MENÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu’dan Halep Valiliğine ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu ve beraberindeki heyet, Suriye temasları kapsamında Halep Valiliğini ziyaret etti. Zorlu, Ayn el-Arab bölgesindeki insani koridorun işlediğini ve hiçbir sorun yaşanmadığını ifade ederek, "Bizim Terörsüz Türkiy

Yayınlanma: 27 Ocak 2026 19:45 Güncelleme: 28 Ocak 2026 09:55
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu’dan Halep Valiliğine ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu ve beraberindeki heyet, Suriye temasları kapsamında Halep Valiliğini ziyaret etti. Zorlu, Ayn el-Arab bölgesindeki insani koridorun işlediğini ve hiçbir sorun yaşanmadığını ifade ederek, "Bizim Terörsüz Türkiye, terörsüz bölge hedefimiz elbette buradaki gelişmelerden ayrı düşünülemez" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve beraberindeki heyet, Suriye programı kapsamında Halep Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette Halep Valisi Azzam el-Garib ve yetkililerle bir araya gelen heyet, kentte yürütülen çalışmalar ve iş birliği imkanları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Zorlu, görüşmenin ardından gerçekleştirdiği açıklamada, Suriye’nin Halep kentinin medeniyetin buluştuğu ve kadim tarihin kesişim noktası olduğunu ve bu nedenle bölgenin kendileri için önem arz ettiğini vurgulayarak, "Bugün Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Gaziantep’teki buluşmasından hemen önce Halep Valimizin davetlisi olarak şuan Halep’teyiz. Özellikle 8 Aralık tarihinden itibaren Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara yönetiminde Suriye’nin istikrarı, güvenliği, huzuru ve barışı için gerçekten önemli sonuçlara imza atılıyor. Bu anlamda Suriye-Türkiye arasındaki ilişkilerin de önemli bir noktası olarak Halep’i görüyoruz" dedi.

"Halep’in yeniden imarında çok boyutlu iş birliğini hayata geçirme arzusundayız"
Halep Valiliği ziyaretinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Halep’in yeniden imarında belediyecilik anlamında önemli iş birliği konularının konuşulduğunu söyleyen Zorlu, "Valimizin yönetiminde, değerli belediye başkanı ve diğer heyetle çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. İnşallah başta su kaynakları olmak üzere Halep’in yeniden imarında park, bahçe ve okulların inşasında çok boyutlu iş birliğini hayata geçirme arzusundayız. Bölgesel kalkınma ve bölgesel ekonomiyi hep birlikte başta sınır illerimiz olmak üzere bir büyük seferberliği de yakın gelecekte arzu ediyoruz. Bunun gerekli detaylarını az önce Valilik ve diğer yetkili kurumlarla da görüşüp müzakere etme fırsatı bulduk" ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu irade ve kararlı duruş dünyada örnek gösterilen bir önemli irade olarak ortaya çıkmıştır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda ortaya koyduğu iradenin, kararlı duruşun sadece bölge açısından değil bugün dünyada örnek gösterilen bir önemli irade olarak ortaya çıktığını belirten Zorlu, "Bizler iki dost ve komşu ülke olarak zor günlerde birlikteliğimizi sürdürdük. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda ortaya koyduğu irade, kararlı duruşun sadece bölge açısından değil bugün dünyada örnek gösterilen bir önemli irade olarak ortaya çıkmıştır. Bu tutarlı politikaların ne kadar haklı ve doğru olduğunu zaman hepimize göstermiştir. Suriye ve Türkiye’nin istikrarı daha iyi, güçlü bir iş birliği adımı atması noktasında el birliğiyle gayret sarf edeceğiz" dedi.

