Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencileri yemin ederek Mezuniyet Törenini coşkulu bir şekilde kutladı.Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, A...
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrencileri yemin ederek Mezuniyet Törenini coşkulu bir şekilde kutladı.
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Yangın, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Öznur Körükcü, Doç. Dr. Ayşe Meydanlıoğlu, akademisyenler, mezun olan hemşireler ve aileleri katıldı. Hemşirelik Fakültesi’nden mezun olan hemşireler, yemin ederek çalışma hayatına adım atmış oldular.
İnsanlığa hizmet yolunda ilk adımınızı atıyorsunuz
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Bugün burada, insan hayatına en derinden dokunan mesleklerden birinin temsilcilerini, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün emeklerinizin karşılığını almak ve insanlığa hizmet yolunda ilk adımınızı atıyorsunuz. Hepinizi başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bir hekim olarak çok iyi biliyorum ki; Hayatı kurtaran, sağlığı iyileştiren sadece tıbbi müdahale değil, o müdahaleye yüreğini katan kişinin vicdanı, özverisidir. Hemşirelik de bu özverili ve kutsal mesleklerin başında geliyor." dedi.
Rektör Özkan, "Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, hemşirelerin hastayla geçirdiği fazladan her 10 dakika, ölüm riskini neredeyse dörtte bir oranında azaltıyor. Öte yandan, yoğun bakımda bir hemşirenin eksilmesi bile ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor. Bir cerrah olarak şunu da ifade etmek isterim: Bir ameliyat sırasında sadece hastanın değil, yanımdaki hemşirenin nabzını da hissederim. Çünkü hayati kararlar bazen bir bakış, bir dokunuş kadar kısa sürede alınır" ifadelerini kullandı.
Akdeniz mezunları olarak her zaman fark oluşturacaksınız
Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği bir çağda mezun olduklarını öğrencilere hatırlatan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Yapay zekâ, dijital sağlık sistemleri, simülasyon temelli eğitimler. Mesleğiniz yeniden tanımlanıyor. Artık meslekler sadece uygulama değil, aynı zamanda sürekli öğrenme, uyum sağlama ve yenilik üretme meslekleridir. Ancak unutmayın! Sizler Akdeniz Üniversitesi mezunusunuz. Aldığınız güçlü eğitimle yalnızca ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında görev yapabilecek donanıma sahipsiniz. Bugün kazandığınız bilgi ve beceriler, yarının sağlık dünyasında fark oluşturmanız için sağlam bir temel olacak. Yapmanız gereken, bu temelin üzerine sürekli yenilikler eklemek; kendinizi daima geliştirmek. Bilimden şaşmayın, teknolojiyle birlikte ilerleyin, araştırın, üretin, katkı sunun. Ve şunu bilin: Akdeniz mezunları olarak her zaman, geleceğe yön vereceğinize yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.
Ailelere ve hocalara teşekkür
Mezun olan öğrencilerin ailelerine ve hocalarına da seslenen Rektör Özkan, öğrencilerin hayatlarına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Rektör Özkan konuşmasını "Unutmayın, bir hemşirenin dokunuşu bazen en pahalı ilaçtan bile değerlidir. Yolunuz açık, vicdanınız rehberiniz, umudunuz daim olsun" sözleriyle sonlandırdı.
Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Yangın da mezun olan öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen ailelerine ve hocalarına teşekkür ederek mezunlara çalışma hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmaların ardından Rektör Özkan ve beraberindeki protokol üyeleri mezunlara başarı belgelerini takdim ederek fotoğraf çektirdi. Tören mezunların coşkulu kep fırlatmasıyla son buldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll
Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,
ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Malatya’da TOKİ Teslim Takvimi Açıklandı: 5 Bin 713 Konut İçin Anahtar Mesaisi Başlıyor
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir Akçadağ’da: “Malatya Kayısısına Sahip Çıkın”
03Yeşilyurt’ta Öğrencilerin Okul İhtiyaçlarına Destek
04Malatya’da Bir Depo Motorin 5 Bin Lirayı Aşacak
05Malatya’da Araç Sayısı 260 Bine Dayandı
06İşgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 7 kişi şehit oldu
07Malatya’da 497 Konut İçin Anahtar Teslimi Başlıyor
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Fenerbahçe A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.