AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 4 yıldır yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını ifade ederek, "Biz hazırız. Muhalefetin Cumhurbaşkanımız...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 4 yıldır yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını ifade ederek, "Biz hazırız. Muhalefetin Cumhurbaşkanımız için yeniden körüklediği "aday olamaz" tartışması çok yersiz. Anayasa ortada. Kendilerince bir hukuk oluşturmaya, kendi çıkmazlarına kılıflar oluşturmaya çalışıyorlar. Hatta tabiri caizse sallanan masalarına takoz oluşturma çabasındalar" diye konuştu.
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 30 ilçede düzenledikleri eş zamanlı ziyaretler çerçevesinde bir günde 5 ilçede program gerçekleştirdi. Foça'da bölge ilçe başkanları toplantısı yapan Başkan Sürekli'nin gündeminde 14 Mayıs seçimlerine yönelik gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci vardı.
14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimle ilgili konuşan Sürekli, "Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci Cumhurbaşkanı olarak adaydır, ikinci adaylığıdır. Anayasa'nın 75, 77 ve cumhurbaşkanı seçimine ilişkin 101. maddesi, 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve parlamento seçimiyle yürürlüğe girdiğini ifade ediyor. 101. maddenin ilk uygulaması, Anayasa'ya göre de 2018'de oldu, ikinci uygulaması 2023'te olacak. Muhalefet, hukuku tanımıyor, anayasayı bilmiyor olamaz. Ama Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, guguk işlerine geliyor. AK Parti, Cumhur İttifakı, malum masanın alengirli işlerine takılmıyor. Sokakta, milletle kucaklaşmaya devam ediyor. Buyursunlar bizimle seçim sahasında rekabet etsinler, sandık güvenliğini sağlasınlar. Hukuk ve demokrasi işlesin" diye konuştu.
Sürekli'nin bir diğer gündemi de 17 Şubat'ta gerçekleştirilecek İktisat Kongresi 100. Yıl organizasyonu oldu. Sürekli, hazırlıkların hızla devam ettiğini belirterek, "Yokluk ve imkansızlıklar içinde verilen milli mücadelenin ardından ilk ekonomik reformlarını hayata geçiren, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda büyük rol oynayan İzmir İktisat Kongresi'nin 100. yılı elbette devletin uhdesinde olacaktır. Ülkemizin iktisadi mücadelesinin simgesidir. Bu tarihi günden 100 yıl sonra aynı yerde o ruhu canlandırmak ve bir projeksiyon çizmek, devletimizin, hükümetimizin sorumluluğudur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştireceğimiz kongre hazırlıkları hızla sürüyor. Programımız, Türkiye için üreten, Türkiye Yüzyılı için katma değer oluşturan işçimiz, çiftçimiz, esnafımız ve sanayicimizi içine alacak. Türkiye, yaşanan küresel dalgalanmalarla baş edebilen örnek bir ülke. 21 yıldır Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik ve sosyal reformlarını yaparak, yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Türkiye Yüzyılı açılımını ortaya koyduk. 17 Şubat'ta yapılacak kongrenin anlamı bu açılardan da çok büyük. İnanıyorum ki; önümüzdeki sürece çok önemli açılımlar sağlayacak" dedi.
Öğrenci evine konuk oldu
Foça'da Dikili, Foça, Menemen, Aliağa, Bergama, Kınık ilçe başkanları toplantısının ardından, Bornova ve Gaziemir'de üye ziyaretleri yapan ve Karabağlar'da partiye katılanlara rozetlerini takan Sürekli, vatandaşlarla da sohbet etti. Başkan Sürekli, ilerleyen saatlerde Buca'da bir öğrenci evine konuk olup, gençlerle gündemi değerlendirerek, sohbet etti. Sürekli, gençlerle sık sık buluşmanın ve görüş alışverişinde bulunmanın kendilerine olağanüstü bir dinamizm kazandırdığını söyleyerek, "Onlarla yaptığımız hoş sohbetler, yaptığımız beyin fırtınaları çok değerli. Her ilçe programımızda, eş zamanlı ziyaretlerimizde onlarla mutlaka bir araya geliyoruz. Gençlerimizin siyasete, ekonomiye, toplumsal olaylara bakışlarını ve değerlendirmelerini çok önemsiyorum" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
03Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
04Pakistan: Ara bulucular Hürmüz'ün açılması için belge hazırlığında
05Bakan Gürlek: Çocuklarımızın her türlü şiddetten korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
06Rusya, Kiev'e balistik füzelerle saldırdı: 14 ölü
07Lübnan ile siyonist rejim arasında Roma görüşmeleri: Sınır ve güvenlik düzenlemeleri ele alındı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük