Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 14:48 Yorum: 0

Akkuyu'nun Çevre Düzeni Planı'nda yer almaması için dilekçe topladılar

MERSİN (AA) - Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Mersin Çevre Düzeni Planları'nda yer almaması için topladıkları 800 dilekçeyi, Mersin...

Akkuyu'nun Çevre Düzeni Planı'nda yer almaması için dilekçe topladılar

MERSİN (AA) - Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Mersin Çevre Düzeni Planları'nda yer almaması için topladıkları 800 dilekçeyi, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na teslim etti.

MERÇED ve sivil toplum kuruluşu üyesi bir gurup, ellerindeki dövizlerle İstiklal Caddesi Kırmızı Lacivert İşhanı'ndaki İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı önünde toplandı. Suna Kılıçcı, grup adına yaptığı açıklamada, santralin hukuksuz bir şekilde yapılmak istendiğini öne sürdü.

Akkuyu'nun deprem kuşağında olduğunu savunan Kılıçcı, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde uygulanması düşünülen reaktör modeli, dünyada denenmemiş bir teknolojidir. Deprem kuşağında olan ve işletmeye alınmayan bir teknolojinin yaratacağı riskler hakkındaki bilgi ve deneyim yetersizlikleri mevcuttur.  Akkuyu'nun deprem kuşağında yer alması ve dünyada denenmemiş bir teknolojinin kullanılacak olması, Akkuyu'da bir Fukuşima felaketinin oluşacağı açıktır" dedi.

Kılıçcı, dünyanın hiç bir yerinde nükleer teknolojide atık sorununa kesin ve zararsız çözüm bulunamadığını belirtti.

Grup, açıklamanın ardından topladıkları 800 dilekçeyi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı görevlilerine verdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber