MENÜ

AK Parti Genel Başkan Vekili Ala: "Yargının soruşturması gereken yolsuzluk soruşturmasını da memleketin siyasi meselesi haline getirmeye çalışıyorlar"

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, "Yargının devletin kurallarına göre yargının çözmesi gereken, yargının soruşturması gereken yolsuzluk soruşturmasını da memleketin siyasi meselesi haline getirmeye çalışıyorlar" dedi.AK Parti Gen...

Yayınlanma: 25 Mart 2025 19:27 Güncelleme: 13 Eylül 2025 14:53
AK Parti Genel Başkan Vekili Ala: "Yargının soruşturması gereken yolsuzluk soruşturmasını da memleketin siyasi meselesi haline getirmeye çalışıyorlar"

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, "Yargının devletin kurallarına göre yargının çözmesi gereken, yargının soruşturması gereken yolsuzluk soruşturmasını da memleketin siyasi meselesi haline getirmeye çalışıyorlar" dedi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Geçmişten Günümüze AK Gençlik İftarı’na katıldı. Programa, AK Parti Gençlik Kollarının geride bıraktığı 8 dönem boyunca görev almış Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanları, MYK, MKYK Üyeleri ve İl Gençlik Kolları Başkanları da katıldı. CHP’nin kongre yaptığını ve kongreden sonra birbirlerini şikayet ettiklerini ifade eden Ala, "Kongrede birbirlerini hançerlediklerini söylediler. Kendi önceki emekli ettikleri genel başkanları, kongrenin şaibeli olduğu iddialarının güne getirildiğini söyledi. Kendi belediye başkanları kendi içlerindeki siyasetçiler mahkemeye götürdüler kendi kongrelerini. Yani kim kimi şikayet ediyor, kim kimi savunuyor belli değil. Böyle bir yapının ülkeye ne faydası olur? Zaten etrafımız bir sürü problemle kaynarken Türkiye’de düşünün iktidar olduklarını. Türkiye’ye problemi arttırmaktan başka hangi hizmeti sunabilirler? Kendi komplelerini bile doğru dürüst yapamayıp mahkemede soru aldılar. Devam ediyor mahkemeleri de. Kimi suçluyorlar? Bizi suçluyorlar. Yani aslında diyorlar ki siz ülkenin sorunlarını çözüyorsunuz. Bölgenin sorularını çözüyoruz. Kendileri gelin bizim sorunlarımızı çözün diyorlar. Ama bizim onları ayıracak vaktimiz yok. Biz ülke sevdalısı, ülkenin sorunlarını çözmeye ulaşıyoruz" diye konuştu.

"Yargının devletin kurallarına göre yargının çözmesi gereken, yargının soruşturması gereken yolsuzluk soruşturmasını da memleketin siyasi meselesi haline getirmeye çalışıyorlar"
İstanbul’da belediye başkanları için yargı tarafından bir yargılama süreci başladığını hatırlatan Ala, "Soruşturma devam ediyor. Yani ülkenin, bu ülkenin mahkemelerine, bu ülkenin savcıları, yargısı burada bir yolsuzluk olduğu iddiasıyla soruşturma başlatmış. Ve o soruşturma devam ediyor. Yani yargıda çözülecek işi de siyasetin meselesi haline getirmeye çalışıyor. Sokağın meselesi haline getirmeye çalışıyor. Bakın bu tarafta kendi kongrelerini, siyasetin meselesini kendileri yargıya taşıyor. Yargının devletin kurallarına göre yargının çözmesi gereken, yargının soruşturması gereken yolsuzluk soruşturmasını da memleketin siyasi meselesi haline getirmeye çalışıyorlar. Bizim bunlara pabuç bırakacak halimiz yok. Böyle kurnazlıklara eyvallah demeyiz, diyemeyiz. Herkes kendi işini yapacak. Kendisine sahip çıkacak, siyasi projesini, programını, hedefini ortaya koyacak. Böyle kurnazlıklarla, böyle siyasi memlekete bir hizmet üretmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sokağa davet etme sözlerine tepki gösteren Ala, "Gençlere daha fazla üretin, daha fazla bilimle uğraşın, daha fazla hizmet etmeye çalışın diyeceğiniz siyasetin şiddetten uzak mecliste partilerde yapılacağını unutmuş bir biçimde siyasetin zaten şiddetten uzak bir dille kelimelerle yapılacak en önemli politik araç olduğunu unutmuş. Milleti, insanları sokağa çoğaltıyor. Ve sokağa çağırdı. Kendilerinin çözmesi gereken meseleleri çıksın o iddialara cevap ver. Onlara cevap veren yok. Onu sokağa indirmeye çalışıyor. Yani perdelemeye çalışıyor. Peki sokağa indirdi. Sokakta öyle bir ortam hazırladılar ki marjinal devreye girdi. Değerli kardeşlerim bu ülke bir devlet başkanına hakaretler, küfürler, etme, terbiyesizliğini gösterdiler, haysiyetsizliğini gösterdiler. Biz de onları lanetliyoruz. Devlet de gereğini yapıyor. Ve yapacak herkes aklını başına alsın. Siyaseti ülkenin sorunlarını çözmek için bir araç olarak değerlendirsin. Siyaset sorun üretmez, sorun çözer. Siyasal aralarda sorun çözülecek sorunu, yargı alanına, yargıda çözülecek sorunu sokağa, sokakta çözüleceği siyasete, siyasettekini sokağa çağıracak karışıklık, karma karışıklığı, zehir karışıklığıyla ana muhalefet memleketi nasıl izin yönetecek" şeklinde konuştu.
Ala, Terörsüz Türkiye adımını attıklarını ve Cumhur İttifakı olarak adım adım Türkiye’yi terörsüz Türkiye hedefine götüreceklerini ve bunu da başaracaklarını söyledi.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"Bizler gençliğin dinamizmi ile tecrübenin ışığını harmanlayan bir hareketin mensuplarıyız. Teşkilatçılık, sadece bir dönem yapılan bir görev değildir; bu bir ruh, bir yaşamdır bunu hep vurgulayacağız. Bizler sadece bugünü değil, yarınları da inşa eden, her bir adımımızın, davamızın yarınlarına bırakılmış sağlam bir temel taşını temsil ettiğinin bilinciyle hareket edeceğiz. O yüzden azimle, kararlılıkla ve en önemlisi de vefa duygusunu hiç unutmadan yolumuza devam edeceğiz."

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30