Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:47 Sahipli köpeğin saldırısına uğrayan adam yaralandı00:05 Kağıthane’de bariyere çarpan otomobil alev aldı, o anlar kameralara yansıdı23:54 Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu Ankara’da kutlandı23:50 Narkotik köpeği ETA, zehir tacirlerine göz açtırmıyor23:41 Diyadin’de köy halkı deprem riski nedeniyle kapatılan okulunu geri istiyor23:34 Annesiyle boşanma aşamasındaki babasını sokak ortasıda bıçakladı23:34 Trabzon’da sel ve su baskınları sonrası temizlik çalışmaları gecede sürüyor23:30 Ankara’da belediye otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı23:30 İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Ümraniye’de asayiş ve narkotik uygul...23:26 Sivas’ta kaybolan 9 büyükbaş hayvan, dronla bulundu22:58 Milli takım, Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nda 55 madalya kazandı22:43 Eski nişanlısının silahlı saldırısına uğrayan kadın konuştu22:40 SMA hastası gencin hastalığı hac vazifesine engel olmadı22:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti22:15 Şırnak’ta iki grup arasında taşlı sopalı kavga: 3 kişi yaralı22:14 Güney Kore’nin yeni Devlet Başkanı Demokratik Parti’nin adayı Lee Jae-myung...22:13 Numan Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı seçildi22:09 İstanbul’da belediyelere yönelik yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında göz...22:01 Bursaspor, Tunahan Ergül’ü kadrosuna kattı21:49 Deprem anı ‘Sakin Kent’te güvenlik kameralarına yansıdı
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Siyaset 24 Mayıs 2025 - 13:04 Yorum: 0

AK Partili Gökçek’ten ABB’ye: "Buradaki soygun çok açık ve net bir şekilde ortadadır"

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) değeri 400 milyon lirayı bulan karton bardak ve 600 ton çöp torbası alımıyla ilgili olarak "Buradaki soygun çok açık ve net bir şekilde ortadadır. Mansur Bey...

AK Partili Gökçek’ten ABB’ye: 'Buradaki soygun çok açık ve net bir şekilde ortadadır'

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) değeri 400 milyon lirayı bulan karton bardak ve 600 ton çöp torbası alımıyla ilgili olarak "Buradaki soygun çok açık ve net bir şekilde ortadadır. Mansur Bey bu malzemelerin 5 tır ile taşındığını söylemişti. Bu fiziken mümkün değil. Çünkü 5 tırın içerisine girebilecek sayı 3 bin adettir" dedi.
AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın karton bardak ve çöp poşeti ihalelerinde yolsuzluk yapıldığını ileri sürerek bu konuyla ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.
"Mansur Bey bu malzemelerin 5 tır ile taşındığını söylemişti"
Gökçek, Mansur Yavaş’ın bu malzemelerin 5 tır ile taşındığını söylediğini fakat bu durumun fiziken mümkün olmadığını söyledi. Söz konusu 5 tırın sadece 3 bin malzeme aldığını kanıtladıklarını belirten Gökçek, "Mansur Bey bu malzemelerin 5 tır ile taşındığını söylemişti. Bunun fiziken mümkün olmayacağını ispat etmek istiyorum. Toplamda 140 milyon tane bardak 47 bin adet koliye eşittir. Bu 47 bin tane koliyi 5 tırla taşıdıklarını söylüyorlar. Arkada görmüş olduğunuz tır 4 kapaktan oluşmaktadır. Her bir kapağı 150 adet koli almaktadır. Yani toplamda 600 adet koliyi alabilecek kapasitededir. Ankara Büyükşehir Belediyesi 140 milyon tane bardağı 5 tıra sığdırdığını söylüyor. Fiziken bu imkansızdır. Eğer 108 tır malzemeyi 5 tırla taşıdıklarını söylüyorlar ise buradaki soygun çok açık ve net bir şekilde ortadadır. Çünkü 5 tırın içerisine girebilecek sayı 3 bin adettir. Buradaki 47 bin sayısı nerededir, 3 bin sayısı nerededir? Bunu buraya sığdırabilmeniz mümkün değildir" değerlendirmelerinde bulundu.
"Bu tırların irsaliye raporları nerede?"
Gökçek, tırların irsaliye raporları ve plakalarının nerede olduğunu, bu tırların hangi depolara kimler tarafından teslim edildiğinin belirsiz olduğunu ifade ederek, "Bu tırların irsaliye raporları nerede? Plakalar nerede? Bu araçlar hangi depolara nasıl teslim edildi? Tekrar üstüne basarak söylüyorum. Eğer bu tırlar yoksa soygun açık şekilde ortadadır. Demek ki mallar teslim edilmedi. Çünkü fiziken gösteriyorum. Bu malları 5 tırla taşıdık diyorlar. Eğer 5 tırla taşıdılarsa geriye kalanlar nerede? Bunun cevabını vermeleri lazım" ifadelerine yer verdi.
Gökçek, durumun şaibeli durum olduğunu ve bunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber