AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesinin beklediği ileri sürülen kredilerine açıklık getirerek, "6 adet kredi talepleri var. Bunlardan 3 tanesi, devam eden geçmişten bakanlığın izin verdiği ön izin; yani her y...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesinin beklediği ileri sürülen kredilerine açıklık getirerek, "6 adet kredi talepleri var. Bunlardan 3 tanesi, devam eden geçmişten bakanlığın izin verdiği ön izin; yani her yıl bittiğinde kullandığınız kredilerle ilgili evrak güncellemesi. 3 tanesi de yeni. Bunlardan sadece biri İzmir Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz, körfez ile ilgili. 2023’te, 4. faz için ihale yapıldı. O zaman bir kredi paketi bakanlığımız onayladı. Büyükşehir bununla ilgili harcamalar yapıyor" dedi.
AK Parti Bayındır 8. Olağan İlçe Kongresinde, mevcut Başkan Veysel Bakıcıol yeniden aday olmazken, Mehmet Gelir başkan adayı oldu. Belediye Düğün Salonunda yapılan kongreye; AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Manisa 27. Dönem Milletvekili Mehmet Ali Özkan ve teşkilat mensupları katıldı.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, konuşmasında, "Ölüme terk ettikleri körfez üzerinden akordu bozuk bir kredi türküsü tutturmuş söylüyorlar" dedi.
"algı oluşturmaktan öteye geçmiyor"
"Peki işin gerçeği ne ben size anlatayım" diyen Saygılı, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kredilerle ilgili hükümetimizi suçlarken, gerçekler bambaşka bir tablo ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bakanlığımızdan beklediği 6 adet kredi talebi var. Bunlardan 3 tanesi devam eden, geçmişten bakanlığın izin verdiği ön izin; yani her yıl bittiğinde kullandığınız kredilerle ilgili evrak güncellemesi. 3 tanesi de yeni. Sadece biri, İzmir Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz körfez ile ilgili. 2023’te, 4. faz için ihale yapıldı. O zaman bir kredi paketi bakanlığımız onayladı. Büyükşehir bununla ilgili harcamalar yapıyor. Bu işi etkiliyor mu? Hayır. Bu bir ‘köprü’ kredisi; yani bunu kullandığınızda Avrupa Kalkınma Bankası diyor ki; ’buraya harcadıklarınızı faturalandırırsanız, ben sana yeniden finansman veririm.’ ’Kredilendiririm’ dediği bir sistem; yani yaptıkları işi etkilemiyor. Başvuru yapılan bu yeni köprü kredisi, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi Çamur Yakma Tesisi ve Dikili Yağmur Suyu işleri için geçtiğimiz kasım ayı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde, AK Parti grubumuzun oyları ile oy birliği yapılarak, belediye başkanına kredi görüşmeleri yaparak, şartlarını görüşmesi ve onaylaması için yetki verdik. Daha bu yetkiyi yeni almışken; ’kredi onayı gelmedi, geciktik’ demek, algı oluşturmaktan öteye geçmiyor. Bu bahane siyasetini Cemil Tugay’ın selefi Tunç Soyer yapıyordu. Siz yeni seçildiniz. Sadece AK Parti’yi suçlayan bir siyaseti kendinize ilke edinmeyin" diye konuştu.
Başkan Saygılı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Gelelim hazır olan 5.5 milyarlık krediye; 2023 yılında, Dünya Bankasının alt yapılarla ilgili Türkiye’ye tanıdığı 330 milyon Euro bir genel paketi vardı. Hükümetimiz, bu pakette İzmir’i pilot il ilan etti. Büyükşehir meclisinde oy birliği yaptık; 130 milyon Euro, 30 yıl geri ödemeli, devlet garantisi altında, İller Bankası bu kredi paketini kullanmayı İzmir’e verdi. Bunun karşılığı bugün 5,5 milyar TL. Peki bu ne? Yağmur suyu ve kanalizasyon suyu hattının ayrıştırması için harcanması gereken para. Büyük kanal projesinde, projeyi değiştirip, birleşik sisteme dönen kim? Cumhuriyet Halk Partisi. 25 yıl boyunca ayrıştırma yapmayan Cumhuriyet Halk Partisi. Her yağmur yağdığında 7 litre/saniye kapasitesi olan bir şebekeye, 25 litre/saniye su verip denize tonlarca atık suyu basan kim? İzmir Büyükşehir Belediyesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi 1.5 yıldır niye Dünya Bankası standartlarındaki ihaleye çıkamadı? Bu para hazır ve bekliyor şuan. İller Bankasının dış finansbank koordinatörü 15 günde bir İzmir’e geliyor. Sürekli İZSU’ya baskı yapıyor, ’kullanın’ diye. Büyükşehir bir taraftan hazır 5.5 milyar TL’li parayı kullanmıyor; hükümet 5.5 milyar garantörlüğü hazır olan bir para veriyor. Diyor ki; ’bizim kredilerimiz hazır. Hükümet onay vermiyor.’ İşte bu bahane belediyeciliğidir."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 66,75 olarak ölçüldü
Şeyh Naim Kasım: Lübnan'da direnişi tasfiye etme projesiyle karşı karşıyayız
03Arnavutluk'ta Kushner bağlantılı proje protestoları sürüyor
04YKS maratonu bugün başlıyor: 2,4 milyon aday sınava girecek
05Muğla'da silahlı saldırı soruşturmasında 3 şüpheli tutuklandı
06İşgalci siyonist, BM yetkililerinin hazırladığı rapor için "Çocukların katledilmesine sessiz olacaksınız." dedi
07ABD-İran görüşmeleri ertelendi: İsviçre'deki kritik tur için diplomasi trafiği sürüyor
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük