MENÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Sorunlar savaşla değil, diplomasiyle çözülmeli"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman, Osmaniye’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen programda Yayman, basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerl

Yayınlanma: 18 Mart 2026 18:46 Güncelleme: 18 Mart 2026 17:15
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Sorunlar savaşla değil, diplomasiyle çözülmeli"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman, Osmaniye’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.
AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen programda Yayman, basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya parti teşkilat üyeleri ile basın mensupları katıldı.
"Biz Türkiye olarak tarihin her daim doğru tarafında bulunuyoruz" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman, "Uluslararası kuralların hiçe sayıldığı, uluslararası düzenin yok sayıldığı ve maalesef ama maalesef haksız ve hukuksuz bir biçimde Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in İran’a karşı yaptığı saldırıları onaylamamız mümkün değildir. Cumhurbaşkanımız her zaman söylüyor, söylemeye devam ediyor. Biz barıştan yanayız. Biz diplomasi masasından yanayız. Biz müzakereden yanayız. Her zaman söylediğimiz gibi müzakereyle çözülemeyecek hiçbir problem yoktur. Masada olan konular bellidir: uranyum zenginleştirme, füze sistemlerinin yok edilmesi, güvenlik sorunları ve Amerika ile İran arasında yapılan görüşmeler ve İsrail’in bölgedeki tavrı. Bütün bunların savaşla değil, müzakereyle çözülmesi gerektiğini Cumhurbaşkanımız hep savunmaya devam ediyor. Biz Türkiye olarak Rusya-Ukrayna Savaşı’nda da tarihin doğru tarafındaydık. Esad rejiminin Suriye’de yaptığı iç savaşta da biz tarihin doğru tarafındaydık. Libya’da Kaddafi devrilirken emperyalistler Libya’nın petrollerini almak isterken tarihin doğru tarafındaydık. Bugün Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in İran’a saldırıları karşısında da tarihin doğru tarafındayız. Amerika ve İsrail’in İran’a saldırılarını asla onaylamıyoruz. İran’ın da komşu ülkelere yaptığı, Türkiye dahil, saldırıları asla tasvip etmiyoruz. Bunlar doğru değildir" diye konuştu.

"İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı unutturmak için savaşı bölgeye yaymak istiyor"
"İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı bir an önce durdurması lazım" diyen Yayman, "Türkiye’nin öncülüğünde, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında diplomasi masası hemen kurulmalı ve muhakkak barışa bir fırsat tanınmalıdır. İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımı unutturmak için savaşı bölgeye yayma stratejisini görüyoruz. İsrail maalesef Gazze’de öldürdüğü çocukları, kadınları, yoksul insanları, masum insanları unutturmak için savaşı tüm bölgeye yaymak istiyor. Bir anlamda üçüncü dünya savaşını çıkarmak istiyor. Dolayısıyla burada hepimizin, dünyanın ihtiyacı olan konu diplomasinin bir an önce gündeme gelmesidir. Bu İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımın bir an önce durdurulmasıdır" ifadelerini kullandı.

"Biz Türkiye olarak 86 milyon olarak biriz"
Yayman, "Terörsüz Türkiye ile ilgili sürecin hızlanmasını şartlar zorunlu hale getiriyor. İnşallah bayramdan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ihtiyaç duyulan yasaların çıkarılması ve bununla ilgili çalışmaların yapılması önemlidir. Bayram, birlik ve beraberliğin en çok ihtiyaç duyduğumuz zamandır. Biz Türkiye olarak 86 milyon olarak biriz, beraberiz. Doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle kaderdaşız, tarihdaşız, duygudaşız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne nifakın girmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.
ETİKETLER: Parti, Genel, Başkan, Yardımcısı, Yayman:
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ramazan-ı Şerif’i maalesef bu sene de buruk bir kalple idrak ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ramazan-ı Şerif’i maalesef bu sene de buruk bir kalple idrak ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının Ramazan Bayramı’nı yayınladığı video mesaj ile kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Ramazan-ı Şerif’i maalesef bu sene de buruk bir kalple idrak ediyoruz. 10 Ekim’de varılan ateşkesi hiçe

Bakan Fidan: "Yarından itibaren bölge ziyaretine çıkıyorum"

Bakan Fidan: "Yarından itibaren bölge ziyaretine çıkıyorum"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Yarından itibaren bölge ziyaretine çıkıyorum. Bölge ülkeleriyle bir araya geleceğiz" dedi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand ile Ankara’da bir araya geldi. İkili ve heyetler arası görüşmenin ar

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırılara katılmayan NATO üyelerini eleştirerek, "Bize yardım etmek istemiyorlar, bu gerçekten şaşırtıcı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırılara katılmayan NATO üyelerini eleştirerek, "Bize yardım etmek istemiyorlar, bu gerçekten şaşırtıcı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırılara katılmayan NATO üyelerini eleştirerek, "Bize yardım etmek istemiyorlar, bu gerçekten şaşırtıcı" dedi.

İran’ın Moskova Büyükelçisi, Hamaney’in tedavi için Rusya’da olduğu iddiasını yalanladı

İran’ın Moskova Büyükelçisi, Hamaney’in tedavi için Rusya’da olduğu iddiasını yalanladı

İran’ın Moskova Büyükelçisi Kazım Celali, İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney’in tıbbi tedavi için Rusya’da olduğu yönündeki haberi yalanladı.İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney’in sağlık sorunları ve güvenlik gerekçeleriyle Rus askeri uçağıyla

Arnavutluk, İran Devrim Muhafızlarını Ordusu’nu terör örgütü olarak ilan etti

Arnavutluk, İran Devrim Muhafızlarını Ordusu’nu terör örgütü olarak ilan etti

Arnavutluk Parlamentosu, İran Devrim Muhafızlarını Ordusu’nu terör örgütü ve İran’ı "terörizmi destekleyen devlet" olarak ilan etti.Arnavutluk Parlamentosu, bugün İran Devrim Muhafızlarını Ordusu’nu (DMO) görüşmek üzere toplandı. Arnavutluk Başbakanı Edi

Laricani’den İsrail’in "öldü" iddialarının ardından ilk açıklama

Laricani’den İsrail’in "öldü" iddialarının ardından ilk açıklama

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, İsrail’in ortaya attığı "öldü" iddialarının hemen ardından yayımlanan el yazısı mesajında, IRIS Dena fırkateynine yönelik saldırıda yaşamını yitiren 104 askeri anarak, "Bu şehadetler, İran

İsrail Savunma Bakanı Katz: "Laricani öldürüldü"

İsrail Savunma Bakanı Katz: "Laricani öldürüldü"

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, ordunun gece saatlerinde düzenlediği hava saldırısında İran yönetiminin iki numaralı ismi olarak bilinen Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Laricani’nin öldürüldüğünü öne sürdü.İsrail Savunma Bakanı Israel Katz

İsrail basını, dün gece hava saldırısıyla hedef alınan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Laricani’nin hayatta olup olmadığının henüz net olmadığını duyurdu.

İsrail basını, dün gece hava saldırısıyla hedef alınan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Laricani’nin hayatta olup olmadığının henüz net olmadığını duyurdu.

İsrail basını, dün gece hava saldırısıyla hedef alınan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Laricani’nin hayatta olup olmadığının henüz net olmadığını duyurdu.

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:06
Güneş 06:27
Öğle 12:40
İkindi 16:03
Akşam 18:43
Yatsı 19:59

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
57
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
49
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
42
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
28
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
27
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17