MENÜ

AK Partili Saygılı: "CHP belediyeciliği eser değil, engel üretiyor"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bornova’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Kars Halil Atilla İlkokulu’nun yeniden yapımı sürecinde, Bornova Belediyesi’nin yapı ruhsatı vermeyerek süreci tıkadığını iddia etti. Saygılı, "CHP belediye

Yayınlanma: 09 Ocak 2026 14:24 Güncelleme: 10 Ocak 2026 06:50
AK Partili Saygılı: "CHP belediyeciliği eser değil, engel üretiyor"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bornova’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Kars Halil Atilla İlkokulu’nun yeniden yapımı sürecinde, Bornova Belediyesi’nin yapı ruhsatı vermeyerek süreci tıkadığını iddia etti. Saygılı, "CHP belediyeciliği eser değil, engel üretiyor" dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bornova ilçesinde bulunan Kars Halil Atilla İlkokulu’nun yeniden inşa süreciyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak Bornova Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulundu. Milli Eğitim ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının tüm hazırlıkları tamamlamasına rağmen belediyenin ruhsat vermediğini savunan Saygılı, krizin Bakanlık müdahalesiyle aşıldığını duyurdu.

"Sorun CHP belediyeciliği"
Açıklamasında "CHP belediyeciliği eser değil, engel üretiyor" ifadelerini kullanan Saygılı, şunları kaydetti: "CHP Belediyeciliği bahane ürettiği kadar eser ve hizmet üretseydi, bugün İzmir’in yerel sorunlarını çoktan çözmüş olurduk. Konumuz: Bornova. Yine aynı hikâye, yine aynı CHP! Bornova’daki Kars Halil Atilla okulumuz depreme dayanıksız olduğu sebebiyle Bakanlığımızca yıkılıyor. Çocukların güvenliği her şeyimiz. Buraya kadar her şey normal. Milli Eğitim ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarımız üzerlerine düşeni yapıp yeniden inşa edilecek okulumuz için yatırım programına alma, ruhsat başvuruları ve diğer bürokratik işlemleri eksiksizce yapıyor. Buraya kadar da her şey normal. Madem öyle hemen okulun yapımına başlayın sorun ne dediğinizi duyar gibiyim. Sorun CHP Belediyeciliği! Sorun, yandaşlara konser adı altında fahiş ödemeler sunarken belediye personellerine maaş ödemeyen CHP’nin İzmir aklı. Sorun, İzmir’in ilçelerinin caddelerini, sokaklarını çöp yığınlarına teslim ederken tatil beldelerinde güneşlenmekten hicap duymayan CHP’nin İzmir kadroları."

"Ruhsat vermeyen Bornova Belediyesi"
Okulun tüm imkanlarının hazır olduğunu vurgulayan Saygılı, "Sorun, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce kendisine sunulan vaziyet planı ve mimari uygulama projelerini işleme koyup ’yapı ruhsatı vermeyen’ Bornova Belediyesi! Yapılacak olan okulun yeri hazır, projesi hazır, yatırım planında yeri hazır, Bakanlığımızca ödeneği de hazır. Ama CHP Belediyeciliği millete hizmet etmeye hazır değil. Bornova Belediyesi, kendi okulunda okuyamadığı için mağdur olan evlatlarımızı, onları farklı lokasyonlardaki okullara götürmek zorunda kalan aileleri mutlu etmeye hazır değil" dedi.

"Bakanlık müdahalesiyle çözüldü"
Sürecin Ankara nezdindeki girişimlerle çözüldüğünü belirten Saygılı, "AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Genel Sekreterimiz Eyyüp Kadir İnan ve değerli milletvekillerimizin girişimleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum’un takdirleriyle 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 26. maddesi kapsamında Bornova Belediyesi’nin engel olduğu durum çözüme kavuşturulmuştur. İzmir’in ve Bornova’nın yükünü almak yerine İzmirli öğrencilere ve ailelerine yük olan Bornova Belediyesi’dir. Borçsuz devraldıkları bir belediyeyi gırtlağına kadar borca batıran da Bornova belediyesini yöneten zihniyettir" ifadelerini kullandı.

"Hizmet üretin, hezimet üretmeyin"
Bornova Belediyesi ve İzmir’deki diğer CHP’li belediyelere çağrıda bulunan Bilal Saygılı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Eser verin, hasar vermeyin. Hizmet üretin, hezimet üretmeyin. Yapan olun, bozan olmayın. Sizin siyasetinizin merkezine yerleştirdiğiniz ucuz hesaplara, millete kötülük yapacak kadar içine girdiğiniz haset kuyularına, çarpık yerel siyaset anlayışınıza, beceriksizliği bir politika pratiği olarak savunan karanlığınıza prim vermeyeceğiz. İzmir için çalışmaya, üretmeye, eser ve hizmet siyasetimizin nüvelerini İzmir’in dört bir köşesine taşımaya devam edeceğiz."
ETİKETLER: Partili, Saygılı:, "CHP, belediyeciliği, eser
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Bakan Göktaş: "2026-2035 yıllarını kapsayacak ’Aile ve Nüfus 10 Yılı’ dönemi başlıyor"

Bakan Göktaş: "2026-2035 yıllarını kapsayacak ’Aile ve Nüfus 10 Yılı’ dönemi başlıyor"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 2026-2035 dönemini kapsayacak ’Aile ve Nüfus 10 Yılı’nda aile ve nüfus odaklı politikaların daha köklü ve uzun vadeli bir perspektifle hayata geçirileceğini ifade etti.Bakan Göktaş, Nevşehir’in Hacıbe

Başkan Doğan: "Basın özgürlüğünün güçlenmesi, demokratik ve çağdaş toplumun temel göstergesidir"

Başkan Doğan: "Basın özgürlüğünün güçlenmesi, demokratik ve çağdaş toplumun temel göstergesidir"

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Mesleğini etik değerler ışığında, sorumluluk bilinciyle icra eden tüm gazetecilerimizi takdir ediyor; verdikleri emeklerin son derece kıymetli old

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara ile AB liderlerinden ilk görüşme

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara ile AB liderlerinden ilk görüşme

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Esad rejiminin devrilmesinden bu yana ilk kez ülkeyi ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i kabul etti.AB Konseyi Başkanı Antonio Costa ve AB Komis

AK Parti Grup Başkanı Güler: "2026 yılı Ocak döneminden itibaren en düşük emekli maaşı ödemesi 20 bin lira olarak uygulanacaktır"

AK Parti Grup Başkanı Güler: "2026 yılı Ocak döneminden itibaren en düşük emekli maaşı ödemesi 20 bin lira olarak uygulanacaktır"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Sosyal devlet ülkesinin bir gereği olarak 2026 yılı Ocak döneminden itibaren en düşük emekli maaşı ödemesi 20 bin lira olarak uygulanacaktır" dedi.TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM’de yaptığı basın açık

Kamu yatırımlarının merkezi Canik, inovatif projelerle öne çıkıyor

Kamu yatırımlarının merkezi Canik, inovatif projelerle öne çıkıyor

Samsun’un Canik ilçesi, merkezi ve yerel yönetim iş birliğiyle hayata geçirilen kamu yatırımları ve inovatif projelerle öne çıkıyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçenin kamu yatırımlarıyla Türkiye’nin parlayan merkezlerinden biri haline geldi

Trump: "(Venezuela) Daha önce beklenen ikinci saldırı dalgasını iptal ettim"

Trump: "(Venezuela) Daha önce beklenen ikinci saldırı dalgasını iptal ettim"

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD ve Venezuela, özellikle petrol ve gaz altyapılarını çok daha büyük, daha iyi ve daha modern bir şekilde yeniden inşa etme konusunda iyi bir iş birliği içinde çalışıyorlar. Bu iş birliği nedeniyle, daha önce beklenen ikinci s

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Cumhurbaşkanımızın, tüm etnik ve mezhebi gruplarıyla tüm Suriye’nin bir ve beraber olması için verdiği mücadeleye yıllar ve tüm bölge halkları şahittir."

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Cumhurbaşkanımızın, tüm etnik ve mezhebi gruplarıyla tüm Suriye’nin bir ve beraber olması için verdiği mücadeleye yıllar ve tüm bölge halkları şahittir."

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Cumhurbaşkanımızın, tüm etnik ve mezhebi gruplarıyla tüm Suriye’nin bir ve beraber olması için verdiği mücadeleye yıllar ve tüm bölge halkları şahittir."

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Bugün, 1994’teki İSKİ skandalının daha büyüğüne şahit oluyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Bugün, 1994’teki İSKİ skandalının daha büyüğüne şahit oluyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1994 İstanbul yerel seçimleri öncesindeki İSKİ skandalına atıfta bulunarak, "Bugün konuştuğumuz rakamlar, o dönemle kıyaslanamayacak kadar büyük. O günün yolsuzluğu ve usulsüzlüğü gizlenmeye çalışılıyordu. Bugün ise hiçbir

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9