AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme alınan ve itirazlar sonrası komisyona sevk edilen Altıeylül ilçesinde bulunan Avlu Yaşam Merkezi’nin CHP’li Belediye tarafından "İçkili Yer Bölg...
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme alınan ve itirazlar sonrası komisyona sevk edilen Altıeylül ilçesinde bulunan Avlu Yaşam Merkezi’nin CHP’li Belediye tarafından "İçkili Yer Bölgesi" ilan etme çabalarına sert tepki gösterdi.
Aydemir, söz konusu kararın toplumun temel değerlerine açıkça aykırı olduğunu belirterek, "Ailelerin, çocukların ve gençlerin buluşma noktası olan, şehrimizin en önemli sosyal alanlarından biri olan Avlu’nun içkili bölge ilan edilmesi; Balıkesir’in manevî dokusuna, aile yapısına, vatandaşımızın güvenliğine ve toplumsal huzuruna büyük bir darbedir" dedi.
Başkan Aydemir, konuyla alakalı gelen yoğun tepkilere dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Avlu Yaşam Merkezi, AK Parti belediyeciliğinin vizyon projelerinden biridir. Balıkesir’e kültür, sanat ve sosyal yaşam açısından yeni bir soluk getirmiştir. Ancak bugün, bu alanın içkili bölge olarak ilan edilmesi vatandaşlarımızı ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Özellikle çocuklu aileler bu durumdan büyük kaygı duymaktadır. Vatandaş istemiyor, Balıkesirli bu dayatmayı kabul etmiyor"
"Ailelerin uğrak noktası olan avlu, artık olması gereken güvenliği taşımıyor"
Aydemir, Avlu’nun son dönemde aileler açısından tercih edilmez hale geldiğine de dikkat çekerek, "Bir dönem ailelerin huzurla vakit geçirdiği Avlu, ne yazık ki bugün bu kimliğinden uzaklaşmış durumda. Her akşam alkol kaynaklı tartışmalar, gürültü ve kavga olayları ile anılır hale geldi. Vatandaşlarımızdan bize ulaşan mesajlarda bu konuda ciddi bir rahatsızlık ve endişe var. Burası Balıkesir’in kalbi; böyle bir yaşam alanının bu hale gelmesine göz yummamız beklenemez" ifadelerini kullandı.
"Yaşam tarzına saygılıyız, amma toplumsal değerleri her şeyin üstünde tutuyoruz"
Aydemir, herkesin yaşam tarzına saygılı olduklarının altını çizerek, "Biz hiç kimsenin özel hayatına karışmıyoruz. AK Parti döneminde Balıkesir’in vizyon projesi olan, Balıkesir’e yeni bir soluk getiren ailelerin yoğun olarak kullandığı bir alanın içkili bölge haline getirilmesine de sessiz kalamayız. Kamuya açık alanlarda alınan kararlar, vatandaşın hassasiyetine göre şekillenmelidir" dedi.
AK Parti olarak, söz konusu içkili bölge kararına Belediye Meclis Komisyonlarında da sonuna kadar karşı olduklarını belirten Aydemir, "Bu yanlış kararın geri alınması için gereken her türlü demokratik mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokratlar Partisi, dün yapılan seçimden birinci çıktı, ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli sandalyeye ulaşamaması sonucunda gözler koalis
Denizli Yeşilköy Ortaokulu 1980-1986 dönemi mezunları yıllar sonra hatıra ormanı oluşturmak için bir araya gelirken, fidan dikimi sırasında ayakkabısının kirlenmemesine özen gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan galoş giydi.1980-1986 yılları
ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K
Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i
İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak, "Yaralanan 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Atilla Koç’a, 66. Hükümet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve kazad
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük