Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2023 - 18:13 Yorum: 0

AK Parti Hatay Milletvekili Yayman: “Bu depremde Anadolu’daki ilk cami Habib-i Neccar Camii de yıkıldı”

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Bu depremde Anadolu'daki ilk cami Habib-i Neccar Camii de yıkıldı. Bin 400 yıldır, depremlere, afetlere, fırtınalara...

AK Parti Hatay Milletvekili Yayman: “Bu depremde Anadolu’daki ilk cami Habib-i Neccar Camii de yıkıldı”

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Bu depremde Anadolu'daki ilk cami Habib-i Neccar Camii de yıkıldı. Bin 400 yıldır, depremlere, afetlere, fırtınalara göğüs geren camimiz maalesef bu depremle yerle bir oldu" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, depremin yıktığı Habib-i Neccar Camii hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Milletvekili Yayman, depremden önce Habib-i Neccar Camii'nin dolup taştığını, insanların görmek istediği bir yer olduğunu söyleyerek, "Bu depremde Anadolu'daki ilk cami Habib-i Neccar Camii de yıkıldı. Bin 400 yıldır, depremlere, afetlere, fırtınalara göğüs geren camimiz maalesef bu depremle yerle bir oldu. Burayı Konya Büyükşehir Belediyemiz restore edecek. Burası çok önemli bir yer. Burada acılar, ağlayan kadınlar resmi 2 bin yıl sonra ortaya çıktı. Habib-i Neccar Hazretlerinin makamının yıkılmış olması depremin büyüklüğünü ortaya koyan çok önemli bir veridir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber