MENÜ

AİÇÜ Tıp Fakültesi akademik yılı açılış töreni düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Tıp Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Törende, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı gerçekleştirildi. AİÇÜ Tıp Fakültesi’ne yerleşen birinci...

Yayınlanma: 24 Eylül 2024 12:35 Güncelleme: 24 Ağustos 2025 00:06
AİÇÜ Tıp Fakültesi akademik yılı açılış töreni düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Tıp Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Törende, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı gerçekleştirildi. AİÇÜ Tıp Fakültesi’ne yerleşen birinci sınıf öğrencileri yeni eğitim öğretim yılına başladı.
AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen AİÇÜ Tıp Fakültesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip Genişel ve Prof. Dr. Serkan Kapucu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akgün, akademik, idari personel ile öğrenci ve aileleri katıldı.
Törende konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 2023-2024 yılında AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin ilk mezunlarını verdiğini anımsattı. Prof. Dr. Karabulut 2024-2025 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi birinci sınıfında 70 öğrencinin eğitim öğretime başladığını söyledi.
AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin kuruluş sürecini anlatan Prof. Dr. Karabulut, “Biz azmettik ve inandık, büyük bir özveri ile yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Tıp Fakültesinin kurulumunu gerçekleştirdik ve geçen yıl ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşadık. Tıp Fakültemizin kurulmasındaki katkı ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve üniversitemizin ismini taşıyan eğitim gönüllüsü iş insanı İbrahim Çeçen’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin 2018 yılında kurulduktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerine başladıklarını dile getiren Prof. Dr. Karabulut, “Geçtiğimiz yıl birinci sınıf öğrencilerimiz Ağrı’da eğitim almaya başladı ve aynı yıl ilk mezunlarımızı verdik. İnşallah sizlerin Ağrı’da en iyi şekilde eğitim almasını sağlayarak, sizleri de hekim ordumuzun içerisine katmak üzere uğurlayacağız” dedi.
AİÇÜ Tıp Fakültesi’nin üniversitenin en geç fakültelerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “Hayatta her zaman ideallerimiz olmalıdır. İdealsiz bir birey, idealsiz bir üniversite ve idealsiz bir toplum asla düşünülemez. Bu ideallere varmak için de gerçekler ile yola çıkmamız gerektiğini de hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bizler de bu ideallerimizi gerçekleştirmek için bir aile ortamında ve hep birlikte artık yürüyerek değil koşar adımlarla hizmetlerimize devam etmeliyiz” diye konuştu.
AİÇÜ’nün son yıllarda elde ettiği başarılara dikkat çeken Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemiz 5 yıl önce dünyadaki yaklaşık 30 bin üniversite arasında 7-8 bin bandında iken artık son iki yıldır ilk 3 bin üniversite arasında yer almayı başardı. Elde ettiğimiz bu başarı bizim için çok önemli ama hedefimiz, üniversitemizi dünyadaki üniversiteler arasında ilk binli rakamlara ulaştırmaktır” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin Ağrı’da rahat bir eğitim süreci yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Ağrı huzurlu bir kent, hamdolsun üniversitemizde bugüne kadar hiçbir huzursuzluk yaratan bir olaya şahit olmadık. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz ve ortak değerler çerçevesinde hareket ettiğimiz sürece bu huzurlu yapımızı müdafaa etmiş oluruz” dedi.
Vakıf destekli bir devlet üniversitesi olma özelliğine sahip olduklarını ifade eden Prof. Dr. Karabulut, iş insanı İbrahim Çeçen’e ve IC Vakfı’na üniversiteye ve öğrencilere vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Prof. Dr. Karabulut, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi.
AİÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akgün ise bu yıl AİÇÜ Tıp Fakültesi birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile eğitim öğretime Ağrı’da devam ettiklerini ve öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Prof. Dr. Akgün yapımı devam eden AİÇÜ Tıp Fakültesi Morfoloji binasının gelecek yıl hizmete girmesiyle öğrencilere daha iyi şartlarda hizmet vereceklerini söyledi.
Yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Akgün, Rektör Prof. Dr. Karabulut’a ve üniversite yönetimine Tıp Fakültesi’ne vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.
Programda, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Fatih Karaoğlan, üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif hizmetleri hakkında bilgi verdi. Program, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un, akademisyenler, öğrenci ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'

Batman'da mesleki eğitimin gözdesi: Motorlu araçlar teknolojisi

Batman'da mesleki eğitimin gözdesi: Motorlu araçlar teknolojisi

İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir

2026-ALES/2 sonuçları açıklandı

2026-ALES/2 sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)

Hasankeyf'te yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenlendi

Hasankeyf'te yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenlendi

Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’

"Hayatımızın namazla güzelleşeceğinin farkına vardık"

"Hayatımızın namazla güzelleşeceğinin farkına vardık"

Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar

Batman'ın kütüphane verileri eğitim camiasını memnun etti

Batman'ın kütüphane verileri eğitim camiasını memnun etti

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2025 yılı kütüphane verilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Batman'ın 2 milyon 375 bin 18 kütüphane ziyaretiyle İstanbul'un ardından Türkiye genelinde ikinci sırada yer

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
10
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
9
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
7
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
7
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
7
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
6
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
4
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
4
Eyüpspor Eyüpspor
3
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0