MENÜ

AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan’dan CHP’li belediyelere eleştiri

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, CHP’li belediyelerin temel hizmetlerde uyguladıkları yüksek fiyatlarla vatandaşın sırtına yük bindirdiğini belirterek, "Sosyal belediyecilik söylemiyle yola çıkan CHP, uygulamadaki fiyatlarla vata...

Yayınlanma: 14 Şubat 2025 08:36 Güncelleme: 28 Ağustos 2025 17:54
AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan’dan CHP’li belediyelere eleştiri

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, CHP’li belediyelerin temel hizmetlerde uyguladıkları yüksek fiyatlarla vatandaşın sırtına yük bindirdiğini belirterek, "Sosyal belediyecilik söylemiyle yola çıkan CHP, uygulamadaki fiyatlarla vatandaşın cebine ciddi yük bindiriyor" dedi.
AK Parti Ankara 8. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 21 Ocak’ta Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrenin ardından Hakan Han Özcan başkanlığındaki yeni İl Yürütme Kurulu listesi açıklandı. Kongre sonrasında AK Parti Ankara İl Başkanlığı kadrolarında yenilenme gerçekleşirken, yeni yürütme kurulu üyeleri ve görevleri belli oldu.
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Türkiye’nin 30 büyükşehir belediyesinin güncel verilerine göre CHP’li belediyelerin su, ulaşım ve halk ekmek gibi temel hizmetlerde uyguladıkları yüksek fiyat politikaları ile vatandaşın sırtına yük bindirdiğini kaydetti. Özcan, "Sosyal belediyecilik söylemiyle yola çıkan CHP, uygulamadaki fiyatlarla vatandaşın cebine ciddi yük bindiriyor" dedi.

"Fiyat farkı büyük bir ekonomik adaletsizliği ortaya koyuyor"
Özcan, AK Partili belediyeler ile CHP’li belediyeler arasında özellikle su fiyatlarında ciddi farklılıklar gözlendiğini söyledi. Özcan, AK Partili Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde suyun metreküp başına 19,68 liradan sunulmasına rağmen CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde aynı hizmetin 89 liraya satılmasını örnek gösterdi. Özcan, "Bu oran, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinde ciddi düşüşe neden oluyor. Su, yaşamın vazgeçilmez kaynağı olmasına rağmen bu fiyat farkı büyük bir ekonomik adaletsizliği ortaya koyuyor" diye konuştu.
Ulaşım hizmetlerinde de benzer bir tablonun söz konusu olduğuna dikkat çeken Özcan, "AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin 13,5 lira gibi düşük bir ücretle sunduğu toplu taşıma hizmeti ile CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 27 lira en pahalı, ikinci pahalı şehir ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 26 lira gibi rekor rakamları arasındaki fark, dar gelirli vatandaşlarımızın günlük yaşamında ek bir mali yük oluşturuyor" ifadelerini kullandı.
Halk ekmek konusunda ise Özcan, AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde halk ekmek 4 liraya satılırken, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 10 liraya satıldığına dikkat çekerek, "Aradaki bu fark seçim dönemlerinde verilen ‘sosyal belediyecilik’ vaadinden ne kadar uzaklaştığının bir göstergesi" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da ulaşım ücretlerini sembolik değerlere indireceğine dair vaatleri ile uygulamadaki 27 lira arasında ve Mansur Yavaş’ın Ankaralıya en ucuz hizmeti sunacağı vaadi ile uygulamadaki fiyat politikaları arasında çelişki bulunduğunu belirten Özcan, "Bu veriler, temel hizmetlerin pahalılaşmasının, özellikle dar gelirli vatandaşlarımız üzerinde ağır bir ekonomik baskı oluşturduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor" açıklamasında bulundu.
Özcan, belediyelerin vatandaş dostu fiyat politikaları geliştirmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Vatandaşlarımız, seçim vaatleriyle destekleneceklerini umarken, uygulamada karşılaştıkları yüksek fiyatlar sosyal adaletsizliği pekiştiriyor. Gerçekçi ve sürdürülebilir çözümler üretilmesi elzem" şeklinde konuştu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan’dan CHP’li belediyelere eleştiriAK Parti Ankara İl Başkanı Özcan’dan CHP’li belediyelere eleştiri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Trump’ın İran’a sunduğu 15 maddelik planın detayları ortaya çıktı

Trump’ın İran’a sunduğu 15 maddelik planın detayları ortaya çıktı

ABD ve İsrail medyasına göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaşı sona erdirmek için İran’a sunduğu 15 maddelik planda, "Tahran yönetiminin Natanz, İsfahan ve Fordow nükleer tesislerini sökmesi, her türlü zenginleştirme faaliyetine son vermesi, balistik fü

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar’ı kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar’ı kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’la görüştü.TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, dün geldiği KKTC’de temaslarını sürdürüyor. Akar, sabah saatlerinde KKTC Cumhur

Danimarka’da iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı

Danimarka’da iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı

Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokratlar Partisi, dün yapılan seçimden birinci çıktı, ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli sandalyeye ulaşamaması sonucunda gözler koalis

CHP’li başkandan galoşlu fidan dikimi

CHP’li başkandan galoşlu fidan dikimi

Denizli Yeşilköy Ortaokulu 1980-1986 dönemi mezunları yıllar sonra hatıra ormanı oluşturmak için bir araya gelirken, fidan dikimi sırasında ayakkabısının kirlenmemesine özen gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan galoş giydi.1980-1986 yılları

ABD basını: "Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi için ısrarcı"

ABD basını: "Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi için ısrarcı"

ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: "Kıbrıs meselesi milli meseledir"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: "Kıbrıs meselesi milli meseledir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17