MENÜ

AK Parti Grup Başkan Vekili Zengin: “3’üncü dünya savaşı çıkacak mı deniyor, zaten her yerde savaş var”

DÜZCE(İHA) – AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Düzce Merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada “Dünyanın her yerinde sorular soruluyor. Tuhaf ama 3’üncü dünya savaşı çıkacak mı? deniliyor. Zaten her yerde savaş var. Sadece savaşın m...

Yayınlanma: 09 Kasım 2024 11:20 Güncelleme: 08 Eylül 2025 03:07
AK Parti Grup Başkan Vekili Zengin: “3’üncü dünya savaşı çıkacak mı deniyor, zaten her yerde savaş var”

DÜZCE(İHA) – AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Düzce Merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada “Dünyanın her yerinde sorular soruluyor. Tuhaf ama 3’üncü dünya savaşı çıkacak mı? deniliyor. Zaten her yerde savaş var. Sadece savaşın modellemesi değişmiş durumda. Dünyanın 30 noktasında savaş var” dedi.
AK Parti Düzce Merkez ilçe kongresi AK Parti Grup Başkan vekili Özlem Zengin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ilçe ve belde başkanları ve partililerin katımıyla yapıldı.

“Dünyaya Türkiye lazım”
“Dünyaya Türkiye lazım. Dünyaya Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider lazım” diyen AK Parti Gurup Başkan Vekili Özlem Zengin konuşmasına şöyle devam etti;
“Dünyanın her yerinde sorular soruluyor. Tuhaf ama 3’üncü dünya savaşı çıkacak mı deniliyor. Zaten her yerde savaş var. Sadece savaşın modellemesi değişmiş durumda. Dünyanın 30 noktasında savaş var. İsrail, Filistin savaşı var. Gaddar İsrail’in savaşında bütün dünya sessizce aynı şeylere bakıyor. Büyük, büyük ülkeler. Amerika’ya, İngiltere’ye, hele Almanya’ya bakıyorsunuz. Bu ülkeler müthiş bir kabulleniş içinde. Bu zulme, aynı tepkiler veriliyor. Bütün bunun sebebi, kötülüğün yaygınlaşmasıyla ilgili. Bunlar olurken dünyada sivil insanlar büyük bir direnç gösterdiler. Bu konuda sınavı sivil insanlar geçti. Siyasiler, devletler geçemedi. Ama siviller geçti. Bunun en büyük sesi siyasi olarak Cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak BM toplantılarına gittiğimizde Cumhurbaşkanımız dünya 5’ten büyüktür dediğinde biraz gülen insanlar vardı. İşte böyle oluyor. Bir aykırı, bir hakiki ve iyi bir ses dünyaya lazım. Dünyaya Türkiye lazım. Dünyaya Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider lazım. Amerika’da seçimlere katılım oranı oldukça düşük. Türkiye’de seçimlere katılma oranı yüzde 90’ların üzerine çıkıyor. Dehşet bir şey. Neden böyle oluyor. Cevabı çok basit. Yaşam tarzından, cinsiyetinden, eğitiminden, şehrinden bağımsız olarak, izleyerek, yaşayarak ve görerek hayatındaki problemin çözümünün siyaset olduğunu görüyor. Siyasetin dili birbirine benzeşiyor. Çoğu AK Parti’ye benzemeye başladı. Daha önce söylediklerini söyleyemeyen, bilindik kalıpları kullanamayan bir dil gelişti. Onların da artık insanlara değmek, temas etmek hedefleri var. Normalleşme demek AK Partileşme demek. Ben öyle görüyorum. Gördüğüm zaman içinde Türkiye’de ve dünyada ilk biliyorsunuz. Hiç seçim kaybetmeden tak tak tak gelen Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’den başka bir siyasetçi yok. Dünya lideri tak diye olunmuyor. Kendi kendinize olunmuyor. Başarıyla birlikte geliyor.
Türkiye’nin şu an yapmaya çalıştığı şey; müstakil, kendi fikirleri olan, kendi idealleri olan, dünyaya örnek olacak müstakil bir ülke olmaya çalışıyor. Bizim her şartta bir taraftan müstakil bir taraftan da dünyaya entegre, dünyanın şartlarına entegre öncü bir ülke olmamız gerekiyor. Yanı başımızda olan savaşları ciddiye almak gerekiyor. Dünyada profesyonel bir kelime gelişti. Vekalet savaşları var. Şimdi kimse görünür olarak al kılıcını gel karşıma çık demiyor. Kurgu, kurgu içinde. Devşirilen örgütler, kurulan örgütler, birbirine karşı ancak birbirini besleyen örgütler. Terör sevici devletler. Dünyada çok müthiş bir çatışma alanı var. Enerji, petrol, varlık savaşı. Tamamına baktığımızda hepsi bir fikri varlık meselesi. Benim fikrim, benim düşüncem hakim olsun adına bu çatışmalar devam ediyor.”
Milletvekili Ayşe Keşir, siyasetin, çözüm üretme sanatı olduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızın kararlılığıyla yasakları tarihin tozlu sayfalarına gömdük. Ve kadınlar sadece liyakatleriyle, becerileriyle yarışın içinde olarak siyasette, askeriyede, pek çok meslekte artık varlık gösteriyor” şeklinde konuştu.

“Bugün konuştuğumuz hiçbir konuyu önümüzdeki yıl konuşmayacağız”
Milletvekili Ercan Öztürk, “Biraz önce bir beş dakikalık video izledik. Tabii hepimiz duygulandık. Ülkenin nereden nereye geldiğini bazen unutabiliyoruz. Tankerlerden su taşıyıp çocuklarını yıkamaya çalışan anneler vardı. Hastane sıralarını gösteriyordu. Emekli maaşlarında vefat edenler vardı. Bugün bulunduğumuz durum o gün bulunduğumuz durumdan çok daha kötü değil. Ve bu ülkenin büyüklüğü ve kaynakları o günkünden çok daha geride değil. Nasıl ki bu AK kadrolar bu ülkeyi bugün bulunduğu duruma getirdiyse bu zorlukları da aşacak ve bugün konuştuğumuz hiçbir konuyu biz önümüzdeki yıl konuşmuyor olacağız” şeklinde konuşarak kongrenin hayırlı olmasını diledi.

“Bizim durma lüksümüz yok”
“Daha çok kenetleneceğiz ve çalışacağız” diyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’yi kritik virajlardan başarıyla geçirecek kadrolar, sizlersiniz. AK Parti teşkilatlarında görev alan, partimize gönül verenler, tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Ben inanıyorum ki hepimizin ortak gayretiyle, Türkiye küresel oyuncu olarak hak ettiği yeri alacak. Sadece ülkemizin değil, umudunu bize bağlamış tüm kardeşlerimizin önünde yepyeni bir dönem açılacak. Unutmayın; biz durursak Türkiye durur. Biz yorulursak, Türkiye hedeflerinden sapar. Bizim durma ve yorulma lüksümüz yok” dedi.
“Bizim davamız bir parti davası değil millet davasıdır” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Merkez ilçe kongresinin hayırlı olmasını diyerek “Partimiz ülkemizin birçok yerinde kongrelerini yapmaya devam ediyor. Düzce ilçelerinde kongrelerimizi büyük bir kardeşlik, fedakarlık içinde hayata geçirdik. Bu kongrelerde yeni görev alan ve görevlerine devam eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bizim davamız bir parti davası değil millet davasıdır. Bu davanın yenisi, eskisi, emeklisi yoktur. Hemşehrilerimizin güvenine layık olabilmek için büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Buğra Alp Kocaman, her türlü tehdidin karşısında dimdik duracaklarını belirterek “Biz birlikte güçlüyüz birlikte Türkiye’yiz. Yapacak daha çok işimiz var. Partimizin hedefleri doğrultusunda şehrimiz için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Tek liste halinde gidilen kongrede Buğra Alp Kocaman tekrar merkez ilçe başkanı seçildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Zengin: “3’üncü dünya savaşı çıkacak mı deniyor, zaten her yerde savaş var”
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30