MENÜ

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin "Bu, Karabük tarihinin en büyük yangını"

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, 5 gün önce başlayan orman yangının Karabük tarihinin en büyük yangını olduğunu bildirdi.Karabük’te beş gündür devam eden orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, son gelişmeleri a...

Yayınlanma: 27 Temmuz 2025 22:39 Güncelleme: 14 Eylül 2025 14:26
AK Parti Karabük Milletvekili Şahin "Bu, Karabük tarihinin en büyük yangını"

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, 5 gün önce başlayan orman yangının Karabük tarihinin en büyük yangını olduğunu bildirdi.
Karabük’te beş gündür devam eden orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, son gelişmeleri aktardı.
Yangının etkili olduğu bölgelerde ekiplerin cansiperane şekilde mücadele ettiğini belirten milletvekili, şu an en az iki ayrı noktada aktif yangınla mücadelenin sürdüğünü ifade etti.
Şahin, alınan tedbirler sayesinde Tandır Mahallesi ve Cumayanı mevkiinde yaşanan yangının kontrol altına alındığını belirtti.
Yangının büyüklüğüne dikkat çeken milletvekili, "Bu yangın Karabük tarihinde görülmemiş büyüklükte bir afet. Safranbolu’da başlayan yangın, Ovacık ve merkez ilçeye bağlı köylere kadar ulaştı. Etkilenen alan yaklaşık 50-55 kilometrelik bir mesafeyi kapsıyor. Toplamda 19 köy ve birçok mahalle yangından etkilendi." dedi.
Özellikle Kamış ve Aşağıyaka köylerinin büyük ölçüde zarar gördüğünü ifade eden Şahin, bu köylerin afet bölgesi ilan edildiğinin altını çizerek, "Şu an itibarıyla Kamış ve Aşağıyaka’da 59 yapı yangından zarar gördü. Bu yapılara samanlıklar ve eklentiler de dahil" şeklinde konuştu.
Milletvekili Şahin, yangının ikinci gününden itibaren AFAD’ın bölgede aktif olduğunu belirterek, "AFAD, yangının ikinci gününden itibaren vatandaşlarımıza hem nakdi destek hem de acil ihtiyaçlara yönelik yardımlar sağladı. Konteyner talepleri alındı. Yer tespit çalışmaları devam ediyor. Yeni yapılacak konutların nerede olacağına ilişkin vatandaşlarımızla istişare hâlindeyiz" diye konuştu.
"Bu bir savaş, siyasi tartışmaların yeri değil"
Sosyal medyada çıkan asılsız haberler ve eleştiriler konusunda da konuşan Şahin, "Bu mücadele, her türlü siyasetin ve ideolojinin üstündedir. Şu an sahada binlerce personel yangınla savaş veriyor. Vatandaşlarımız bu ekiplerin ruh hâlini, duygusal durumlarını da düşünmek zorunda" dedi.
Hava unsurlarının kullanımıyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Şahin, şunları söyledi:
"Bugün üç uçak ve 16 helikopter yangına müdahale için tahsis edilmiş durumda. Ancak her gün hepsinden faydalanamıyoruz. Hava koşulları, uçuş güvenliği gibi nedenlerle bazı zamanlar bu araçlar görev yapamıyor. Uçaklar ve helikopterler, belli planlamalarla, belirli zaman aralıklarında çalışıyor. Bunlar bir taksi değil, pilotlar da birer insan. Bu yüzden dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil."
Yangın bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi veren Şahin, bugün Karabük açısından daha şanslı bir gün geçirildi. Ancak yangının şu an kontrol altında olduğunu söyleyemeyiz çünkü mücadelemiz halen devam ediyor. Rüzgârın hangi saatlerde ne şiddette eseceği, gündüz hava sıcaklığı ve nem oranı gibi faktörler çok belirleyici. Nem oranı düşük, rüzgâr şiddetli ve hava çok sıcaksa daha önce söndürülmüş görünen yangınlar bile tekrar başlayabiliyor" dedi.
Yarın hava sıcaklıklarında artış beklendiğini aktaran Şahin, "Bugün düne göre hava daha ılımandı. Ancak yarının daha sıcak ve rüzgârlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle bugün elde edilen kazanımların kaybedilmemesi büyük önem taşıyor. Arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre, yarın öğleden önce ciddi mesafe kat edilmiş olacak" ifadelerine yer verdi.
Mücadelede önemli ilerlemeler sağlandığını vurgulayan Şahin, "Birkaç gün içerisinde vatandaşlarımızı memnun edecek, gönüllerini ferahlatacak bir açıklamayı yetkililerimiz yapacaktır diye umut ediyoruz" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30