MENÜ

AK Parti İl Başkanı Sürekli, engellilerle buluştu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajını engellilerle birlikte verdi.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:30 Güncelleme: 31 Ağustos 2025 19:16
AK Parti İl Başkanı Sürekli, engellilerle buluştu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajını engellilerle birlikte verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları çerçevesinde Aliağa'daydı. Esnaf ve teşkilatlarını ziyaret ederek bölge ilçe başkanları ile toplantı yapan Sürekli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajını, engellilerle birlikte verdi. Aliağa Engelliler Derneği üyeleriyle uzun süre sohbet eden Başkan Sürekli, "Engeller, yüreklerde olmasın. Hepimizin yaşayabileceği bir durum. Bu kardeşlerimizin toplum içinde hak ettiği yeri alması için gerekli sosyal devlet politikalarını bir bir hayata geçirdik. Ancak tüm kesimlerin farkındalığına ve dayanışmasına da ihtiyaç var. 3 Aralık tarihi, bu farkındalığı arttırmanın vesilesi. Türkiye Yüzyılı'nda izleri olacağını biliyorum. Çünkü, inanılmaz bir ufka sahipler" diye konuştu.

Engelsiz, yenilikçi politikalarla yola devam

AK Parti hükümetlerinin 21 yıldır engelli vatandaşlar için gösterdiği gayrete vurgu yapan Başkan Sürekli, bu alandaki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Sürekli şöyle konuştu:

"Türkiye, 21 yılda dünyanın en geniş sosyal güvenlik ve sağlık sistemini hayata geçiren bir ülke. Hiçbir vatandaşımızı bu ağın dışında bırakmamak için büyük özen gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, "Türkiye'yi büyütürken, üretimi artırırken, istihdamı teşvik ederken hiçbir ayrım yapmadan yol aldık." Engelli vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bu noktada her zaman önceliğimizdi. Yasal güvence ve pozitif ayrımcılık için somut adımlar attık. Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre, 62 bin 337 engelli ataması gerçekleştirdik. 128 Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'ni hizmete sunduk. Sağlıktan siyasete, bilimden eğitime her alanda kendilerine öncelik tanıdık, yol açtık. Kamu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sayısı 2002'de 21 iken, bugün 110'a yakın. 81 ilde partimiz bünyesinde kurduğumuz Engelli Koordinasyon Merkezleri aracılığı ile gece gündüz yanlarındayız. Engelsiz, yenilikçi politikalar üretmeye devam ediyoruz."

Engelleri aşmak bir inanç meselesi

Engelleri aşmanın inanmakla mümkün olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Asıl engel, şefkat ve sevgi mahrumiyetidir. Bunun telafisi zordur. Burada bir kez daha gördüm ki, engeli ne olursa olsun hayat yaşama sevinci ve hedeflerini asla terk etmeyecek zihinler, yürekler var. Onlar ellerinden geleni yapıyor. Bizler de öyle. Ancak bu yetmez, yerel idarelerin çalışmaları, hatta her bireyin katkısı önemli. Çünkü engelli olmak sadece bir sağlık meselesi değil. Günlük hayatın içinde, şehirlerin kentsel ve sosyal dizaynında da zorlarını kolaylamak yerel idarelerin de işi ve sorumluluğudur. Onların azim ve kararlılıkları, elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırdığı gibi örnek de teşkil ediyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya çağırıyor, engelli kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.

Yeni katılımlarla güçleniyoruz

Aliağa, Kınık, Bergama, Dikili ve Foça ilçe Başkanları ile bir araya gelen ve Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi'ni ziyaret eden Sürekli, teşkilata 2023 mesajlarını verirken, esnaf kesimiyle birlik ve beraberliklerini daha da güçlendirdiklerini belirterek, "İlçe başkanlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Kuzey bölgemizde gerçekleştirdiğimiz toplantımızda da ana gündemimiz 2023 seçimleriydi. Teşkilatlarımız son yıllarda eş zamanlı ve karınca modeli çalışmalarla sürekli sahada. Ancak, birebir çalışmalarımızı, ilçelerimizde STK, kanaat önderleri, üye ziyaretlerimizi arttırdık. AK Noktalarımız ve online alandan aldığımız yeni katılımlarla daha da güçleniyoruz. Esnaf temsilcilerimizle yaptığımız görüşmeler zaten her daim güven ve birlik beraberlik zemininde geçiyor. Onların iyi ve kötü gün dayanışması her zaman dorukta. İnanılmaz bir vatan, millet, bayrak aşkıyla çalışıyorlar. Devlete ve bize duydukları güveni boşa çıkarmamak için, onları ayakta tutmak için biz de var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30