Malatya’da Kurban Bayramı öncesi hazırlıkların tamamlandığını belirten Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, kent genelinde 15 binin üzerinde büyükbaş, 30 binin üzerinde küçükbaş kurbanlık bulunduğunu söyledi. Vatandaşlara küpeli ve sağlıklı hayvan
Malatya’da Kurban Bayramı öncesi hazırlıkların tamamlandığını belirten Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, kent genelinde 15 binin üzerinde büyükbaş, 30 binin üzerinde küçükbaş kurbanlık bulunduğunu söyledi. Vatandaşlara küpeli ve sağlıklı hayvan almaları çağrısında bulunan Akar, denetimlerin bayram boyunca süreceğini ifade etti.
Kurban satış alanında denetimlerde bulunan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, ekiplerinin bayram süreci boyunca sahada olacağını belirtti. Vatandaşların ve üreticilerin sorunlarını yerinde dinlediklerini kaydeden Akar, hem satış hem kesim sürecinde yoğun denetim yapılacağını söyledi.
49 satış, 58 kesim noktası belirlendi
Malatya genelinde kurban süreci için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Akar, 80’in üzerinde veteriner hekimin görev yaptığını ifade etti. Kentte yaklaşık 49 kurban satış noktası ile 58 kesim alanının belirlendiğini kaydeden Akar, üreticilerin satışlarını bu alanlarda yapmalarını istedi.
“Küpesiz hayvan alınmamalı”
Vatandaşların kurbanlık alırken dini vecibelere uygun hayvan seçmesi gerektiğini vurgulayan Akar, büyükbaş hayvanların en az 2 yaşında, küçükbaşların ise en az 1 yaşında olması gerektiğini söyledi. Hayvanların sağlıklı ve küpeli olması gerektiğine dikkat çeken Akar, Tarım Cebimde uygulaması üzerinden hayvanın yaşı, ırkı ve cinsiyeti gibi bilgilerin kontrol edilebileceğini belirtti.
Veteriner hekim uyarısı
Kesim sonrası etlerde şüpheli durum görülmesi halinde vatandaşların mutlaka veteriner hekimlere danışması gerektiğini ifade eden Akar, zoonotik hastalık risklerine karşı sahada görevli ekiplerin hazır bulunduğunu söyledi.
“Şap hastalığında ciddi bir sorun yok”
Malatya’da şap hastalığıyla ilgili ciddi bir sorun bulunmadığını belirten Akar, ilkbahar aşılama kampanyasında yüzde 100’ün üzerinde aşılama oranına ulaşıldığını kaydetti. Hayvan hareketliliğinin yoğun olduğu alanlarda veteriner ekiplerin sürekli kontrol yaptığını söyleyen Akar, gerekli durumlarda karantina ve tedbir uygulamalarının devreye alındığını ifade etti.
“Kurbanlık sayımız yeterli”
Kent genelinde kurbanlık konusunda herhangi bir eksiklik bulunmadığını belirten Akar, “Malatya genelinde 15 binin üzerinde büyükbaş, 30 binin üzerinde küçükbaş hayvanımız mevcut. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsun. Gerek pazarlarımızda gerek işletmelerde yeterli sayıda kurbanlık bulunuyor” dedi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
Bahçeye Gitti, Bir Daha Dönmedi: Eski Muhtar Ölü Bulundu
Deprem Bölgesinde Yerinde Dönüşüm İçin Kritik Düzenleme Yasalaştı
03İhraç Edilen CHP’li Başkan Göçer’den Açıklama: ‘CHP Arınmaya Gidecek’”
04Battalgazi Belediyesi’nden Bayram Öncesi Yoğun Mesai
05Bayram Tatili Sınav Öğrencileri İçin Kritik Eşiğe Dönüştü
06TFF’den Yeşilyurtspor’a Play-Off Finali Sonrası Ceza
07Kurban Pazarında Hareketlilik Başladı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük