2025 Aile Yılı ve Süt Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum’da örnek bir programa imza atıldı. "Ailemiz Üretiyor, Soframız Bereketleniyor" temalı uygulamalı eğitim etkinliği, hem modern üretim tesislerinde hem de geleneksel ortamda gerçek...
2025 Aile Yılı ve Süt Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum’da örnek bir programa imza atıldı. "Ailemiz Üretiyor, Soframız Bereketleniyor" temalı uygulamalı eğitim etkinliği, hem modern üretim tesislerinde hem de geleneksel ortamda gerçekleştirildi.
Program, Erzurum Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Söğütlü Mahallesi’ndeki üretim alanlarında hayata geçirildi.
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen etkinliğe, korunma ve bakım altında bulunan 15 çocuk ile yerel üretici aileler katıldı. Etkinliğin amacı, çocuklara üretimi öğretmenin yanı sıra geleneksel ve modern yöntemleri tanıtarak hem bilinç hem de aidiyet duygusu kazandırmaktı.
Etkinliğin ilk aşamasında çocuklar, modern tesislerde süt üretim süreçlerine tanıklık etti. Merkez Müdürü Prof. Dr. Avni Birinci, çocuklara sağım ünitesi, hayvan ahırları, buzağıların beslenmesi ve hijyenik üretim ortamlarının işleyişi hakkında uygulamalı bilgi verdi. Çocuklar buzağılara süt verdi, yem dağıttı ve sürecin bir parçası oldu.
Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şeyma Şişik, steril üretim ortamında yoğurt ve peynirin nasıl üretildiğini detaylı şekilde anlattı. Katılımcılar süt kaynatma, mayalama, dinlendirme ve ambalajlama süreçlerini gözlemleyerek sağlıklı üretim bilinci kazandı.
Etkinliğin ikinci bölümünde katılımcılar, Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü Köyü’ne geçerek geleneksel süt ürünleri üretimini yerinde deneyimledi. Köyde yerel kadınlarla birlikte tandır başında, geleneksel yoğurt ve peynir yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Çocuklar, mayalama ve süzme gibi aşamalara aktif olarak katıldı.
Etkinlik sonunda değerlendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, "2025’i Aile Yılı ilan ederken aileyi sadece sosyal yapı olarak değil, üretimin, paylaşımın ve dayanışmanın merkezi olarak görüyoruz. Bugün burada çocuklarımız hem bilgi kazandı hem de aidiyet ve sorumluluk duygusu geliştirdi. Onları sevgiyle, ilgiyle ve üretimle büyütmek en büyük görevimiz" dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Alpaslan Kenger ise şu ifadeleri kullandı; "Bir gıdanın üretimini yerinde görmek çocukların hem doğayla hem toplumla bağ kurmasına katkı sağlar. Modern tesislerden tandıra uzanan bu yolculuk, sadece teknik bir eğitim değil, aynı zamanda kültürel bir aktarım ve değer kazandırma sürecidir. Süt haftası dolayısıyla böyle bir farkındalık etkinliği düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
Etkinlik, hem modern hem geleneksel üretim süreçlerinin bir arada deneyimlendiği, nesiller arası bilgi aktarımının sağlandığı ve çocukların aktif katılımla güçlendiği örnek bir sosyal uyum ve farkındalık modeli olarak değerlendirildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin yüksek kesimlerinde kapanan yolların ulaşıma açılması amacıyla İlçe Özel İdaresi ekiplerince yürütülen karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.Sahada devam eden çalışmaları denetle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın Antakya ilçesinde 455 bininci afet konutu teslim töreninde yaptığı konuşmasında, "Devletle milleti karşı karşıya getirmeye çalışanların hiçbirisi yok ama biz buradayız" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte Kayseri genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına merkez ve ilçelerde toplam 156 araç ve 421 personel ile kar küreme ve temizleme çalışmalarını yürütüyor.Büyükşehir B
Tarsus’un Ulaş Mahallesi’nde, Kurtuluş Savaşı yıllarında bölgede kurulan Tozkoparan Müfrezesinde şehit düşenler başta olmak üzere tüm şehitler anısına anlamlı bir anma programı düzenlendi.Ulaş Mahallesi Camii önünde gerçekleştirilen programa; Tarsus Beled
Menteşe Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllüleri, "Okullar Merkezimizde" projesi kapsamında çocuklarla buluştu. Geleneksel oyunlardan spora kadar pek çok etkinliğin yapıldığı programda, çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlü
Melikgazi Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı sosyal tesis sorumlularına ve Müdürlük personeline ’Protokol Kuralları ve Adab-ı Muaşeret’ konulu eğitim verildi.Melikgazi Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlen
Bayburt’ta İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Mustafa Eldivan başkanlığında düzenlenen toplantıda, kamu hizmetlerinin etkinliği ve kurumlar arası koordinasyon konuları masaya yatırıldı.Kurum amirlerinin, şube müdürlerinin katılımıy
ABD’nin kuzeydoğusunu etkisi altına alan şiddetli kar fırtınası, New York ve New Jersey eyaletlerinde hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım aksadı, yüzlerce uçuş iptal edildi, milyonlarca kişiye kış fırtınası uyarısı yapıl
Direksiyon hakimiyeti kaybolan araç yoldan çıktı: 4 yaralı
Polislerin alkollü sürücüyle imtihanı
03Safranbolu’da araçlar kar altında adeta kayboldu
04Trump-Zelenskiy görüşmesinde 20 maddelik barış planında sona yaklaşıldı
05Aksaray’da okullara 1 gün kar tatili
06TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu
07Bursa’da apartmanın deposunda çıkan yangın paniğe neden oldu: 1 kişi hastaneye kaldırıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük