MENÜ

AK Parti Grup Başkanı Yılmaz: “Yanlış sollama hayat götürür, yanlış oylama zulme düşürür”

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, seçim çalışmaları çerçevesinde Erzincan'a geldi.

Yayınlanma: 02 Mayıs 2023 19:13
AK Parti Grup Başkanı Yılmaz: “Yanlış sollama hayat götürür, yanlış oylama zulme düşürür”

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, seçim çalışmaları çerçevesinde Erzincan'a geldi. AK Parti Erzincan İl Başkanlığı'nın seçim ofisi önünde konuşma yapan Yılmaz, "Türkiye'nin daha güzel bir Türkiye olmasını istiyorsak o halde doğru tercihlerde bulunmamız lazım. Yanlış sollama hayat götürür, yanlış oylama zulme düşürür" dedi. Yılmaz konuşmasında Millet İttifakını da hedef alarak 6'lı masaya 9'lu maşa diye hitap etti.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, seçim ziyaretleri çerçevesinde Erzincan'a geldi. Yılmaz, AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından kurulan Seçim Koordinasyon Merkezide vatandaşlarla buluştu. Seçim Koordinasyon Merkezinde düzenlenen programa, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Cavit Şireci, AK Parti Erzincan İl Başkanı Çetin Özyurt, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Erzincan Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Süleyman Karaman, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ve AK Parti 28. Dönem 2'nci sıra Milletvekili Adayı Mehmet Cavit Şireci birer konuşma yaparak Erzincan'da tekrardan 2 milletvekili çıkaracaklarını, bunun için de gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ettiler.

Daha sonra, 24, 25 ve 26. dönemde Sivas Milletvekilliği, 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Millî Savunma Bakanlığı, 25. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, 65. Hükûmette ise Millî Eğitim Bakanlığı yapan AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, "Bu seçim milletin kendi seçimi. Eğer Erzincan'ın daha güze bir Erzincan olmasını istiyorsak, Türkiye'nin daha güzel bir Türkiye olmasını istiyorsak o halde doğru tercihlerde bulunmamız lazım. Yanlış sollama hayat götürür, yanlış oylama zulme düşürür. Türkiye'nin zulme, karanlığa, geçmişe geri dönmemesi için doğru tercihlerde bulunmak lazım. 14 Mayıs'ta 2 oy kullanacağız. Bir Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz ama bu Cumhurbaşkanı hükümeti kurmakla yetkilendirilmiş bir Cumhurbaşkanı. Hükümeti kimin kuracağına millet karar veriyor. Sabah oyumuzu kullanıyoruz, akşam sandıklar açıldığında kimin hükümet kuracağına millet karar veriyor. İkinci hususta; Cumhurbaşkanımıza parlamentoda destek olacak 28. Dönem milletvekillerini seçeceğiz. Cumhurbaşkanlığının bütçesinin parlamentodan kesilmeden geçmesi için, projelerin kaynaklarının bulunması için mecliste kanuna ihtiyaç var. Milletvekillerine ihtiyaç var. Dolayısıyla inanıyoruz ki 2-0 Erzincan'dan milletvekili göndereceğiz. Sivas'tan gelen bir evladınız, bir kardeşiniz, bir enişteniz olarak diyorum ki, Erzincan 2002'deki Erzincan'dan kat kat daha iyi" dedi

'80 yılda yapılamayan hizmeti 20 yılda yaptık'

Yılmaz, 80 yılda Türkiye'de yapılamayan hizmetleri 20 yılda AK Parti Hükûmetinin yaptığını ve hizmet, itibar, istikrar, özgüven kavramlarını AK Parti'nin siyasete kazandırdığını belirterek, "20 yıl hizmet ettin bayrağı şimdi teslim edip gidiyorsun diyorlar. Bu söz doğru ama eksik. Biz 2002'de geldik ama 2002'den önce de Türkiye'nin bir 80 yılı var. Bizimle 100'üncü yılına geldi. Bizden önce ki 20 yıl kadar hizmet edenler kadar hizmet etseydik, "Allah razı olsun. Siz de döneminizi tamamladınız, gidiyorsunuz" denirdi ama biz bizden önce ki 20 yıl kadar değil, 40 yıl kadar değil, 60 yıl kadar değil, bazı alanlarda 80 yılda yapılan hizmetler kadar hatta bazı alanlarda 80 yılda yapılan hizmetlerden kat kat fazlasını hayata geçirdik, halkımızın hizmetine sunduk. Biz geldiğimizde 6 bin kilometre bölünmüş yol vardı. 23 bin kilometre yaptık. 80 yılda 6 bin kilometre yol yapmışlar, biz 80 yılda yapılanın 4 katı kadar yol yapmışız. 80 yılda bu milletin hizmetine sunulmuş havaalanı sayısı 26. Şimdi havaalanı sayısı 58" diye konuştu.

'6'lı masa mı? 9'lu maşa mı?'

Millet İttifakı'na 6'lı masa değil 9'lu maşa diye seslenen, 6'lı masayı oluşturan siyasi partilerin zaman zaman anlaşmazlık yaşadığını kaydeden AK Parti Grup Başkanı Yılmaz, "Anlatacak çok sebep var ama Türk toplumunun temeli ailedir. Yarın sandığa gittiğimizde değerlerimizi korumak mı istiyoruz yoksa değerlerimizin savrulmasının önemsenmemesini mi istiyoruz o istikamette karar vermeniz lazım. Bu 6'lı masa mı? 7'li masa mı? 8'li masa mı? 9'lu masa mı? Herkes bir şey söylüyor ama bu 9'lu masanın, kimisi de 9'lu maşa diyor. Çünkü dış güçlerin oyunu olduğunu söylüyor. Bunu söyleyen de o kadar da yanlış düşünmüyor diyeyim. Neden? Amerika'nın başkanı Biden seçim döneminde diyor ki; "Biz darbeyle Tayyip Erdoğan'ı götüremedik ama bundan sonra seçimle götürmemiz lazım. Muhalefete de destek vermemiz lazım." Senin arkanda emperyalist güçler olursa, dolayısıyla senin Türkiye'nin Libya'daki, Mavi Vatanda ki, Suriye'deki, Irak'taki haklarından Kıbrıs'taki haklarından geri adım atmanı beklerse, sen de onlara uygun bir şekilde cevap verirsen sana maşa diyenler hiç de yalan söylemiyor demektir. Şimdi o 9'lu maşanın bir tarafı diyor ki; "İstanbul Sözleşmesine biz gelir gelmez taraf olacağız" diyor. Bazıları da İstanbul Sözleşmesinin Türk aile yapısını bozduğunu düşünüyor. "İstanbul Sözleşmesine girilmesini istemiyoruz" diyor. Bunların dediklerinde belirsizlik var. Allah için bunlar terörle mücadele edecekler mi? Belli değil. Birisi teskereye hayır diyor diğeri teskereye evet diyor. Birisi evet birisi hayır derse bir belirsizlik var. Bunlar yine IMF'nin önüne gidecekler mi? Hiç şüpheniz olmasın gidecekler ama yine birisi diyor ki biz IMF'nin önüne gitmeyeceğiz. 300 milyar doları getireceklermiş. İngiltere'de böyle bir para yok da, önce 1 yılda getireceğim dedi. Sonunda olmadı 5 yılda getireceğim dedi. Yani yıla 60 milyar dolar düşüyor ama siz bu 7'li masayla 9'lu masayla bir araya gelip de 21 ayda bir aday belirleyemeyenlerin Türkiye'yi yönetme kapasitesi de yoktur. İnanıyorum ki Erzincan her zaman en doğru kararı verdi. Bu dönemde de en doğru kararı verecektir diyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçim ofisinde partililerle bir süre sohbet eden Yılmaz, parti heyeti ile birlikte esnafı ziyaret etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Öne Çıkanlar

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i

MHP lideri Bahçeli: "Asıl rejim değişikliği, asıl yönetim değişimi İsrail’de yaşanmalıdır"

MHP lideri Bahçeli: "Asıl rejim değişikliği, asıl yönetim değişimi İsrail’de yaşanmalıdır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İsrail gözü kararan, kan içen, can alan, önüne gelene saldıran bir ölüm aygıtına dönüşmüştür. Asıl rejim değişikliği, asıl yönetim değişimi İsrail’de yaşanmalıdır. ABD Başkanı’nın ilk gündemi

Milletvekili Hatipoğlu’nun 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili mesajı

Milletvekili Hatipoğlu’nun 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili mesajı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak, "Yaralanan 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Atilla Koç’a, 66. Hükümet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve kazad

Turunç Masa’ya yapılan başvurular arasında en yoğun talep, evde bakım hizmetlerinden

Turunç Masa’ya yapılan başvurular arasında en yoğun talep, evde bakım hizmetlerinden

Antalya Muratpaşa Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, evde bakım hizmetleri kapsamında 2025 yılında 2 bin 415 hastaya ulaştı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa’mızda herkese uzanan bir el var. Kimse yalnız değil, biz varız" dedi.Beledi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.

ABD’nin İran Meclis Başkanı Galibaf ile görüşme talep ettiği iddiası

ABD’nin İran Meclis Başkanı Galibaf ile görüşme talep ettiği iddiası

Adı açıklanmayan üst düzey İranlı bir yetkili, ABD’nin geçtiğimiz cumartesi günü İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile bir görüşme talep ettiğini öne sürdü.ABD ve İran tarafından iki ülke arasında yapıldığı açıklanan görüşmeler hakkında çelişkili

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:54
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:50
Yatsı 20:06

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17