"Ayn-el Arab bölgesindeki insani koridor işliyor ve hiçbir sorun yaşanmadı"
Ayn-el Arab bölgesindeki insani koridorun sorunsuz bir şekilde işlediğini aktaran Zorlu, terör örgütü PKK/YPG ve Suriye uzantısı SDG’yi işaret ederek, "Özellikle terör örgütünün Suriye’den gönderilmesi ve buradaki varlığına ilişkin olarak da Vali ile istişare yapma fırsatı bulduk. Bu konuda gerçekten büyük bir hassasiyet gösteriyorlar. Ayn-el Arab bölgesindeki açılan insani koridor işliyor ve hiçbir sorun yaşanmadı. Bizzat kendilerinden burada öğrenmiş olduk. İnşallah yakın gelecekte bu istikrarın sağlanması anlamında daha güçlü adımların atılacağına yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Verimli görüşme gerçekleştirdik"
Halep’in yeniden inşası açısından önemli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Zorlu, "Tarihimizin belirtileri Halep’te olduğu gibi duruyor. Dolayısıyla heyetimizle birlikte Halep’in yeniden inşası nasıl gerçekleşebilir, belediyecilik anlamında Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve belediyelerimiz nasıl katkı sağlayabilir, bu amaçla verimli görüşme gerçekleştirdik. Yavaş yavaş sonuçlarını da almaya başladık. Bu gerçekleştireceğimiz toplantımıza inşallah Halep Belediye Başkanı da katılacak. Bu başlangıç inşallah büyüyerek devam edecek. En önemlisi belediyecilik anlamında başta su kaynaklarının yönetimi olmak üzere bölgemizin birlikte kalkınması, büyümesi ve güçlenmesi adına ortak bir komitenin oluşturulması fikri üzerinde mutabık kaldık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ve merkez belediyemizin şu an buraya ciddi katkıları söz konusu. 5 çöp kamyonu, 750 konteyner, önümüzdeki ay inşallah buraya gelmiş olacak. Hep birlikte halklarımızın geleceği, iş birliği için çalışmaya gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Terörsüz Türkiye, terörsüz bölge hedefimiz buradaki gelişmelerden ayrı düşünülemez"
Terörsüz Türkiye, terörsüz bölge hedeflerine ilişkin açıklama yapan Zorlu, buradaki gelişmelerden ayrı düşünülemeyeceğini ve Terör örgütünün bütün provokasyonlarına rağmen Şara yönetiminin bu konudaki adımlarının ilerleyen günlerde sonuç vereceğini düşündüklerini ifade etti. Zorlu, Beşar Esad’ın hükümetinin devrildiği ve Esad’ın yurtdışına çıktığı 8 Aralık 2024 tarihine değinerek, "Tabii Suriye’nin bütünlüğü, birliği ve önümüzdeki süreçte yeniden inşası bizim için büyük önem taşıyor. Suriye yönetiminin 8 Aralık’tan sonra attığı önemli adımları memnuniyetle takip ediyoruz" dedi.
Zorlu, "Bizim Terörsüz Türkiye, terörsüz bölge hedefimiz elbette buradaki gelişmelerden ayrı düşünülemez. Terör örgütünün bütün provokasyonlarına rağmen Şara yönetiminin bu konudaki adımlarının önümüzdeki günlerde sonuç vereceğini düşünüyoruz. Tabii provokasyonlara karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor. Ayn el-Arab bölgesinde insani koridor açıldı. Şu anda orada insanlar bu koridordan gelmeye başladılar. Güvenli bölgelere aktarılmaya başlanıyorlar. Dolayısıyla bizim baştan beri savunduğumuz terör örgütüyle bu ülkede yaşayan Kürt kardeşlerimiz birbirinden ayrıdır. Türkler, Kürtler, Araplar, Türkmenler bu bölgede yaşayan bütün topluluklar, Suriye’nin birer parçasıdır. Bu bakımdan bu anlayışın hayata geçiyor olması, önümüzdeki dönem için umut verici. Biz de bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Suriye’nin bütünlüğü için yeniden inşası ve imarı ve istikrarı için elimizden gelen desteği sürdüreceğiz" diye konuştu.
ETİKETLER: Parti, Genel, Başkan, Yardımcısı, Zorlu’dan
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27