüğünde başlatılan Anne Akademisi Projesi protokol imza töreni ve proje tanıtımı düzenlendi.Ağrı Valiliği...
Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve Vali Mustafa Koç’un eşi öğretmen Neslihan Gül Koç’un öncülüğünde başlatılan Anne Akademisi Projesi protokol imza töreni ve proje tanıtımı düzenlendi.
Ağrı Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İl Müftüsü Necati Şafak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki, İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı, Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ve Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan katıldı.
Törende konuşan Vali Mustafa Koç, Anne Akademisi Projesi’nin özellikle anneler başta olmak üzere tüm kadınların sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen önemli bir çalışma olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın hayatlarına dokunmak, onların bilgi ve becerilerini artırmak, toplumsal hayatta daha aktif ve güçlü bireyler olarak yer almalarını sağlamak en büyük amacımızdır. Bu proje, kadınlarımıza sunulan kapsamlı bir eğitim ve destek programı ile onların bireysel hayatlarını, ailelerini, topluluklarını ve nihayetinde tüm toplumu olumlu yönde etkileyecek bir gelişim sürecini başlatmayı amaçlamaktadır" dedi.
Kadınların hayatın her alanında daha güçlü ve bilinçli bireyler olarak yer almasını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Vali Koç, Anne Akademisi’nin kadınlara sağlık, hijyen, okuma-yazma, finansal okuryazarlık, aile içi iletişim, tarım ve hayvancılık, girişimcilik, liderlik, stres yönetimi ve psikolojik destek gibi alanlarda kapsamlı bir eğitim sunduğunu söyledi.
Proje kapsamında 7 yeni kurum ve sivil toplum kuruluşunun projeye dahil edildiğini belirten Vali Koç, "Bu iş birliği sayesinde daha fazla kadına ulaşarak onların sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin bireyler olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Kadınlarımızın sadece anne olarak değil, aynı zamanda toplumsal hayatın her alanında etkin bireyler olarak var olmasına katkı sağlamak en büyük arzumuz" ifadelerini kullandı.
Vali Koç, kırsal bölgelerdeki kadınların yaşam standartlarını yükseltmek için sağlık ve hijyen eğitiminin önemine dikkat çekti. Aile içi iletişim becerileri, okuma-yazma ve finansal okuryazarlık eğitimlerinin kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına katkı sağlayacağını belirten Vali Koç, tarım ve hayvancılık eğitimleriyle kırsal kesimdeki kadınların üretkenliklerinin artırılacağını, girişimcilik eğitimlerinin ise kadınlara iş kurma ve yönetme becerisi kazandıracağını ifade etti.
Ayrıca liderlik ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi, bağımlılıkla mücadele ve psikolojik destek eğitimlerinin de toplumsal sağlığa büyük katkı sunacağını kaydeden Vali Koç,"Bu proje, kadınlarımız için bir dayanışma ve güçlenme platformu olacak. Kadınlarımız, bu projeyle birlikte birbirleriyle olan bağlarını güçlendirecek, farklı kesimlerden gelen kadınlarla bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulacaklardır. Projede emeği geçen herkese, özellikle de bu projeyi başlatan kıymetli eşim Neslihan Gül Koç Hanımefendi’ye ve katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ederim. Kadınlarımızın daha güçlü, etkin ve başarılı bireyler olmalarını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur" diye konuştu.
Anne Akademisi Proje Koordinatörü Neslihan Gül Koç ise, projenin kadınların sağlık, aile yaşamı, kişisel gelişim ve iş alanlarında güçlenmelerini amaçladığını belirterek, “Bu eğitim ve destek programı, kadınların kendi potansiyellerini keşfetmelerine ve güçlü yönlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır" dedi.
Proje kapsamında, kadınlara sağlık, hijyen, aile içi iletişim, okuma-yazma, finansal okuryazarlık, tarım ve hayvancılık, girişimcilik, çocuk yetiştirme ve ebeveynlik, stres yönetimi, liderlik, psikolojik destek ve teknoloji eğitimi gibi konularda bilgilendirme yapılacağını kaydeden Koç, "Kadınlarımızın toplum içerisinde daha güçlü rol almasını sağlamak amacıyla bilgilendirme ve eğitimlerle destek olacağız. Sağlık alışkanlıklarının geliştirilmesi, aile içi uyumun artırılması, ekonomik bağımsızlığın sağlanması ve dijital okuryazarlığın artırılması başlıca hedeflerimiz arasında yer almaktadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Anne Akademisi Projesi’nin protokolü imzalandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço
Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim
Darende’de Tırın Çarptığı Yaya Hayatını Kaybetti
İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama: 1 Mayıs Etkinliklerinde 575 Kişi Hakkında İşlem Başlatıldı
03Aile ve Nüfus On Yılı Genelgesi Resmî Gazete’de yayımlandı
04Doğanyol’da Bıçaklı Rehine Dehşeti: Şüpheli Vurularak Etkisiz Hale Getirildi
05İYİ Partili Karakurt’tan Yeşilyurtspor İçin Tribün Çağrısı
06Malatya Valisi Seddar Yavuz’a Muhtarlardan “Asrın Valisi” Ödülü
07Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük